הראלי בדסק"ש ניער את האבק מאלרון

מניית אלרון עלתה בחודש האחרון במעל 50%, זה היה כבר צריך להתרחש לפני מספר חודשים; מי שקונה כעת את אלרון קונה בעצם את ההחזקה המהותית שלה - קרטהיל ומקבל את יתר ההחזקות בחינם; אבל זה לא מבטיח שהמניה תמשיך לעלות, זה תלוי בפורטפוליו
 | 
telegram
(6)

קריסתה המהדהדת של אי.די.בי פיתוח (הפעם במשמרת של אלשטיין) הציתה את מאבק השליטה בנכס העיקרי של הקבוצה, השליטה בחברת הבת דיסקונט השקעות +0.59% דיסקונט השק 479.2 +0.59% דיסקונט השקעות בסיס:476.4 פתיחה:476.4 גבוה:480 נמוך:476.4 תמורה:219,057 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: (דסק"ש). מניית דסק"ש החלה בראלי מאז שדסק"ש יצאה מידיו של אלשטיין (למרות שהוא עדיין לא ויתר לגמרי) וכך גם מניות החברות בקבוצה. 

בעוד העיניים נשואות אל חברת נכסים ובנין -0.84% נכסים ובנין 24,820 -0.84% נכסים ובנין בסיס:25,030 פתיחה:25,300 גבוה:25,300 נמוך:24,210 תמורה:1,414,604 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: אנו בחרנו להניח הפעם על שולחן הניתוחים את אלרון +0.15% אלרון 469.2 +0.15% אלרון בסיס:468.5 פתיחה:468.5 גבוה:480.3 נמוך:464.8 תמורה:737,941 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , חברת הבת של דסק"ש שזינקה בלא פחות מ 120% מתחילת השנה ולמעלה מ-50% בחודש האחרון.

החזקתה העיקרית של של אי.די.בי פיתוח הינה כ 84% מחברת דסק"ש, במקור הוחזקה דסק"ש ע"י דולפין השייכת לאלשטיין אך בעקבות אי תשלום האג"ח של אי.די.בי עברה הבעלות בדסק"ש לידי הנושים, מחזיקי האג"ח של אי.די.בי. והועמדה למכירה. נכון לכתיבת שורות אלו, כ-80% מערכה של דסק"ש נובע מההחזקות שלה בסלקום ונכסים ובניין. שאר החזקותיה זניחות יחסית והן מרוכזות במהדרין, בית ההשקעות אפסילון וחברת אלרון.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מה יש באלרון?
אלרון, לאורך השנים נחשבה לחברה בעלת פוטנציאל רב, היא יצאה מאור הזרקורים בעקבות שנים של תשואה שלילית לבעלי המניות (ירדה בכ-25% בחמש השנים האחרונות) וכעת היא חוזרת אליו, אלא שכנראה לא מהסיבות נכונות – הבעיות של הסבתא אי.די.בי. פיתוח. 

אלרון נוסדה כבר ב-1961 וב-1975 נרשמה למסחר בבורסה בת"א. היא למעשה, חברת החזקות בעצמה, רק שהיא יוזמת ומפתחת חברות הזנק, בתקווה להגיע לאקזיט מוצלח. למרות שהחברה הצליחה בעבר להגיע לכמה אקזיטים מרשימים, בראשם מכירת גיוון אימג'ינג (מפתחת גלולת המצלמה למעי הגס) שנמכרה בשנת 2013 בכמיליארד דולר לחברת Covidian, בשנים האחרונות החברה יצאה מהרדאר של המשקיעים, לאחר שלא הצליחה לשחזר את ההישגים וכיום ניתן לספור על יד אחת, את מספר בתי ההשקעות שמבצעים בחברה השקעה רצינית.

יתכן שאיבוד העניין של המשקיעים בת"א, נובע מהקושי להעריך את הפוטנציאל של החברות הצעירות והשונות, הנמצאות בפורטפוליו שלה. אנחנו נתייחס לשתי החברות העיקריות שנמצאות בקדמת הבמה של אלרון.

RDC
אלרון מחזיקה ב-50.1% ממניותיה של RDC ואת שאר המניות מחזיקה שותפתה רפא"ל (רשות לפיתוח אמצעי לחימה) הממשלתית. בהתאם לתנאי השותפות, ל-RDC  יש זכות ראשונים לפתח כל מוצר שרפאל פיתחה בתחום הצבאי, למטרות אזרחיות. אמנם קשה לאמוד את שוויה של שותפות שכזו, אך גם אם נניח שאין לה שווי, קשה להתעלם ממאגר כ"כ איכותי של טכנולוגיות, כמו המאגר שחברה מובילה כרפאל יכולה לספק.

קרטהיל
אלרון מחזיקה ב 25% ממניותיה של קרטהיל. קרטהיל פיתחה שתל לטיפול בפגיעות סחוס ועצם (בעיקר עבור מפרקי הברכיים). לאחרונה דיווחה החברה על אקזיט מרשים לחברת ביובנטוס Bioventus. אלרון העריכה שתקבל עבור החזקותיה בקרטהיל, סכום של 90-129 מיליון דולר, ככל שהעסקה תושלם. תנאי חשוב להשלמת העסקה הינו אישור FDA למוצר, כאשר אנו יודעים שקשה לצפות את החלטות ה-FDA ולכן לא נמליץ לפתוח את השמפניות לפני האישור המיוחל. עם זאת, יש מספר סימנים בולטים שגורמים לנו להעריך שהסיכון בדחיית המוצר ע"י ה-FDA קטן ממה שחושבים. הראשון, הניסוי במוצר הופסק לפני הזמן המתוכנן, ע"י הועדה המייעצת.

