
החיסון שייתן אנרגיה לשוק האנרגיה
זה לא שבסעודיה, רוסיה, או נסיכויות המפרץ יש יותר נדבקים בקורונה מאשר במקומות אחרים ובכל זאת – סביר להניח שאנחת הרווחה שנפלטה שם, עם הודעת פייזר האמריקאית על הצלחת החיסון החדש לקורונה, הייתה קצת גדולה יותר.
מדוע? משום שהן מפיקות הנפט הגדולות ביותר בעולם, אחרי ארצות הברית, ואם אפשר "להאשים" מישהו בנפילה האחרונה של מחירי הנפט ובלחץ שפקד אותן הרי זה גל התחלואה השני שפוקד את ארה"ב ואת יבשת אירופה - גל שמשמעותו אחת: הביקוש לזהב השחור עומד לצנוח שוב.
כידוע, פייזר הודיעה על עדויות חזקות ליעילות ואפקטיביות של ניסוי רחב היקף שהיא עורכת בחיסון לנגיף. הודעת פייזר יצרה באזז של ממש וכבר בשבועות הקרובים אמורות להתקבל תוצאות גם מחברות נוספות שקרובות מאוד לגמר הניסויים. בין השאר מדובר בחברת Moderna , שפועלת לפי הטכנולוגיה של פייזר, בשיתוף הפעולה בין אוניברסיטת אוקספורד לאסטרה-זנקה ובעוד מספר חברות שקרובות, כך כולנו מקווים, לקו הגמר. הרבע הראשון של שנת 2021 נראה מבטיח מאוד.
אם כך יקרה, הצורך של המפיקות הגדולות, הידועות בשמן OPEC+, גם לקצץ עוד את התפוקה וגם לאכוף משמעת ברזל על החברות – שני דברים שהמדינות הללו "שונאות" לעשות, יקטן.
- OPEC+ מעלה תפוקה - אבל מחיר הנפט נשאר במקום
- טראמפ באולטימטום לפוטין: הסכם שלום באוקראינה או מכסים על נפט רוסי
אמנם צפויים עוד אתגרים לוגיסטיים בכל הקשור לחלוקת החיסונים, ככל שיאושרו ע"י רשויות הבריאות השונות ברחבי העולם, אך דומה כי הפור קרוב ליפול: הביקוש לשירותי תחבורה תעופתיים עומד להתחדש, אנשים צמאים לטוס, חברות עסקיות מחכות להיפגש ולפי התגובה של מניות השיט, למשל, הן כבר יצאו להפלגות שלהן... הסנטימנט משתפר וזו הנקודה החשובה ביותר.
נראה כי מאות מיליוני בני אדם (ואני ביניהם...) יבקשו ויוכלו לצאת לנפוש במהלך חודשי הקיץ בחצי הכדור הצפוני, לאחר תקופה ארוכה של מגבלות וסגרים. צפוי גם כי מערכת הבדיקות המהירה, זמינותה והוזלתה בשדות התעופה תאפשר דרגות חופש רחבות הרבה יותר מכפי שהיה עד כה בדרך להחלמה של העולם מהמגפה. סין, שחזרה לפעילות מלאה ושגרתית ואף צומחת, היא, למרבה האירוניה, הדוגמא הטובה ביותר לכך.
המסחר בחוזים העתידיים על מחיר הנפט הגולמי, התגובות החיוביות מאוד של מניות חברות התעופה, שייט הנופש והתענוגות, רשתות בתי המלון ועוד - כל אלו מאותתים לנו כי לפחות השווקים צופים כך לקראת השנה הבאה.
- ההיגיון מאחורי השיגעון - מה טראמפ מנסה להשיג ולמה ייתכן שהנפילות ייעצרו?
- כשתשמעו שסין פולשת לטאיוואן - תמכרו הכול!
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
למעשה, אפשר כבר להתחיל לשמן את הלפיד של אולימפיאדת טוקיו 2020, שכידוע שומרת על שמה אך תתקיים באמצע השנה הבאה – אירוע מכונן לשווקי הנפט, התיירות והתעופה ולשורה ארוכה של תעשיות ושירותים נלווים.
ביום הבשורה קפץ מחיר חבית נפט גולמי WTI כ- 7.3% ל-39.84 דולר. ואילו קרן הסל XLE , הנחשבת קרן מייצגת לחברות האנרגיה במדד S&P 500, זינקה בכ-14.3%. לעומתן, קרן הסל ICLN , המתמקדת דווקא בחלופות הצומחות והמתפתחות של אנרגיה ירוקה לנפט הגולמי ולגז הטבעי דרכה במקום מאחר שגם כך היא נסחרת בשיא של כל הזמנים. בשורה התחתונה – לא קושרים את העגלה לפני הסוסים ועוד תהיינה מהמורות בדרך, אולם לפחות בכל הקשור לשוק האנרגיה והנפט – אני חושבת שהאווירה בו הייתה כה מדוכאת והסנטימנט היה כה שלילי, עד כי עצם ההליכה צעד אחד – אמנם גדול ומשמעותי – לעבר עולם בריא יותר, עושה ותמשיך לעשות את העבודה בחודשים הבאים. מיטל בר דוד, אנליסטית בכירה, בנק מזרחי טפחות
- 5.dw 11/11/2020 15:22הגב לתגובה זואצלנו זה בזן ופז נפט, בארהב יש תעודה crak או psx, שהיא "טיפה" יותר גדולה מפז נפט ובזן, שנסחרת בקנטים. "טיפה". כדי שתוכלו להגיע לבית המלון בחול צריך לטוס וכדי לטוס צריך... דלק סילוני. מי עושה דסל? נכון מאד. בתי זיקוק!
- מומי 13/11/2020 17:02הגב לתגובה זונמצאת בשער של שיא הירידות במשבר קורונה . יום עולה 2% יום מתרסקת 10% , שוב עולה 0.6% ושוב מתרסקת 5%. חרא מנייה. בזמן שמי שהשקיע באפריל במניות ארהב עשה 100% תשואה מי שהשקיע במניות ישראליות הפסיד 20%. מי שהשקיע בשיא קורונה בבזן לא זכה אפילו ל-1% תשואה למרות שלו היה משקיע באפל או טסלה או אמזון או כלום ושום דבר בארהב היה עושה 100%.
- 4.אבי 11/11/2020 10:05הגב לתגובה זוברגע שהטיסות יחזרו- הנפט לפחות ב 50 דולר ואז יטוסו כל חברות האנרגיה
- מומי 13/11/2020 17:03הגב לתגובה זומניות אנרגיה וזיקוק לא עלו אלא ירדו לתחתית התהום
- 3.מור עמרם 11/11/2020 10:03הגב לתגובה זוכתבה מעניינת וכייף לקרוא אותה
- 2.נטלי כהן 11/11/2020 09:58הגב לתגובה זומחכים לטוס לנפוש ו"לבזבז" מהזהב השחור.
- 1.אלבטרוס 11/11/2020 09:35הגב לתגובה זוזה נכון להסתכל על זה בצורה מאוזנת. אין ספק שחיסון טוב לשוק הנפט אבל מוקדם להיכנס לאופוריה.