תחזיות נועזות לשוק ההייטק הישראלי בשנת 2021 - ה-IPO ישברו שיאים

מבול של גיוסי ענק בוול סטריט צפוי להייטק הישראלי בשנה הבאה; מי הן החברות הישראליות שיצאו להנפקה, מה השווי הצפוי והאם ההנפקות הצפויות מצביעות על שינוי מגמה בגיוס הכספים של חברות טכנולוגיה בישראל?

 | 

ישראל ממותגת בעולם כסטארט אפ ניישן, חממה לגידול סטארטאפים טכנולוגיים, אבל היא לא המדינה שעולה לראש כשחושבים על מקום הולדתן של ענקיות טכנולוגיות. סצנת הטכנולוגיה הישראלית אולי לוהטת בגזרת הסטארטאפים, אך מעטות החברות הטכנולוגיות המקומיות שמגיעות לגביע הקדוש לכאורה: הנפקה ראשונית של חברות בוולסטריט IPO.

על פי דו"ח מיוחד של ברקליס, בין השנים 1999 ל-2019 גייסו חברות ישראליות 10 מיליארד דולר בלבד בנאסד"ק ובבורסת ניו יורק (NYSE), לעומת 380 מיליארד דולר שהחליפו ידיים במיזוגים ורכישות של שהיו מעורבות חברות ישראליות.

הסיבות בגללן העדיף השוק המקומי עד עכשיו עסקאות רכש הן מגוונות. אחת מהן יכולה להיות החוזקה המקומית בגזרת הטכנולוגיה. חברות מקומיות טובות לפתור בעיות חדשות, או מציעות פתרונות טובים יותר לבעיות שכבר נפתרו אבל ישנו וואקום בכל מה שקשור למערכי שיווק ומכירות. מערכים גדולים של שיווק ומכירות בונים חברות תחרותיות ברמה הבינלאומית שגדולות מספיק להיסחר במדדים כמו הנאסד"ק.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ובכל זאת, התיאבון לחברות גדולות וישראליות הולך וגובר וכדי שחברות טכנולוגיה ישארו ישראליות וימשיכו לגדול עצמאית, הן צריכים לפנות לשווקי המניות הבינלאומיים.

לאורך העשור האחרון, רף ההנפקה ממשיך לעלות - אם רק לפני שלוש-ארבע שנים לא היו חברות ישראליות שהנפיקו לפי מיליארד דולר פלוס, היום יש כמות נכבדה של חברות כאלו. נכון לכתיבת שורות אלה, לפני הבחירות בארצות הברית בנובמבר 2020, שני דברים צריכים לקרות כדי שהאינטרס המחודש של חברות הטכנולוגיה הישראליות בשוקי ההון יחזיק מעמד ויהפוך למגמה: השווקים האמריקאים צריכים להישאר במגמה חיובית, או יציבה לפחות, וחברות מקומיות צריכות דוגמאות להנפקות מוצלחות.

את הסעיף השני, סיפקה התקופה האחרונה עם הנפקות מוצלחות של חברות כמו JFrog שמספקת פתרון לעדכוני תוכנה רציפים, והונפקה לפני שבועות ספורים לפי שווי של כ-4 מיליארד דולר, כיום החברה כבר נסחרת בשווי של 6.5 מיליארד דולר. ו-Lemonade, חברת הביטוח הדיגיטלי שהונפקה בתחילת יולי לפי שווי של 1.6 מיליארד דולר וכיום נסחרת בשווי 2.8 מיליארד דולר.

לגבי הסעיף הראשון, פשוט נצטרך לחכות ולראות איך נראים השווקים אחרי ה-3 בנובמבר.

את גל ההנפקה האחרון אפשר לקחת כסימן לכך שסטארט-אפ ניישן, שעד עכשיו תמיד היתה על גבול ה"הבשלה" למשהו יותר מאשר יזמי קאובוי, סוף סוף בגרה. במקום למכור את עצמם לבעל ההצעה הגבוה ביותר, חברות טכנולוגיה ישראליות מתחילות לחשוב על עתיד ארוך טווח כחברות עצמאיות. אחרי הכל, אם הן מוכנות לצאת להנפקה בנאסד"ק, במקום להיבלע על ידי ענקית טכנולוגיה עולמית, יכול להיות שניתן להבין מזה שהן בעסק לטווח הארוך.

בכל מקרה, לא ניתן להתעלם מהתופעה שמתרחשת בישראל. חברות בשווי של מיליארד דולר הן אינדיקציה להתבגרות של תעשיית ההייטק המקומית וליכולת של חברות ישראליות לצמוח לגודל משמעותי ברמה הבינלאומית. ככל שעולים בשווי, כך הסיכוי שחברות כאלו יירכשו הוא נמוך יותר - בין השאר מכיוון שיש פחות רוכשות פוטנצליות, אם כי, גם חברות של מיליארדים הן יעד לרכישה.

מה כל זה אומר לגבי המשקיע הישראלי הממוצע? אם אכן מדובר בשינוי מגמה, האם זה תחילתו של עידן בו המשקיע הישראלי הממוצע יכול להשתתף בחגיגת הטכנולוגיה המקומית? עד עכשיו למשקיעים פרטיים בישראל לא היתה גישה להשקיע בחברות היי טק כל עוד הן פרטיות אבל עכשיו כשהחברות נהיות ציבוריות ו"הכל צפוי והרשות נתונה" האם נראה פרופיל חדש של משקיעים ישראלים?

 
אז איזה חברות טכנולוגיה ישראליות אנחנו צפויים לראות על וולסטריט ב-2021?

שווי מוערך לחברות הצפויות להנפיק

הטבלה למעלה היא סוג של הערכה שכבר די ידועה (דרך התקשורת, המנהלים והעובדים בחברה), אך זה יכול להשתנות. בחודשים האחרונים על רקע ההצלחות בוול סטריט זה משתנה כלפי מעלה. אז נכון שאין בטוח, אבל הערכים בטבלה למעלה יכולים להיות אפילו גבוהים יותר.  

Playtika
החברה המופיעה ראשונה ברשימה, כבר עשתה צעדים לקראת הנפקה, לרבות הגשה  של טיוטת תשקיף חסויה לרשות ניירות ערך האמריקאית (SEC). התוכנית של הנהלת החברה היא לגייס לפי שווי של כ -10 מיליארד דולר.

למרות שנתונים רשמיים עדיין לא פורסמו, רויטרס דיווחה לפני ארבעה חודשים כי פלייטיקה מבקשת לגייס מיליארד דולר, וכי היא שכרה את בנק ההשקעות האמריקני מורגן סטנלי להוביל את ההנפקה שלה. האם היא תספיק להנפיק השנה או שהמהלך יקרה ב2021? זה כנראה תלוי ב- SEC. פלייטיקה עשויה למצוא את ההשקה מעט קשה יותר מכמה הצעות קודמות של חברות סיניות בגלל מלחמות הסחר המתמשכות בין ארה"ב לסין. ה- SEC עשוי לבחון בחריצות רבה יותר את כספי החברה לפני שהיא תאפשר לחברה סינית להנפיק כרגע בבורסה בארה"ב - גם אם יש לה שורשים ישראלים.

Riskified
ריסקיפייד גייסה 165 מיליון דולר לפי שווי של יותר ממיליארד דולר בסוף 2019. החברה, שמתפתחת מערכות למניעת הונאות אשראי במסחר מקוון, הגיעה לקצב הכנסות של מעל 100 מיליון דולר בשנת 2018.

מנכ"ל החברה, עידו גל התייחס בעבר להנפקה והסביר את המוטיבציה של ריסקיפייד מאחורי מהלך כזה "הנפקה היא תהליך בריא שמייצר שקיפות ופידבק חיובי על מה אנשים אוהבים או לא אוהבים, החיוני לבניית חברה טובה בטווח הארוך". למרות זאת גל הדגיש כי "היעד שלנו הוא צמיחה והתרחבות, ולא הנפקה".