בדרך כלל מדובר בחדשות איומות עבור חברת פיתוח צעירה. ואילו כאן, התוצאות היו כ"כ טובות שהיעדים הסטטיסטיים הושגו לפני שכל הנסיינים זכו להתנסות. דבר שני, הרוכשת ביובנטוס, הינה בעלת מניות ותיקה בקרטהיל. היא חשופה ונושמת את תוצאות המוצר ולכן ניתן להעריך, שאין חברות רבות שמכירות כמוה את המוצר. דבר שלישי, הודעה שפורסמה החודש, לפיה המוצר קיבל מה-FDA התוויה של "פורץ דרך". מדובר במסלול רגולטורי הניתן רק לחברות שוועדה ייעודית של רופאים מומחים, מצאה את המוצר מבטיח במיוחד ולכן היא בוחרת לאשר אותו באמצעות לו"ז מזורז. בנוסף המסלול הרגולטורי הזה כולל הנחות בעלויות שונות כמו אגרות וזמינות טובה יותר של ה-FDA על מנת להשלים את תיק המוצר. הדבר האחרון, הוא מתווה העסקה עצמו. בעסקאות רבות, אנו רואים את החברות הרוכשות משלמות סכום זעיר בעת חתימת העסקה ואילו הכסף גדול משולם בעתיד. כלומר בפועל הן משלמות סכום נמוך, אם בכלל, כדי לקבל אופציה בלעדית לרכוש את המוצר ככל שבאמת יצליח או יאושר.

במקרה שלנו, אמנם מתווה הרכישה כולל תשלום משמעותי מאוד לאחר אישור ה-FDA, אך כאמור מדובר ברף נמוך מהרגיל. מצד שני, הרוכשת הכניסה יד לכיס ושילמה 15 מיליון דולר במזומן וגם אופציות ה-PUT וה-CALL שהוכנסו להסכם, מעובות ומרמזות שהצד הרוכש רציני.

שוויה של אלרון
לשוק ההון חוקים משלו, לאחר שנים של ירידה דו ספרתית באחוזים במחיר מנייתה של אלרון צפינו בזינוק של לא פחות מ-53% בחודש האחרון. עליית מחירי המניה הביאו את אלרון לשווי שוק של 153 מיליון דולר. האם זה שווי הוגן?  אלרון מחזיקה בקופתה מזומנים עודפים בשווי של 20 מיליון דולר ולפיכך שווי הפעילות הנגזר כיום הוא 133 מיליון דולר המשקף לדעתנו את שווי עסקת קרטהיל (בהנחה ותתממש) ועוד כמה עשרות מיליוני דולרים עבור הטכנולוגיות הנוספות. למרבה הפלא, ההודעה על עסקת קרטהיל ביולי העלתה את שווי החברה ל-90 מיליון דולר (70 מיליון בניכוי המזומן העודף) כך שהבאזז סביב מכירת דסק"ש בחודש האחרון תרם לחברה יותר מאשר ההודעה על העסקה ביולי השנה.

בשורה התחתונה
אלרון, שסבלה מתמחור חסר לאורך שנים, נהנתה מהגל החיובי ששטף את החברות הבנות של דסק"ש. במקרה שלה, גל העליות הוא רק סגירת פער בתמחור שהיה צריך לקרות 3 חודשים קודם לכן. הראלי במניית אלרון הביא למיצוי הפוטנציאל של עסקת קרטהיל, ומאפשר למחזיקי המניה לממש רווחים שחיכו להם זמן רב. מכאן ואילך שוויה של אלרון יקבע לפי התפתחויות חדשות בחברות הפורטפוליו הנוספות של החברה, ככל שהחברה תצליח בפיתוחן.

קובי שגב, שותף מנהל, אקורד בית השקעות

אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

תגובות לכתבה(6):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 6.
    אפשר להזכיר גם את בריינסגייט
    dw 21/10/2020 11:59
    הגב לתגובה זו
    1 0
    הטיפול לשבץ צפוי להגיע ל FDA בשנה הקרובה. הגם שמדובר רק בתת קבוצה הרי שאישור יעלה משמעותית את ערך הסטארט-אפ, וייקל להשיג עבורו סכום נאה באקזיט. אקזיט של מיליארד דולר אמנם כבר לא יהיה אבל כן אפשרי כמה מאות בודדות של M$. לאלרון בשוויה הנוכחי זה יהיה משמעותי. נחזיק להם אצבעות שיצליחו.
    סגור
  • 5.
    אני עוקב אחריך, כל כתבה שלך פוגעת בול
    אילן 20/10/2020 21:55
    הגב לתגובה זו
    1 1
    קודם זה היה נטפליקס עכשיו גזית גלוב, אתה מקצוען !
    סגור
  • 4.
    כנראה שווה בהרבה יותר
    האנליסט 20/10/2020 19:47
    הגב לתגובה זו
    1 0
    בשנת 2021 נדע אם בריינסגייט תקבל אישור fda ,אם כן כנראה זה יביא לה 100 מיליון דולר.חברות הסייבר ובמיוחד אופלגאסי שווה המון,כמה ? כל מספר זוכה. אין האמור משום המלצה. נ.ב אני מחזיק בנייר
    סגור
  • 3.
    לא פעם ראשונה
    לרון 20/10/2020 18:01
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שאלרון שווה כשווי חברה "על השולחן" והשאר "חינם"
    סגור
  • 2.
    מעניין מאוד
    ג'וני 20/10/2020 17:21
    הגב לתגובה זו
    1 1
    מעניין בכמה ניתן יהיה למכור אותה. לא מאמין שצחי נחמיאס ירצה להחזיק חברה כזו
    סגור
  • טען עוד
  • 1.
    קובי, יש לך דש מבראנט (ל"ת)
    משקיע 20/10/2020 16:57
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות