
קוואלקום נחשבה כחברה גמורה, ועכשיו היא בשיא - מה אפשר ללמוד מהמקרה שלה?
"לאחר שנה של זעזועים", כותב האסטרטג הראשי של מורגן סטנלי, מייקל ווילסון, "2021 תהיה שנה של התמקדות בחברות שיציגו רווחיות. אנחנו לפיכך מעדיפים מניות במחיר סביר של חברות שייהנו מהכלכלה האמריקאית החזקה שמציגות מינוף תפעולי שמוערך בחסר". איך אומרים? "עדיף להיות עשיר ובריא מאשר עני וחולה".
ובעוד וול סטריט עוקבת בדריכות ובהתלהבות אחרי ההתפתחויות החיוביות במלחמה בווירוס הסיני, מעניקה המגפה זריקת מרץ לקידום וזירוז מהפכת הטכנולוגיה עם דגש על השינויים הדיגטלים שמשליכים על עולם העסקים. זו מהפכה שקיבלה דחיפה ענקית עם הופעת הטלפוניה החכמה ב-2008 והיא צוברת תאוצה מאז התחילה המגפה. מדובר למעשה בתהליך של התמזגות הטכנולוגיה לתוך עולם העסקים והדרך בה הוא מתנהל.
התהליך החל בסוף המאה שעברה ויצר, בוול סטריט, את בועת 2000. כשהסתבר למשקיעים אז שמימוש החלומות הנפלאים מתעכב, הם נמלטו ממניות הטכנולוגיה באותו קצב שבו נכנסו אליהן בשנים 1996-2000. הנפילות בבורסות הובילו להאטה כלכלית של כשנתיים שבעקבותיה חזרו המשקיעים, בין השנים 2003 ל-2008, להשקעות המסורתיות של המאה ה-20, הנדל"ן והפיננסים בעיקר. אבל בעולם שמחוץ לוול סטריט המשיכה המהפכה להתקדם וב-2008-9, כאשר יצא הטלפון החכם, הבינו משקיעים שהחלומות של 2000 עשויים להתגשם והחלו לחזור בהמוניהם לסקטור הטכנולוגי. במיין סטריט התחיל באותם ימים מסע ההתמזגות הגדול שהביא לצרכן "מתנות" מהסוג של המסחר המקוון, הציוד הרפואי, אנרגיה אלטרנטיבית, רכב חשמלי ועוד וליצירת חברות ענק חדשות מהסוג של אמזון, נטפליקס, פייסבוק, טסלה ושכמותן.
מסע ההתמזגות שנמצא רק בתחילת דרכו קיבל השנה זריקת עידוד אדירה מהמגפה הסינית שלמעשה עוזרת לשכנע את משקיעי העולם שאותה כלכלה גלובלית דיגיטלית חדשה (new global digital economy) עליה דברו בתקופת הבועה לפני 20 שנים היא המציאות. היכולות ליישם, בעזרת אפליקציות ושירותים, דברים כמו בינה מלאכותית, למידת מכונה, זיהוי קול, שירותי מיקום, מעקב אחרי זהויות בזמן אמת וכדומה, שלאחר "הבועה" הביאו משקיעים למסקנה שאינם ישימים, קבלה דחיפה אדירה קדימה בגלל הצרכים שיצרה המגפה.
- קוואלקום אחרי עידן אפל: האסטרטגיה החדשה של ענקית השבבים
- קוואלקום עקפה את תחזיות הרווח, אבל המניה צונחת
נושא הטיפול בנתונים (איסוף, אחסון והפצה) היה מרכזי בוול סטריט (וכמובן במיין סטריט) עוד בשנות השמונים של המאה שעברה וקיבל תאוצה (מבחינת העניין שהמשקיעים גילו בו) לקראת סוף המאה שעברה והדוגמה המוכרת לנו, הישראלים, הייתה אם-סיסטמס עם הדיסק און קי שלה. אי היכולת לטפל בכמויות גדולות של נתונים האטה למעשה את ההתקדמות וההתמזגות הטכנולוגית לתוך כלכלת המיינסטרים אבל מאז 2008 הצליחה המהפכה הטכנולוגית לפתור את בעיות הטיפול בדאטה בזו אחר זו (הענן, IOT, AI ועוד) כאשר המגפה, בגלל הסגרים, נתנה לעניין דחיפה אדירה.
מניות ה "out-of-home" ומניות ה "Stay at home" ההתקדמות הטכנולוגית בנושא הטיפול בדאטה מנעה למעשה את המשבר הכלכלי הנוראי שאמור היה להיווצר בגלל הסגרים. הפגיעה העיקרית הייתה בתעסוקה אבל הכלכלה עצמה, לאחר כרבעון של שיתוק, "גילתה" שמהפכת הטכנולוגיה יצרה כלים שמאפשרים המשכיות, קישוריות (Connectivity) וכך נמנע "משבר נוסח 2008" או אפילו גדול יותר. בין האלחוט לרשת גילה עולם העסקים שאפשר להמשיך ולנהל עסקים גם במצב החדש שנוצר. נכון, סקטורים רבים הוכו קשה. אבל העולם לא עצר מלכת והדבר נראה בברור בדוחותיהן של חברות רבות. וול סטריט, כרגיל, זיהתה את התהליך ואפילו שמות נתנה לסקטורים ששגשגו בגלל המגפה, "stay-at-home stocks" ו- "out-of-home stocks".
בגדול מדובר במניות שמייצגות חברות שעוזרות להתגבר על הסגרים, שמאפשרות לעבוד מהבית. איני יודע אם שמתם לב אבל לצד ההתלהבות בוול סטריט מהצלחותיהן של פייזר (סימול PFE) PFIZER ולאחריה מודרנה (סימול:MRNA) MODERNA עלו גם מניות המוליכים למחצה באותה התלהבות (ה-SOXX עלה ב-15% מאז תחילת החודש) וכמובן מניות המדיה, הבידור והמשחקים שמיוצגות בסל מהסוג של IEME (שעלה גם הוא ב-15%).
- ההיגיון מאחורי השיגעון - מה טראמפ מנסה להשיג ולמה ייתכן שהנפילות ייעצרו?
- כשתשמעו שסין פולשת לטאיוואן - תמכרו הכול!
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
סוכנות המודיעין וה-IT המובילה IDC (International Data Corporation ) הסבירה זאת כך, "ההתקדמות הטכנולוגית מעצבת מחדש את ההגדרות והתהליכים בכול הסקטורים השונים. הווירוס מזרז את הגידול בעבוד ושימוש בדאטה וגידול זה, בעקבות עלייה תלולה בעבודות מהבית, שילוב משתנה של ערכות נתונים עשירות ועלייה חדה בצריכת תוכן מבוססת וידאו, יימשך גם ב 2021. המעבר לדיגיטליות של הכלכלה שמתקדם בקצב מואץ ומשבש את המודלים העסקיים המקובלים שכתוצאה מכניסה של טכנולוגיות ושירותים חדשים המודלים מעוצבים מחדש. השיבוש משנה גם את הנוף התחרותי בכול סקטור. עולם העסקים, כשהוא ניצב מול השיבוש שמתרחש חייב להשתמש יותר ויותר בטכנולוגיות חדשניות כדי להתאים עצמו למציאות החדשה".
בעניין "הנוף התחרותי המשתנה" והשינויים בכלכלה, אנחנו מנסים להסביר ולתאר בטור זה כבר מאז 2009 - אם תיקחו כדוגמה את סקטור המוליכים למחצה ואת סל ה-SOXX, כמייצג סקטור זה, תגלו שהוא מכיל 35 מניות בראשות קוואלקום, טקסס אינסטרומנטס, ברודקום, נבידיה ואינטל. כל ה-35 הן חברות שעיסוקן בפיתוח, ייצור, עיצוב ושיווק של מוליכים למחצה מרמת בית היציקה ועד למעבד. אבל מה שקרה בפועל במהלך העשור האחרון וקיבל דחיפה רצינית בתקופת המגפה הוא שיותר ויותר חברות שאינן מוגדרות כ"חברות מוליכים למחצה" נכנסו כמתחרות ונוגסות זו בעסקי זו.
אפל למשל אינה כלולה בסל המוליכים למחצה ואינה מוגדרת ככזו כי תחום המוליכים למחצה אצלה היווה חלק קטן מאוד מעסקיה. אבל אפל 2020 היא אחת הגדולות בתחום עיצוב, פיתוח וייצור מוליכים למחצה (הכל עבור עצמה). ביוני הודיעה אפל שתתחיל לצייד את מחשבי המאק שלה עם שבב שפתחה, 1M, "שפותח על סמך שנים של פיתוח, עיצוב וייצור של מעבדים לאייפון, לאייפד ולשעוני אפל". ההודעה כזכור פגעה במניית אינטל שבמעבדים שלה השתמשה אפל עד כה. אלא שבפועל אינטל לא באמת נפגעה כי היא חודרת לתחומים אחרים שנוצרים בעקבות הגידול העצום בכמויות הדאטה עם ההתקדמות הטכנולוגית והצורך לטפל בנושא. כמות הדאטה גדלה בקצב גדול בהרבה מהיכולת לעבד אותה.
בקצור, המגפה הובילה לשני התפתחויות משמעותיות בתחום עיבוד וניצול הדאטה. ראשית גרמה לגידול רציני בהיקף הפעילות ושנית, בגלל הצורך הגדל בעיבוד הדאטה גרמה לביקוש גדל לחדשנות, ליצירת נישות חדשות לבקרים ואפשרויות לחברות קיימות לייצר נישות חדשות ולחברות חדשות לחדור לתחום. המצב הזה גם מביא לתחום יזמים כמו דבורים לדבש כי פוטנציאל השיבוש הולך וגדל. דוגמה אחת היא חברת הסטארט אפ NUVIA שהקים ג'ארארד ווליאמס מבכירי אפל לשעבר, ארכיטקט מעבדים. האיש זיהה אפשרות לייצר נישה מעניינת בתחום המעבדים, הציג את תוכניתו למשקיעים שהבינו במה המדובר והשקיעו. חברות כמו דל מחשבים, בלקרוק, אטלנטיק ברידג', מייסדי חברת מארוול ואנשים כמו Peter Thiel השקיעו בהתלהבות בחברה החדשה. איזו נישה זיהה? ננסה לתרגם את מה שהחברה טוענת שהיא עושה - "אנחנו נפתח סוג חדש של מעבד, מבוסס על מעבדי ARM, שיאפשר ביצוע פונקציונלי בשלבים תוך שיפור היעילות האנרגטית וזאת כדי לעמוד בדרישות להפעלת עידן המחשוב הבא". מה זה אומר? לנו זה לא אומר הרבה אבל המשקיעים כנראה מבינים וכהוכחה נכנסו בערכים מטורפים. החברה, בת ה-21 חודשים, שכולה חלום גייסה 240 מיליון דולרים הרוב מאז התחילה המגפה.
הספור של קוואלקום (סימול:QCOM) החברה נוסדה ב-1985 אבל שורשיה בחברת הטכנולוגיה Linkabit שהקים ד"ר אירווין ג'ייקובס, פרופסור ב-MIT, ב-1968. אדם מדהים, שהיה לנו הכבוד לשמוע הרצאה שלו בניו יורק ושכפי שעשו מנהלים דגולים רבים בארה"ב לקח חלום והפך אותו למציאות ובגדול. קוואלקום מפתחת וממסחרת ציוד תשתיות לקישוריות באלחוט (כמו ה-5G כדוגמה) ותחומים אחרים כמו לתעשיית הרכב, IOT ועוד. הטכנולוגיות שהיא מפתחת מניעות מוצרי אלחוט כולל ציוד רשת, פס רחב וכול סוגי המכשור האלקטרוני לצרכן.
החברה מרוויחה בעיקר ממכירות מוליכים למחצה מעוצבים ורישוי פיתוח לקניין הרוחני שלה. זו ללא ספק אחת החברות המובילות בעולם בחדשנות בתחום הקישוריות. את 2009 סיימה החברה עם מכירות ורווח נקי של 10.4 ו 1.6 מיליארד או 0.96 דולר למניה. את 2020 סיימה (אצלה השנה הפיסקלית מסתיימת בסוף ספטמבר 2019) עם מכירות ורווח נקי של 23.53 ו- 5.2 מיליארד או 4.19 דולרים. התוצאות העסקיות של 2020-1 עד כה מצביעות על שבירת כל שיאי העבר. החברה הגיעה למצב שבו היא תומכת בכל שרשרת המחשוב הנייד, הפעלת הטלפון הנייד, החיבוריות ומחשוב הקצה.
קוואלקום הייתה אחת המניות המובילות של תקופת הבועה בשל החלומות. משהתנפצה הבועה ירדה המניה כ-90% מערכה וחזרה לרמת השיא של 2000 רק בקיץ 2020. במהלך 2015 היו אנליסטים רבים שהאמינו שהחברה, מסיבות שונות, "גמורה". מאז מרץ השנה עלתה ב-155% ונמצאת בסביבות שיא כל הזמנים שלה כאשר 15 מתוך 20 האנליסטים שעדכנו מחקריהם על החברה ממליצים ב"קניה". מה הפך את החברה הוותיקה ללהיט כזה? מי שיכול להבין טכנולוגיות שיקרא הכתבה, "QUALCOMM on the Edge". אבל בגדול זה יכולות התמיכה בקישוריות, יכולות החדשנות וההכנה לכך שהוביל המנכ"ל המוכשר Steve Mollenkopf שהתחיל דרכו בחברה תחת ד"ר ג'ייקובס ולאחר מכן תחת בנו שאותו החליף ב-2014. איך אמר אז מולנקופף? "אנחנו נגיע למצב שבו נשלוט בכל שרשרת המחשוב הנייד, הפעלת הטלפון הנייד, החיבוריות ומחשוב הקצה" וזאת עשה כאמור.
כהערה נוסיף שכאשר הכול טוענים ש"חברה גמורה" שווה לחפור וללמוד על החברה. עם הקישורים לדאטה של היום אין סודות ברשת ומי שמעמיק יוכל להחליט בעצמו אם החברה "גמרה" או לא. בעשור האחרון היו אינספור מקרים כמו אפל, פייסבוק או GE. ואגב GE שכולם תמהים מדוע עולה כך לאחרונה. עצתי שראשית תבדקו מה בדיוק עושה החברה וכיצד היא משתלבת בעולם העסקי של המחר. לאחר מכן תבדקו מי המנכ"ל. כדי לעשות זאת תלמדו על הקונגלומרט Danaher (סימול:DHR) אותו לקח לנהל Larry Culp, Jr ב-2001. תבדקו מה עשה לחברה עד שפרש ב-2014. זה האיש שהובא למנכל את GE בסוף 2018. הוא המנכ"ל הראשון שלא גדל בחברה מאז הוקמה לפני 126 שנה. תציצו בגרף של DHR, תבדקו מה עשה שם (חברה דומה במבנה ל-GE) ותבינו למה המניה חוזרת.
איך משקיעים ב-stay-at-home stock" ו-"out-of-home stocks"? יש את החברות שמאפשרות לעבוד מהבית ואותן תמצאו בסל החדש WFH שכולל חברות כמו ZOOM, FB, AMZN, NFLX וכמותן, ויש את החברות שמאפשרות זאת כמו QCOM, TXN ,NVDA ונוספות בסל ה SOXX. הסל הפופולרי QQQ כולל את המובילות בשתי הקבוצות.
- 44.כרגיל כתבה מענינת (ל"ת)שמואל 22/11/2020 19:25הגב לתגובה זו
- 43.אריאל 21/11/2020 21:36הגב לתגובה זותוכל להתייחס למדיגוס על שלל הרכישות שלה? מאד מעניינת הדרך שלה... ואם אפשר כמה מילים על אייסקיור מדיקל. תודה ענקית. קורא אותך עוד מימי גלובס
- איני כותב על חברות בישראל (ל"ת)שלמה גרינברג 22/11/2020 09:20הגב לתגובה זו
- 42.Fnma תזמון נוכחי?? (ל"ת)עופר 21/11/2020 14:17הגב לתגובה זו
- 41.שלמה, האם תוכל לעשות כתבה על אנרגיה ירוקה עם דגש ע מימן (ל"ת)דני 21/11/2020 12:39הגב לתגובה זו
- עשיתי לא מעט כתבות על הנושא ומה זה "מימן"? (ל"ת)שלמה גרינברג 22/11/2020 09:22הגב לתגובה זו
- 40.תודה רבה שלמה אין כמוך (ל"ת)יעל 21/11/2020 08:33הגב לתגובה זו
- 39.יורם 21/11/2020 08:32הגב לתגובה זוועל הבעלים הססגונימכיר את סופטבנק היפנית ?
- תגולל (ל"ת)שלמה גרינברג 22/11/2020 09:22הגב לתגובה זו
- 38.יוסי בכינור 20/11/2020 17:42הגב לתגובה זונשמע יותר מדי אופטימי לאינטל שעושה רושם שאיבדה כיוון בעולם החדש ולא מצליחה להדביק את הפער מול המתחרות החדשות והישנות ולא רואים פריצה בשווקים חדשים (אוטו אוטנומי)
- הכתבהה על אינטל עוד לא פורסמה בכלל (ל"ת)שלמה גרינברג 22/11/2020 09:23הגב לתגובה זו
- דגן 21/11/2020 11:59הגב לתגובה זווכמו שהיא הנחילה כבר כמה וכמה מהפכות ושילובי סקטורים טכנולוגים, היא תעשה את זה גם הפעם. זה רק עניין של זמן.
- 37.בני 20/11/2020 16:53הגב לתגובה זושלמה מה לדעתך קורה עם החברה במיין סטריט ? כי בוול סטריט היא גורנישט מיט גורנישט
- 36.נגבי 20/11/2020 15:35הגב לתגובה זויש סיבה לתיקונון הקטן ?
- המחיר (ל"ת)שלמה גרינברג 21/11/2020 16:56הגב לתגובה זו
- 35.תודה רבה משכיל ביותר (ל"ת)אלוני 20/11/2020 15:31הגב לתגובה זו
- 34.גל 20/11/2020 15:30הגב לתגובה זושלמה תודה על המאמרהאם מכיר את איץ' אר בלוק ?קונה לא מעט מניות בחזרה דיב' נדיבמה דעתך עליה ? טווח בינוני ארוך ?תודה
- 33.כיף לקרוא ומועיל (ל"ת)רות 20/11/2020 13:25הגב לתגובה זו
- 32.דירה=קורת גג=צורך בסיסי של האדם (ל"ת)דירה=קורת גג 20/11/2020 13:21הגב לתגובה זו
- לך לעבוד 20/11/2020 17:41הגב לתגובה זובכיין שתו לי.אף אחדמלא נותן קורת גג אנשים בונים קורת גג.
- דירה=פירורי אבק 20/11/2020 16:07הגב לתגובה זווביטוח רעידת אדמה בארץ שווה לתחת. אתר מקבל רק את עלות הבניה (כאשר עלות פינוי והריסת המבנה היא עליך)
- 31.אי אפשר ללמוד כלום!!!!! (ל"ת)דוד הגנן 20/11/2020 13:10הגב לתגובה זו
- ברור שאתה גנן בשם דוד לא תלמד כלום (ל"ת)שם טוב 20/11/2020 15:32הגב לתגובה זו
- 30.רז 20/11/2020 13:07הגב לתגובה זו.
- 29.ננמי 20/11/2020 12:49הגב לתגובה זוהאס אם פי רץ בלי מעצורים נכנס כסף שחור ונתנים לו טרמפ גם שתף שם לאחר הבחרות יש לו חקירות בלי סוף
- דגן 21/11/2020 12:10הגב לתגובה זויש לך סימוכין?
- 28.vננמי 20/11/2020 12:46הגב לתגובה זוכול זה שיכלו לגרוף כסף מהנפקות בבורסה לשקר לציבור מרמאים את הציבור להריץ מניה מעל השוי לו יכול להיות חייב סטופ
- 27.דניאל 20/11/2020 11:41הגב לתגובה זוקורא את הכתבות שלך כל שבוע מספר 1 באתר
- מה הוא עושה עליו? (ל"ת)האלו 25/11/2020 11:53הגב לתגובה זו
- 26.תודה שלמה על הכתבה המעניינת (ל"ת)דניאל 20/11/2020 11:34הגב לתגובה זו
- 25.יונית 20/11/2020 11:33הגב לתגובה זואך העתיד מתבטא בqqqj
- 24.סמיקונדקטור תחום אש (ל"ת)עמיקם 20/11/2020 10:44הגב לתגובה זו
- 23.אלי 20/11/2020 10:41הגב לתגובה זוהי שלמה, האם לדעתך TMO במחיר כלכלי ראוי לאחר התיקון האחרון?
- 22.התיזה של ווילסון 20/11/2020 10:33הגב לתגובה זוהמשקיעים ממשיכים להשקיע במניות החלום שממשיכות למכור (=למרות ההפסדים), ולא במניות "מרוויחות" בלבד
- 21.בנוגע לקוואלקום 20/11/2020 10:30הגב לתגובה זוהשבבים שלה לא הוכיחו עצמם בסלולאר שלה, וגם אפל בעקבות פסיקת בית המשפט והמאבק המשפטי שהיתה לה עם קוואלקום משתמשת עכשיו בשבבים של קוואלקום (=למיטב ידיעתי)
- 20.מה דעתך שלמה 20/11/2020 10:27הגב לתגובה זויש כאלה שחושבים שהמניות הטכנולוגיות הכבדות "גמרו את הסוס", ואם ימצא חיסון שעובד והמחלה תסתיים, אז הן כבר לא ימשיכו להיות "עיר מקלט"
- שלמה גרינברג 21/11/2020 09:34הגב לתגובה זומה שעשה סאן אישית איש לא יודע וסופטבנק כלל לא מכרה מניות טכנולוגיה, ההפך
- 19.מה הסימבול של nuvia ? היא נסחרת ? (ל"ת)שימי 20/11/2020 10:05הגב לתגובה זו
- תקרא הכתבה בבקשה (ל"ת)שלמה גרינברג 21/11/2020 09:35הגב לתגובה זו
- 18.מי כתב שקולקום עלתה 115 אחוז לא יודעים חשבון פשוט (ל"ת)שועלי 20/11/2020 09:59הגב לתגובה זו
- היתה ב-150 בשיא וירדה עד ל-50...אני קניתי ב-65 דולר (ל"ת)שוקי שקשוקי 20/11/2020 16:47הגב לתגובה זו
- 17.ארי 20/11/2020 09:56הגב לתגובה זוהחברה מבצעת סוג של התארגנות מחדש לתחומי אנרגיה חליפיים.לדעתך שברון במצב טוב ? תודה שלמה
- 16.אסף 20/11/2020 09:51הגב לתגובה זובעולם תחרותי כמו היום ?זה נראה שונה מלפני 90 שנה בו הייתה הפיל שבחדר.
- 15.יעל 20/11/2020 09:50הגב לתגובה זושלום שלמה היקרכתבת בעבר על נוקיה, שלדעתך החברה עוד תחזור לעניינים.בנתיים (עבר זמן) לא הרבה התקדם (במנייה לפחות) יש לדעתך חדש ברמת החברה ?תודה
- דעתי לא השתנתה (ל"ת)שלמה גרינברג 21/11/2020 09:36הגב לתגובה זו
- 14.תודה רבה שלמה. מעניין מאוד (ל"ת)עמית 20/11/2020 09:48הגב לתגובה זו
- 13.הננמי 20/11/2020 09:32הגב לתגובה זויתכן שהחוב גדול ומזרימים כסף לבורסה זה לו בלוף גדול לציבור
- שלמה גרינברג 21/11/2020 09:41הגב לתגובה זוובנוסף אין קשר בין החוב לבורסה כול יתר הפרטים בתגובתך נכונים
- זה חוב פנימי ולא גירעון חיצוני (ל"ת)שארל הגדול 20/11/2020 16:48הגב לתגובה זו
- 12.דוד 20/11/2020 09:14הגב לתגובה זולמה מניות כן ולי לו מה אפקר בבורסה למה אין סטופ למניה שעובר מעל השוי
- דוד לך תנגב חומוס ואז תחזור (ל"ת)יוס 20/11/2020 15:34הגב לתגובה זו
- 11.דוד 20/11/2020 09:07הגב לתגובה זוהבורסה באס אם פי נאפח לאפקר כול אחד מריץ את המניות שלו כמה שיותר גבוע
- 10.שאתה אולך לשוק לקנות אם המוצר שוה 4 אתה תשלם 8 לו (ל"ת)אבי 20/11/2020 09:05הגב לתגובה זו
- 9.חברים כמו טסלה מניה טובה אבל לו פי 5 מהשוי יש שוק (ל"ת)אבי 20/11/2020 09:04הגב לתגובה זו
- 8.באס אם פי יש אפקר במניות שהם עושים מה שבא להםפי 4 משוים (ל"ת)אבי 20/11/2020 09:00הגב לתגובה זו
- 7.אבי 20/11/2020 08:58הגב לתגובה זומניה לו יכולה לעבור מעל שוי שוק שלה מה זה אפקר בבורסה שכול המניות באס אם פי עלות פי4 משוי שוק שלהם
- למה לא פי 10 או 20 (ל"ת)יובי 22/11/2020 01:47הגב לתגובה זו
- 6.שלמה התקבלו תוצאות הניסוי של בריינסטרום.מה אתה אומ 20/11/2020 08:56הגב לתגובה זושלמה התקבלו תוצאות הניסוי של בריינסטרום.מה אתה אומר המצב חסר סיכוי או שיש סיכוי שתאושר התרופה?
- תקרא מה שהחברה כותבת ותחליט (ל"ת)שלמה גרינברג 21/11/2020 09:43הגב לתגובה זו
- אבי3 21/11/2020 18:35ברור שיגידו שהם ינסו להשיג אישור . אבל מהיכרות שלך יש להם סיכוי?
- שוקי שקשוקי 20/11/2020 16:51הגב לתגובה זוהיה שיפור, אבל התוצאות לא היו מובהקות. הגישו ערעור ל-FDA. בגלל שזאת תרופה מיוחדת, אולי ה-FDA יאפשר
- שלמה גרינברג 21/11/2020 09:44זה חדש. מאז הוקם ה FDA ב 1906 זה מעולם לא קרה
- 5.למה לו עוצרים את המניות שעלות מעל שוי שוק שלהם אין סטפ (ל"ת)אבי 20/11/2020 08:56הגב לתגובה זו
- 4.הננמי 20/11/2020 08:53הגב לתגובה זולמה למניות כן ולי לו מי יכול לתת לי תשובה לזה או צריך לחקור מי נותן למניות קושלות לעלות מעל שוין
- שלמה גרינברג 21/11/2020 09:46הגב לתגובה זו"מי נותן למניות קושלות לעלות מעל שוין"? המשקיעים
- 3.הננמי 20/11/2020 08:51הגב לתגובה זואם אני יכול לימכור ב80000 אלף לו יתנו למה רשות נירות הירך יכולים לתת למניות לעלות בלי סוף האם אין הגבלה סתופ למניה אם אתה יכול לתת לי תשובה
- סופיה 20/11/2020 18:29הגב לתגובה זויכולה לעלות "בלי סוף" ולרדת רק 100%,מכונית זה גוש פח מוגבל בערכו
- 2.אבי 20/11/2020 08:31הגב לתגובה זותודה שלמה על השיתוף. באותו עניין אשמח לדעתך על סל IGV
- שלמה גרינברג 21/11/2020 09:49הגב לתגובה זוזה סל שעוקב אחרי מדד מניות התכנה ב S&P
- 1.מוליכים למחצה. (ל"ת)הסקטור שועט 20/11/2020 08:16הגב לתגובה זו