Sentinel one
החברה מספקת מערכת הגנה למוצרי קצה ברשתות ארגוניות, החל במחשבים ניידים וטאבלטים, עבור במוצרי IoT (האינטרנט של הדברים), וכלה בשרתי ענן. המערכת מנטרת את תעבורת המידע של המכשירים. 

החברה גייסה את הסיבוב הרביעי שלה 2019 בסכום של 210 מליון דולר, בוולויאוציה שלא תוקשרה אבל שמוערכת (על פי מקורות) ב3 מליארד דולר. למרות שהחברה לא הגיבה לשאלות לגבי הנפקה אפשרית קרבה היא מינתה לאחרונה סמנכ"ל כספים חדש, שהוביל בעבר חברות להנפקות בסדר גודל של 2 מליארד דולר.

Monday.com
לפי סוכנות הידיעות בלומברג, הערכת השווי של הסטארט-אפ הישראלי מאנדיי (Monday.com),זינקה ל-2.7 מיליארד דולר. מאנדיי הוקמה ב-2012 על ידי מן וערן זינמן. הפתרונות שהיא מציעה התפתחו במהלך השנים ממערכת לניהול תקשורת בין חברי צוות, למערכת לניהול עבודה בארגונים. בחודש פברואר האחרון הודיעה החברה על מעבר לשלב הבא: "מערכת הפעלה לארגונים".

החברה, שידועה בשקיפות המדדים שלה, חצתה ב-2019 את רף ה-120 מליון דולר בהכנסות חוזרות שנתיות (ARR). לאחר הגיוס הקודם התייחס מן לשאלת ההנפקה: "אנחנו מתקרבים מאוד לנקודה שבה נהיה מוכנים מבחינת היכולת שלנו לחזות את הפעילות שלנו בצורה מיטבית. אנחנו בתחילת הדרך ולא ממהרים". לאחרונה נכתב כי החברה צפויה להנפיק לפי שווי של 4 מיליארד דולר. 

חברת Asana, מתחרה ישירה של מאנדיי הנפיקה לפני מספר חודשים בשווי שוק של מליארד וחצי דולר. בזמן ההנפקה רמת ההכנסות השנתיות שלה היתה 143 מיליון דולר.

Via
חברת הסטארטאפ הישראלית ויה (Via) הגיעה לשווי של 2.25 מיליארד דולר, אחרי שהשלימה גיוס של 400 מיליון דולר ברבעון הראשון של השנה. סבב הגיוס שנסגר באחרונה הוא החמישי של החברה, והשתתפו בו המשקיעות הקיימות — כולל קרן North83 ופיטנגו. החברה פועלת בתחום התחבורה הציבורית לפי דרישה, ומוכרת לישראל מפעילות שירות באבל שנערכה בשיתוף חברת דן. המערכת של ויה היא "המוח" מאחורי השירות.

סמנכ"ל הטכנולוגיות בחברה אורן שובל התייחס להנפקה בסוף 2019 ואמר כי החברה רוצה לבצע הנפקה בבורסה בשנים הקרובות, בזמנו העריך כי לפני שיצאו להנפקה יבצעו עוד סבב גיוס אחד בשוק הפרטי (הערכה שניתנה לפני הגיוס האחרון בתחילת 2020). בחברה לא מוכנים לחשוף את הכנסותיה ואת השווי לפיו בוצעו גיוסי ההון.

Gong.io
החברה מפתחת מערכת שמסייעת לאנשי וגופי מכירות להגדיל את המכירות שלהם ולצמצם נטישות לקוחות. המערכת מקליטה, מתמללת ומנתחת שיחות בין נציגי שירות לקוחות. החברה גייסה לאחרונה 200 מליון דולר לפי שווי של 2.2 מיליארד דולר (לפני הכסף), גידול של פי שלושה בשמונה חודשים ופי עשר בשנתיים.

מנכ”ל החברה, עמי בן דב, לא מוכן לחשוף מספר מדויק אבל לדבריו היא צפויה לחצות את רף מאות מליונים בשנים הקרובות. בחינה של סבבי הגיוס הקודמים מראה כי גונג נוהגת לגייס כשהיא יכולה, ולאו דווקא כשהיא צריכה. גם הפעם, בדיוק כמו בסבב הגיוס הקודם מלפני 10 חודשים, מספר בן דב כי החברה טרם השתמשה בהון שגויס בסבב הקודם והכסף הנוסף אמור לאפשר לה לגדול בצורה מהירה. בן דב התייחס בעבר להנפקה כשאמר שזאת תהיה אבן דרך בצמיחת החברה ולא מטרה בפני עצמה.

Next Insurance
נקסט אינשורנס היא חברת ביטוח טכנולוגית, שמתמקדת בביטוחים לעסקים קטנים ובינוניים בארצות הברית. לחברה אין סניפים או סוכנויות, אלא היא מציעה ביטוח מקוון. בכך היא חוסכת את עלויות העמלה לסוכנים. בנוסף היא מפתחת טכנולוגיות בינה מלאכותית וביג דאטה, שנמצאות בשימוש ראשוני במטרה לאתר הונאות, ולחשב את הסיכונים כדי לקבוע מחיר לפוליסות שהיא מוכרת.

בספטמבר השלימה החברה סבב גיוס של 250 מליון דולר עם הערכת שווי של 2.2 מליארד דולר. הסבב האחרון (והרביעי) הביא את סך הגיוסים של החברה ל-631 מליון דולר. עם השלמת הגיוס הקודם אמר אלון חורי, המנהל הטכנולוגי של החברה (CTO), כי בשלב זה, החברה העדיפה להמשיך לגייס כספים פרטיים על פני הפיכתה לחברה ציבורית, מכיוון שאסטרטגיה זו מתאימה לצרכיה הכספיים של החברה לשנים הקרובות. הוא ציין כי ההתמקדות כרגע היא בהקמת חברה גדולה. למרות זאת, עם הערכת שווי כזאת יתכן כי הגיוס הבא יהיה חייב להיות בהנפקה ציבורית - השאלה היחידה היא מתי תרצה החברה לגייס כסף נוסף.

Tipalti
החברה גייסה לאחרונה 150 מליון דולר בהערכת שווי של 2 מליארד דולר. את סבב הגיוס בחברה הובילה קרן TrueBridge Capital Partners. בסך הכול גייסה החברה 280 מיליון דולר במהלך השנים.

החברה עוסקת באוטומציה של ניהול התשלומים היוצאים מחברות לספקים שאיתן הם עובדים. המערכת תומכת בפעולות כמו קליטת ספקים, טפסי מס, מניעת הלבנת הון, תמיכה במטבעות, תיאום בין החשבוניות למערכת הרכש, ועוד.

חן עמית, מנכ"ל החברה, לא מוכן לציין מה קצב הכנסות החברה המדויק, אלא רק שהן עומדות על עשרות מיליוני דולרים ושקצב צמיחת החברה הוא ב-80% משנה לשנה.

בהתייחסו לנושא ההנפקה ציין עמית כי הוא לא לצאת ממהר להנפקה, ושכל עוד הוא יוכל לגייס בשוק הפרטי בצורה יעילה, הוא ימשיך לעשות זאת. דרייבר לגיוס בשוק הציבורי יהיה אם החברה תצטרך יותר כסף ממה ממה שניתן יהיה לגייס בשוק הפרטי אן שהשווי לא יהיה מתאים. אבל אפשר לעשות הרבה מאוד בשוק הפרטי. המתחרה Stripe, למשל, היא חברה פרטיתעם הערכת שווי של 40 מיליארד דולר.

AppsFlyer
חברת AppsFlyer הישראלית גייסה 210 מיליון דולר בתחילת השנה במסגרת סבב גיוס רביעי בהובלת קרן ההשקעות האמריקאית General Atlantic. השווי המוערך של החברה בגיוס הוא 1.6 מיליארד דולר. ב-2019 חצתה החברה את רף ה-150 מיליון דולר בהכנסות השנתיות החוזרות (ARR). בעבר התיחסו המשקעים לאופצית ההפנקה כאפשרות ריאלית

Lightricks
חברת לייטריקס מפתחת אפליקציות לעיבוד תמונות לרשתות החברתיות, לאמני מובייל ולעסקים קטנים. הגיוס האחרון היה בספטמבר 2019 ועמד של סכום של 135 מיליון דולר, לפי שווי של מיליארד דולר.

החברה לא התייחסה באופן בפומבי לאפשרות לצאת להנפקה או לגבוהה ההכנסות החוזרות השנתיות אבל עם הערכת שווי של למעלה ממליארד דולר היא מועמדת טובה לגיוס הבא בהנפקה.

Sisense
סייסנס פיתחה פלטפורמה לניתוח נתונים והפקת תובנות עסקיות, והגיוס האחרון שלה נעשה בינואר 2019, אז היא גייסה 100 מיליון דולר. סכ"ה גייסה החברה כ300 מליון דולר ובגיוס האחרון החברה חצתה את שווי מליארד דולר ונכנסה למועדון היוניקורן הישראלי. החברה כבר התייחסה בעבר לנושא ההנפקה בצורה חיובית כשהיא מדווחת על מכירות שחצו את רף ה100 מליון דולר שנתי. שווה לציין, ששתי מתחרות משמעותית של החברה נמכרו לאחרונה. לוקר דאטא סיינס (Looker Data Sciences Inc) נמכרה לגוגל תמורת 2.6 מליארד וטאבלו (Tableau) נמכרה לסיילספורס ב16 מליארד. עם מכירות כאלה, יכול להיות שסייסאנס תחליט על כיוון אחר אבל בווליאוציה של מעל מליארד דולר, רשימת הקונים הפוטנציילים לא מאוד ארוכה.

WalkMe
לחברה מוצר עם שני יישומים. היישום הראשון מאפשר לצוותים שאינם מתכנתים, כמו צוותי שיווק, להוסיף לאתרי אינטרנט ותוכנות שהם פיתחו הדרכות המלוות את המשתמשים שלהם על המסך. היישום השני והמעניין יותר, מאפשר לארגונים להנגיש לעובדיהם את כלל התוכנות הקיימות בארגון.

מנכ"ל קרן מנגרוב, המשקיע הראשון של ווקמי, צפה בעבר שהחברה תנפיק את מניותיה לציבור ב–2020.

ברבעון השני של 2019, היא הגיעה לדבריה לקצב הכנסות (ARR) של 100 מיליון דולר.

Yotpo
החברה מפתחת פלטפורמת שיווק דיגיטלית שמיועדת לאתרי המכירה, ומספקת להם תובנות על ביקורות של הרוכשים. באוגוסט השלימה החברה סבב גיוס חמישי בהיקף של 75 מיליון דולר בהובלת קרן ההשקעות Bessemer. יוטפו מדווחת כי מאז סבב הגיוס האחרון ב-2017, נצפתה צמיחה של יותר מ-300% בכמות הלקוחות ועלייה של 250% בהכנסות השנתיות החוזרות (ARR). החברה עדיין לא רשמית במועדון חדי הקרן הישראליות, עם ווליואציה של מעט פחות ממליארד דולר, מנכ"ל החברה תומר טגרין, התייחס למעמד לאחרונה ואמר שהחברה כמעט שם. הוא ציין כי החברה עומדת ביעדים וצפויה להגיע הARR של 100 מליון דולר במהלך השנה הקרובה.

