
מה יקרה אחרי התיקון בשווקים ומדוע תחום ה-SaaS מעניין?
היו"ר של הבנק המרכזי של ארה"ב, ג'רום פאואל, העיד השבוע בפני וועדת הבנקאות של הסנט על המצב הכלכלי וגם ענה לשאלות. התקשורת, כמנהגה בשנים האחרונות, "הכינה" את הציבור לבשורות רעות שברוב המקרים משפיעות רק על הנעשה בוול סטריט וגם שם רק על התחלת המסחר. אפילו העורכים יודעים שמטרתן למשוך תשומת לב בלבד. אכן, כך היה גם השבוע. מר פאואל, ששלוותו מוציאה את עורכי התקשורת מדעתם, אמר, בשורה התחתונה, שאכן הכלכלה אמורה להתחזק וכנראה הרבה מעבר למה שציפו עד כה, שאין סימנים לאינפלציה, כך שאין צורך לדבר על העלאת ריבית (שבשבעת החודשים האחרונים עלתה מ-0.5% ל-1.3%) ושהבנק יתמקד בהחזרת התעסוקה לרמתה שלפני המגפה. בגדול, הנגיד לא חידש דבר ומדדי המניות, שהתחילו את יום היום בנפילות שלוו בזעקות "נפילות חריגות", התיצבו ואפילו "תיקונצ'יק" קטן לא קבלנו. התיקון יגיע כמובן בגלל רמות המחירים הבלתי סבירות ויכול מאוד להיות שמה שיצית התיקון יהיה החשש שמתפתח דווקא מההאצה הכלכלית עליה דיבר הנגיד מה שגורם לתשואות האגחי"ם לעלות במהירות. (מחכים לתיקון; תיקון משמעותי יהיה הזדמנות להיכנס לשוק)
אבל לא על זה רצינו לדבר. רצינו לדבר על "בעיה" שהנגיד רק הזכיר ושאותה הדגיש למחרת לארי קודלו, היועץ הכלכלי של הנשיא טראמפ ואחד מה"מייבינים" הוותיקים בוול סטריט, בעיית הפער שהולך וגדל בין המציאות הכלכלית-פיננסית והיכולת לחזות אותה. פער שמאז תחילת מגפת הקורונה רק הולך וגדל ולמעשה גם מקשה על קבלת ההחלטות של קובעי המדיניות.
הפער הזה הוא, לדעתנו, חלק מהתקדמות המהפכה הטכנולוגית שמעבירה את קבלת ההחלטות מידי מקבלי ההחלטות המסורתיים, של המאה ה-20, באמצעות "מתווכים" לקהל הרחב. מוקדי קבלת ההחלטות הכלכליות, האוצר והבנק המרכזי, חייבים להתחיל להעסיק יועצים שמכירים את הנעשה והמגמות ברשת, יועצים שיוכלו להסביר לשר האוצר או לנגיד איך לנהוג לנוכח מציאות חדשה שמעוצבת ע"י אותם "מתווכים". יזמים צעירים וחכמים שבתוך עשור ובאמצעות ההתפתחויות הטכנולוגיות, משנים מציאות של המאה ה-20 לזו של המאה ה-21 ובדרך צוברים יכולות השפעה חברתיות, כלכליות ופיננסיות שלקח דורות לגיבושם. "איני יודע", אמר קודלו לאחר נאום הנגיד, "אם בפד' מבינים מה עושה הבחור הבולגרי טאנב (מייסד רובינהוד) לשוק ההון שהרי נראה לי שאפילו את מה שעושים צוקרברג או מאסק לתהליכי קבלת ההחלטות עד היום הם לא תופסים".
תעשיית התוכנה כשירות (Software As A Service - (SaaS צומחת מהר בהרבה מהתחזיות: תעשייה זו היא עוד נישה שנוצרה כתוצאה מהתקדמות מהפכות הטכנולוגיה והאינפורמציה, התקדמות, שמאז שהתחילה המהפכה לעבור, בתחילת שנות ה-70, מהאחיזה הבלעדית של מערכות הביטחון, האקדמיה ומכוני המחקר, לכיוון התעשייה והצריכה הפרטיים. היא מתקדמת במתכונת של "פֶּרְפֶּטוּם מוֹבִּילֶה" (Perpetual motion), תנועה מתמדת שמובילה עצמה קדימה ביעילות וללא הפסק מבלי לצרוך אנרגיה חיצונית. התקדמות זו מייצרת את התשתיות להמשך ההתקדמות וליצירת נישות חדשות לבקרים ומייעלת את המערכת כולה גם מצד היצרן וגם מצד הצרכן.
- התפוצצות הבועה: טיפלתי תפטר 120 עובדים, אחרי שווי של 8.3 מיליארד דולר
- חברת Imagen גייסה 30 מיליון דולר לאוטומציה עבור צלמים מקצועיים
תעשיית התוכנה כשירות נולדה כתוצאה מהתקדמות תעשיית התוכנה, שכאשר הצטרפו לתמונה חדשנויות כמו הבינה המלאכותית, למידת מכונה, ביג דאטא, הענן ועוד, נוצרו התנאים והתשתית להפיכת רעיון/חלום התוכנה כשירות לנישה תעשייתית. עם המשך ההתקדמות הטכנולוגית שתמשיך בהתמזגותה לתוך הכלכלה והחברה "תתפצל" גם נישה זו לתת נישות נוספות כאשר יוצרו תנאים מתאימים.
התנועה המתמדת הזו מייצרת חברות חדשות רבות ומה שחשוב לא פחות מרחיבה את הביקושים. התהליך הזה הוא אחד מהסיבות המרכזיות בגללן מומלצת תעשיית המוליכים למחצה שמאז 2008-9 חשיבותה להמשך התהליך רק הולך וגדל. הנישה, שבשנת 2009 גלגלה 8.09 מיליארד דולרים גלובלית, צומחת מאז בקצב דו-ספרתי מידי שנה (להוציא את 2015 אז צמחה הנישה "רק" ב-9.2% ל-69 מיליארד). את 2020 סיימה עם 157 מיליארד והתחזיות כרגע הן שב-2025 יגיע המחזור ל-310 מיליארד. התחזיות, כפי שתראו בהמשך, פגרו, בכול שנה, אחרי המציאות ונראה לנו שכך זה יימשך. כהערת אגב נציין שתהליך ה"פֶּרְפֶּטוּם מוֹבִּילֶה" שהזכרנו יוצר בדרכו הזדמנויות רבות לחברות טכנולוגיות מהסוג של סיווה (סימול:CEVA) ועל כך נדבר בהזדמנות אחרת. רק נציין שהחברות סיווה, ראדא ואלוט, שכולן נכללו בפינת החלומות שלנו, מבצעות מהלך יציאה נפלא מהפינה וגם על כך נאריך בהזדמנות.
מה שפתח את הדרך לאימוץ התוכנה כשירות ע"י עולם העסקים הייתה ההצלחה למזג את הבינה המלאכותית לאפליקציות השימוש בתוכנה כשירות. הבינה המלאכותית אפשרה פתרונות לבעיות עסקיות מסובכות. המיזוג בין AI ל-SaaS אפשר לארגונים לייצר מערכות יעילות ורווחיות באמצעות אוטומציה, התאמה אישית ושיפור האבטחה. הבינה המלאכותית גם אפשרה להאיץ תהליכים פנימיים ותפעוליים מה שאפשר לארגון זמן תגובה מהיר ומתאים לביקושים.
- טראמפ הוא פיל בחנות חרסינה, אבל לא ישבור את הכלים
- ההיגיון מאחורי השיגעון - מה טראמפ מנסה להשיג ולמה ייתכן שהנפילות ייעצרו?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
יש למערכות יתרונות חשובים שמקלות על אימוצן כמו למשל העובדה שאפליקציות ה-SaaS מופעלות באמצעות דפדפן הרשת כך שהן עובדות באמצעות כל מערכת הפעלה, חלונות, MAC, לינוקס וגם בטלפונים חכמים שפועלים באמצעות אנדרויד או IOS. גם העובדה שהמערכת פועלת מהענן עוזרת מאוד בגלל אפשרויות העדכון ללא עצירת הפעילות ועוד. השימוש הגדל בטלפוניה חכמה, טבלטים ומחשבים ניידים, אימוץ הענן והגידול במיקור חוץ אצל החברות הם שמרחיבים את השימוש בתוכנה כשירות. גם הגידול המהיר במה שנקרא micro SaaS, פעילות תוכנה כשירות שממוקדת בנישה עם צוות קטן ובעלות נמוכה, תומך מאוד בצמיחת התעשייה. לבסוף ישנה התמיכה הממלכתית הגדולה בנישה כי מדינות רבות מאמצות את המערכות ובמיוחד מדינות אסיה-פסיפיק שם הוקצו משאבים גדולים לעידוד הנושא.
התחומים שמובילים בשימוש ב-SaaS הם ה-CRM (Customer Relationship Management - מערכות לניהול לקוחות), ה- ERP (Enterprise Resource Planning- תכנון משאבי ארגון), HRM (Human Resource Management – ניהול משאבי אנוש) ו-SCM (Supply Chain Management – ניהול שרשרת האספקה). לכל התחומים הללו הותאמו מערכות שפועלות בהתאם לצרכים המיוחדים.
איך משקיעים? החברות המובילות בתחום הן: Salesforce (סימול:CRM), MSFT, IBM, ORCL, SAP, Fujitsu (סימול: 6702.Tבטוקיו), ADBE, GOOG, ADP ו-Workday (סימול:WDAY) אבל חשוב למשקיע, שמעוניין בהשקעה בתחום, להבין שנישת התוכנה כשירות צומחת בגלל תרומתה להתייעלות ולרווחיות של כל חברה. זו אחת מאותן נישות שנוצרות בעקבות ההתקדמות הטכנולוגית שמייצרת תנאים להתפתחות הנישות, להתייעלותן, בגלל גורם ה"פֶּרְפֶּטוּם מוֹבִּילֶה" שהזכרנו. במילים אחרות, מהפכת הטכנולוגיה מייצרת בהתקדמותה מצבים שמאפשרים יצירת נישות תעשייתיות חדשות, נישות שנוצרות בגלל מערכות יחסים שמשתנים בין הביקוש להיצע.
צד הביקוש משתנה בעקבות השינויים במנהגי הצריכה שמייצרת המהפכה בעוד שצד ההיצע מתאים עצמו לכך וגם זה בעזרת התקדמות המהפכה. כיוון שהתהליך דינאמי קשה מאוד למשקיע לאבחן אם חברות כמו CRM, אדובי או מייקרוסופט, כדוגמאות, שהיום הן הבחירה ההגיונית להשקעה בתחום, תמשכנה להיות כאלו גם בעתיד; או שכתוצאה מהשינויים תעלה "כוכבת" חדשה למעמד של "מתאימה" יותר. לכן עדיף להתמקד בסלים או קרנות שמכסים את האפשרויות השונות והפוטנציאליות.
כיוון שהתוכנה כשירות נעשית באמצעות האינטרנט, קשורה לתעשיית התוכנה, "יוצאת" מהענן ו"מתקדמת" באמצעות עיצוב מוליכים למחצה יש סלים וקרנות רבים שכילים את כול המי ומי בתעשייה. המשקיע הסולידי יותר ייקח סל מהסוג של VGT, סל טכנולוגיות האינפורמציה של ואנגארד שמכיל הכול בתחום. רוב המומחים ממליצים על סלי הענן כמו SKYY, WCLD, CLOU והיותר גלובלי IVES "ובתנאי", אומרים לנו, "שיהיה בתיק גם סל מוליכים למחצה מהסוג של SOXX. לבסוף ישנו הסל First Trust Technology AlphaDEX (סימול:FXL) שמכיל 104 חברות שמופיעות במדד הטכנולוגי של StrataQuant® Technology Index (קבוצת מדדים מעניינת שמפרסמת מדדים בתחומים שונים) שהחברות שכלולות בו מייצגות גם את חברות התוכנה, הענן, ה-SaaS, המוליכים למחצה ואפילו חברות AI ולימוד מכונה, בהחלט שווה בדיקה.
ועבור לישראל שכרגיל ובדומה לכל תחום טכנולוגי חדשני בו הובילה (וישראל הובילה בחשובים שבהם), לא הצליחה "לייצר" אפילו חברה גלובלית מובילה אחת בתחום ה-SaaS ואפילו בתעשיית התכנה או בענן. הכישלון כאן הוא אכזבה גדולה יותר מאשר במקרים האחרים כיוון שהתשתית לכך בישראל ממש זעקה לכך. יודעים כמה חברות SaaS היו בישראל בסוף 2010? למעלה מ-300 וזאת מבלי לכלול חברות כאמדוקס ונייס.
הרי מודל הצמיחה של טבע בישראל היה גלוי לכל ומה שעשתה טבע בישראל בין 1964 ל-1980 (ממיזוג אסיא, צורי וטבע ועד רכישת איקפארם ופלנטקס) יצר את הבסיס ליצירת ענקית כימיה ורפואה מקומית מה שאפשר, בין 1995 ל-2015, את המשך ההתפשטות הגלובלית ואת הפיכתה של טבע למובילה גלובלית. האם קבוצות כרד-בינת, פורמולה (באמצעות מטריקס), אמדוקס ואחרות לא היו מסוגלות להקים חברות כאלו? לפני עשור??
בתחילת 2011 עשתה חברת המחקר המובילה גרטנר סקר על שוק התוכנה כשירות הגלובלי וכתבה אז שולמית הארט, מנכלי"ת סניף גרטנר בישראל, "חברות הטכנולוגיה בתחום התוכנה בישראל, אימצו את מודל ה-SAAS וחברות הזנק צעירות נוסדות על בסיס מודל זה...חברות מטמיעות כחלק מאסטרטגיית המחשוב בענן את מודל ה SAAS בארץ וזה התחום הצומח והמוביל..", כן, ב-2011. גרטנר, שבסקר המליצה בחום על כניסה לתחום צפתה אז ששוק התוכנה כשירות, שב-2010 הגיע למחזור גלובלי של 13.4 מיליארד דולרים, "צפוי להגיע, ב-2015 ל 22.1 מיליארד" אלא שבפועל הסתיימה 2015 עם 69 מיליארד כאמור. ישראל הייתה מהמובילות בתחום אבל מה שקרה הוא שהענקיות הרב לאומיות, מייקרוסופט, AWS (Amazon Web Services), IBM, אוראקל ו-SAP נכנסו לשוק המקומי והן ששולטות בתחום כאשר חברות ישראליות הפכו למתווכים ואינטגרטורים.
התופעה הזו מודגשת במחקר שערכה חברת הייעוץ הישראלית TASC Consulting & Capital ביולי 2017 תחת הכותרת, "האם יש מקום לשחקן ישראלי דומיננטי בתחום שירותי הענן?". המחקר קובע שחברות רב לאומיות השתלטו על שווקי הפרסום והקמעונאות המקוונת בישראל. אבל שעדיין יש מקום לשחקן ישראלי דומיננטי בתחום שירותי הענן ובמיוחד בתוכנה כשירות. אז אמרו! עדיין לא מאוחר לחברה ישראלית להידחק להובלה אבל, צריך את המנהל שיעשה זאת. כהוכחה לכך יש שורה ארוכה של חברות אמריקאיות צעירות שנכנסו לתחום בשנים האחרונות, חברות כמו Elastic (סימול:ESTC) או CrowdStrike (סימול:CRWD) ורבות אחרות שצופים להם צמיחה מהירה. המימון לחברות בתחום קל מאוד להשגה בשוקי ההון בעולם.
- 38.רועה צאן 05/03/2021 05:07הגב לתגובה זולמה התכוונת במשפט: "רק נציין שהחברות סיווה, ראדא ואלוט, שכולן נכללו בפינת החלומות שלנו, מבצעות מהלך יציאה נפלא מהפינה"? האם יציאה מפינת החלומות לפינה אחרת, או יציאה במובן של מימוש?
- 37.Avi 01/03/2021 22:09הגב לתגובה זוהיי שלמה לגבי החברה NMTC שהמלצת עליה לפני מספר שבועות היא עדיין רלוונטית להשקעה במחיר הנוכחי ? ואם כן יש צפי למחיר יעד ?
- 36.היושב במרומים 28/02/2021 00:04הגב לתגובה זובמקום למכור תוכנה כ"מוצר" מוכרים אותו כ"שירות" (=וזה כולל אחזקה ותיקונים).
- 35.שאלה לשלמה 27/02/2021 23:55הגב לתגובה זוצ'ארלי מונגר השותף של וורן באפט טוען שהיא תופעה שלילית (=וזאת גם דעתו על הביטקווין)
- שלמה היה חבר של במירה וגנב אותן (ל"ת)היי באבו 02/03/2021 16:56הגב לתגובה זו
- שלמה גרינברג 28/02/2021 16:51הגב לתגובה זווחברות ישראליות הנופקו באמצעותם.
- 34.שלמה תודה, מעניין כרגיל. (ל"ת)yehuda04 27/02/2021 22:11הגב לתגובה זו
- 33.טראמפ כבר לא כאן הפד מאבד שליטה.לברוח (ל"ת)יוסי 27/02/2021 20:14הגב לתגובה זו
- מה שלומו גרימבר משגל המוח (ל"ת)מאמו 02/03/2021 16:45הגב לתגובה זו
- יוסי תברח ותשאיר אותנו בלעדייך (ל"ת)דרעי 01/03/2021 17:42הגב לתגובה זו
- 32.בני 27/02/2021 12:01הגב לתגובה זוהמליץ על קרנות ARK
- שלמה גרינברג 28/02/2021 09:46הגב לתגובה זוכיוון שלא קראת המאמר עונשך שנכנסת
- לרון 28/02/2021 08:17הגב לתגובה זובשוק גבוה קונים סיכון מניות קטנות כדי להמשיך להרוויח וכנ"ל מופיעים כלמיני גורואים מסוכנים כמו ק.ווד
- בני ממליץ לך על בדיקת הבנה בקריאה (ל"ת)דגן 28/02/2021 07:42הגב לתגובה זו
- 31.כתבה טובה ובעיקר מעשית כל הכבוד לכתב (ל"ת)חנני 27/02/2021 08:53הגב לתגובה זו
- 30.מוטי 27/02/2021 07:19הגב לתגובה זויש מלא חברות saas בישראל, זה בסה"כ מושג ולא טכנולוגיה של מכירת תוכנה כשירות.
- מדוע שלא תקרא הכתבה שוב (ל"ת)שלמה גרינברג 28/02/2021 09:48הגב לתגובה זו
- מוטי גש בבקשה לבוחן הבנת הנקרא (ל"ת)מרגי 28/02/2021 07:43הגב לתגובה זו
- 29.Eliz 26/02/2021 18:38הגב לתגובה זומה אתם עוש יש לכם עניין חהגיב, נאמר ויידום אהרון.
- 28.דודו 26/02/2021 18:37הגב לתגובה זובכתבה על בית ההשקעות הסקוטי Baillie Gifford הזכרת את קרן usa.l מה ההבדל בינה ל קרן BGGSX תודה
- שלמה גרינברג 27/02/2021 09:52הגב לתגובה זול Baillie Gifford כמו למשפחות קרנות אחרות יש מספר קרנות שמשקיעות במניות במבנים שונים אבל במקרה זה אין הבדל משמעותי
- 27.אלון765 26/02/2021 18:04הגב לתגובה זופרפטום מובילה לא מתקיים בטבע... מכאן גם הניתוח...
- אלון אתה פיזיקאי שלא מבין פיזיקה (ל"ת)zeev 27/02/2021 19:27הגב לתגובה זו
- שלמה גרינברג 27/02/2021 09:54הגב לתגובה זוהיכן קראת שזה כן מתקיים ומה הקשר?
- דב 27/02/2021 06:45הגב לתגובה זובאמת פיסיקאי, שאינך יודע לקרוא מה נכתב? מומלץ לך לקרוא שנית, ואולי אז תבין.
- 26.משה 26/02/2021 16:54הגב לתגובה זושלמה היקר אשמח מאוד להיתייחסות עתידית לנושא כה מעניין ומרתק,מהם החברות שיובילו בעתיד את ענף המזון?
- 25.רק מזומן 26/02/2021 16:40הגב לתגובה זוכעובדה אין ולא תהיה בארץ חברה שמעצבת את עולם הטכנולוגיה.לא תהיה טקסס אינסטרומנט.לא תהיה אינטל משלנו.לא תהיה נבידיה שמשנה עולם וודאי וודאי לא טבלה או אפל.אנחנו גאונים בלעבוד עבור מישהוא אחר ראו דוגמא תנובה
- דגן 28/02/2021 13:42הגב לתגובה זוועוד. והדוגמא עם תנובה חוטאת לאמת כי אתה מציג חברה שקיימת מקום המדינה ונמכרה לאייפקס רק ב2014.
- 24.מנדי 26/02/2021 15:30הגב לתגובה זוחברת החיפוש הארגוני elastic נוסדה והוקמה עי יזם ישראלי צעיר בשם שי בנון, משלנו באשקלון. שאפילו עבד כסטודנט צעיר באלביט. בחור מוכשר. אז החברה אמריקאית? לא בטוח כלל. עובדים בחברה בני לאומים שונמם מאתרים רבים בעולם.
- שלמה גרינברג 27/02/2021 09:57הגב לתגובה זוהחברה אמריקאית כולה מדוע שלא תבדוק, קל מאוד ואגב "עובדים בחברה בני לאומים שונמם מאתרים רבים בעולם." בצ'קפוינט, אמדורס, נייס, טבע וכול השאר זה לא כך?
- מנדי 28/02/2021 11:22מכיר אינטימית את המעורבים, ומוסרים לך דש. ונכון, אלסטיק לא יותר ולא פחות אמריקאית מחברה כמו CEVA למשל , שנמצאת כמה בלוקים מאיתנו
- 23.מה זה שטויות אלו? (ל"ת). 26/02/2021 14:32הגב לתגובה זו
- 22.שירי 26/02/2021 13:54הגב לתגובה זומה דעתכם על גמידה סל ?תודה
- דגן 28/02/2021 13:36הגב לתגובה זו.
- שירי 01/03/2021 17:44לא 5% של אגח.כמובן שעד 1% מהתיק.
- 21.זאב 26/02/2021 13:52הגב לתגובה זומה יהיה עם צק פוינט ... שלמה מה דעתך ? על החברה והדוח לא מחיר המניה
- דעתי ידועה ולאחרונה אפילו עדכנתי, נא לגולל (ל"ת)שלמה גרינברג 27/02/2021 09:58הגב לתגובה זו
- 20.האם תוכל להתייחס בבקשה בקצרה לקרנות של קאתי ווד שמ 26/02/2021 13:52הגב לתגובה זוהאם תוכל להתייחס בבקשה בקצרה לקרנות של קאתי ווד שמשקיעות בתחומים שונים ומגוונים וסופגות ירידות קשות. מה דעתך לגבי עתיד תחומי ההשקעה שלה כמו רפואה גנומית. הייטק פיננסי. רובוטיקה ורכבים חשמלים. ומה דעתך על תעודות סל של אנרגיה ירוקה שעלו וכעת סופגות ירידות חדות
- יעל 27/02/2021 15:19הגב לתגובה זוהיא יזמית של שוק עולה,יישמר המשקיע מלהיות בקרנות ARK בשוק דובי
- שלמה גרינברג 01/03/2021 09:46לא שאכפת לי אבל אנא ממך, תבדקי בצורה רצינית מי הגברת
- רק לאחרונה עשיתי כתבה ארוכה על הנושא (ל"ת)שלמה גרינברג 27/02/2021 09:59הגב לתגובה זו
- 19.ירון 26/02/2021 13:51הגב לתגובה זושלמה יקר..עבר זמן רב מאז כתבת על פינת החלומות, העולם השתנה לא מעט, קורונה, saas, ענן it וכו' נשמח לכתבה שלך על מועמדות וכניסות חדשות לפינת חלומות 2021תודה
- יעל 01/03/2021 16:05הגב לתגובה זוכשהשוק לפני ירידות ,אנשים מחפשים תמיד סיכון יתר משום מה בשוק מנופח,ובשוק יורד?.....
- בהזדמנות (ל"ת)שלמה גרינברג 27/02/2021 09:59הגב לתגובה זו
- 18.תודה שלמה מאמר מרתק (ל"ת)ירדן 26/02/2021 13:49הגב לתגובה זו
- 17.א 26/02/2021 13:39הגב לתגובה זובנוסף , האם אתה קונה את תרמו פישר בתיקון האחרון?
- והקשר בין EL ל TMO מהו? (ל"ת)שלמה גרינברג 27/02/2021 10:00הגב לתגובה זו
- לרון 01/03/2021 16:06הסיכון די דומה....לזה כנראה התכוון המשורר
- אין קשר, 2 שאלות שונות (ל"ת)א 27/02/2021 21:18
- 16.בני 26/02/2021 13:37הגב לתגובה זוקומפיוגן ירדה ויורדת כ20-25% לאחרונה.. האם יד חדשות לא טובות בדוח האחרון ?האם עדיין יש לה מקום בפינת החלומות ?תודה רבה
- בהחלט עדיין בפינה (ל"ת)שלמה גרינברג 27/02/2021 10:01הגב לתגובה זו
- 15.שאלה לשלמה יש חברה ישראלית בבורסה שלנו שעונה להגדרות ? (ל"ת)איציק 26/02/2021 13:32הגב לתגובה זו
- דגן 28/02/2021 13:35הגב לתגובה זו.
- איזה הגדרות? (ל"ת)שלמה גרינברג 27/02/2021 10:02הגב לתגובה זו
- 14.תודה רבה שלמה מעניין מאוד. (ל"ת)עמית 26/02/2021 13:25הגב לתגובה זו
- 13.אייל 26/02/2021 13:14הגב לתגובה זושלמה שלום העדות חלוקות אם תיקון של 10-15 אחוז או מפול של ממש יש גורום שטוענים שישיה כגוע מ1929 מאיפה הביטחון שזה אכן תיקון ?? מסכים שלא ירו לעצמם ברגל עם הרמת ריבית עד שלא יגעו לאבטלה נמוכה אבל יחד עם זאת השוק לא יכול לעלות לעד ( או שכן ???) תודה
- שלמה גרינברג 27/02/2021 10:03הגב לתגובה זוהריבית לא "הורמה" והשוק מעולם לא "עולה לעד"
- 12.אלי 26/02/2021 13:00הגב לתגובה זושאנחנו בתוך תיקון של השוק.. לא?
- 11.נחמן 26/02/2021 12:40הגב לתגובה זוכן יש לנו בתת תיק הטכנולוגיה אתIGV ואת SOXX וגם בתת תיק הדיסטרפשן יש לנו סל ענן. מה חדש? חבינו ירידה של 12 אחוז השבוע למרות תיק בעל אלמנטים שמרניים עם סלי תרופות וביוטק ומניות עם ביצועים פנטסטיים כמו TMO,Dnhr. בשיש שפל כל הספינות נסחפות אחורה ללא קשר לביצועים. גים קרמר נותן לנו ביטחון. ואתה שלמה?
- לרון 27/02/2021 15:25הגב לתגובה זוהשקעותיך ספקולטיביים ,לו היית למשל משקיע ב CL היית רואה ההבדל,יצא חרוז
- שלמה כבר מזמן הפסיק להאמין שהוא מבין משהוא (ל"ת)לנחמן 26/02/2021 18:27הגב לתגובה זו
- דב 27/02/2021 06:46בחלקך על יכולות ההבנה האדירות שלך.
- 10.יואב 26/02/2021 12:37הגב לתגובה זוהיי שלמה, מה דעתך על סקטור הrenewable energy שיורד בחדות אחרי עליות מטורפות בשנתיים האחרונות?
- לרון 27/02/2021 15:28הגב לתגובה זועלתה בגלל טרנד לא מוצדק לטוח הקצר לכן יש תיקון ואפילן אורמת יורדת יפה
- זו דעתי (ל"ת)שלמה גרינברג 27/02/2021 10:05הגב לתגובה זו
- 9.ג.גשר 26/02/2021 12:19הגב לתגובה זומי שעיניו בראשו ושכל בקודקודו צריך להבין: הבורסה האמריקאית בדרך להתרסקות רבתי... שווי המניות בבורסות גבוה פי 1.5 מהתמ"ג האמריקאי כולו על 53 מדינותיו...
- 8.דירה=קורת גג=צורך בסיסי של האדם (ל"ת)דירה=קורת גג 26/02/2021 11:58הגב לתגובה זו
- 7.עמי 26/02/2021 11:56הגב לתגובה זומרווה שחברת רייזור הישראלית שהונפקה לפני שבועיים בתל אביב, תהיה כזאת.
- נקווה (ל"ת)שלמה גרינברג 27/02/2021 10:05הגב לתגובה זו
- 6.כמה זה תיקון? 50%-70%? (ל"ת)רפי 26/02/2021 11:26הגב לתגובה זו
- יוסי 27/02/2021 22:42הגב לתגובה זובהצלחה
- 5.יעקב 26/02/2021 11:19הגב לתגובה זואני מחפש מנייה בתחום שיש לה מקום לעשות ראלי יפה למישהו יש רעיון ?
- דגן 28/02/2021 13:33הגב לתגובה זו.
- 4.צפוני 26/02/2021 11:01הגב לתגובה זותענוג לקרוא את הטור שלך. מעמיק ומקצועי.
- 3.אתה לא עמיד. חדל לתת הערכות (ל"ת)לכותב שלמה 26/02/2021 10:35הגב לתגובה זו
- 2.מה קרה לצעירים 26/02/2021 10:31הגב לתגובה זוכל המניות הקטנות שהצעירים קנו בלי חשבון איבדו אוויר, כל הסקטורים שהיו חמים קפאו, ואפילו טסלה והביטקוין ירדו חזק.
- 1.חיים 26/02/2021 10:25הגב לתגובה זותודה רבה על הכתבה! מה דעתך על פלנטיר?
- תבדוק ההערכה אל מול הביצוע ותחליט (ל"ת)שלמה גרינברג 27/02/2021 10:08הגב לתגובה זו