התפלגות השווי היחסי של כל חברה מסך השווי של החברות הצפויות להנפיק ב-2021

הכותבת הינה ​טליה שמידט, סמנכ"לית שיווק בהייטק. בעלת ניסיון של עשרות שנים בתחום. 

*אין לראות באמור המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. הכותב עשוי להחזיק בניירות המוזכרים בכתבה

תגובות לכתבה(13):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 11.
    מאיפה הנתונים ? הם לקוחים מאיפשוהו .תני קישור , קרדיט. (ל"ת)
    האנונימי 03/11/2020 08:08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 10.
    מה עם איירון סורס איך זה שהיא לא ברשימה ? (ל"ת)
    אנונימי 31/10/2020 22:39
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 9.
    ורוב עובדי החברות האלה מתעבים את ביבי
    אלי צנעני 31/10/2020 21:12
    הגב לתגובה זו
    4 4
    ובלי ההייטק הישראלי ישראל תהיה משהו בין סומליה לעיראק - מדינה מזרח תיכונית על כל הרע שבדבר של מוהלים ומשגיחי כשרות עם ערסים מעלימי מס. יחיו פה בזבל ויצביעו לביבי ואז ליאיר ואז לבן של אבנר
    סגור
  • נתניהו המבריק הפך את ישראל מנחשלת למשגשגת
    גיל 15/07/2021 16:44
    הגב לתגובה זו
    1 0
    כולך שנאה, גזענות מחליאה, בוחן מציאות אפס ודרך חשיבה מעוותת - אתה צריך טיפול ויפה שעה אחת קודם.
    סגור
  • 8.
    והעיקר שהבורסה בישראל ישנה
    אנונימי 31/10/2020 20:27
    הגב לתגובה זו
    1 0
    פשוט הזוי המצב שחברות סטרטאפ והייטק לא רוצות בשוק הביצה הישראלית. כולם מבינים שאין פה באמת בורסה אלא עושי שוק. הטירוף שהולכים לניו יורק לפני ישראל אומר הכל. בושה לבורסה הישראלית שבכלל היא לא אופציה כל שהיא לחברות האלו. ביזיון הנהלת הבורסה וחוסר הסחירות של מרבית מניות המדדים באחד העם
    סגור
  • טען עוד
  • 7.
    מידע חשוב
    הידען 30/10/2020 21:20
    הגב לתגובה זו
    3 0
    אנחנו ממלכת הייטק ושאף אחד לא יבלבל את המוח. כמות המסים שתיכנס למדינה בעקבות ההנפקות גדולה מהאקזיט של מובילייי מדינת הייטק
    סגור
  • 6.
    יותר מדי פלשבקים מתקופת הדוט קום
    עוז 30/10/2020 09:10
    הגב לתגובה זו
    1 0
    דז'ה וו מטטריד במיוחד
    סגור
  • ממש! (ל"ת)
    ג׳ו ביידן 30/10/2020 14:44
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 5.
    ההנפקות
    לרון 30/10/2020 09:10
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מסוכנות וטרנד בלבד שעומד להסתיים עם עליית הריבית
    סגור
  • 4.
    אבל איפה פיונייר?!
    ג'וניור 29/10/2020 20:41
    הגב לתגובה זו
    1 0
    צריכה בהחלט להיות ברשימה...
    סגור
  • 3.
    כולם מגיסים כסף כל כולם רמאים משקרים את הציבור לעלות הב (ל"ת)
    הננמי 29/10/2020 16:50
    הגב לתגובה זו
    0 2
    סגור
  • 2.
    מעניין מאוד, סוף סוף למשקיע הקטן יהיה חלק (ל"ת)
    האקרית ידועה 29/10/2020 16:45
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 1.
    לולז מאיפה הבאתם את המספרים האלה לא קשורים למציאות (ל"ת)
    שלומי 29/10/2020 16:43
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות