
ג'נרל מוטורס מכנה את הסוללה החדשה שלה - "Tesla killer"; האם אילון מאסק צריך לדאוג?
נתחיל בברכות לחברת ראדא ראדא (US) שסוף-סוף עוררה תשומת לבם של אנליסטים רציניים יותר. המלצות בתי ההשקעות Robert W. Baird ("קניה" עם מחיר יעד של 17 דולר) ו- Jefferies Group מלפני כחודשיים ("קניה" עם מחיר יעד של 16 דולר) בהחלט מרשימות, הגיע הזמן.
להגיע לבטריית ה-1000 מייל, תעשיית הייצור והאחסנה של אנרגיה צפויה להגיע לטריליון דולרים המלחמה על נישת הרכב החשמלי בעיצומה כאשר כל חברות הענק, מטויוטה ומטה, מנסות להשתלט על הנישה התעשייתית החדשה שגדלה במהירות. השיבוש הטכנולוגי הקודם של תעשיית הרכב, בתחילת המאה שעברה, נעשה כאשר מנוע הבעירה הפנימית החליף את הסוס. הפעם הגיע זמנו של מנוע הבעירה הפנימית שיוחלף ע"י המנוע החשמלי, הבטרייה למעשה בדרך לרכב האוטונומי. בכנס ה-2021 CES שנערך בתחילת החודש הציגה ג'נרל מוטורס (סימול:GM) את ה-Ultium battery system, מערכת הנעה מודולרית גמישה, פלטפורמת מנוע חשמלית מהדור השלישי שמונעת באמצעות בטריות אולטיום שרשומות כפטנט של GM.
GM מכנה את הבטרייה החדשה שלה כ"מחסלת טסלה (Tesla killer)" אבל טסלה כמובן דוחה זאת בתוקף וכך גם מגזין המדע והטכנולוגיה המוביל Popular-Mechanics. אבל אין ספק שהמלחמה על ההובלה בתחום תהיה קשורה ליכולות הבצוע של הבטריות בהן תשתמשנה החברות השונות. הוסיפו לכך את העובדה שהנשיא ביידן הקצה 2 טריליון דולרים לנושאי האקלים ושכלל בסכום את "הייצור והאחסנה של אנרגיה" ווול סטריט מתחילה לחלום.
טסלה מחזיקה כרגע ב-90% ממכירות הבטריות לרכב. ההובלה של טסלה מדאיגה אפילו את השותפה שלה למפעל הבטריות בנבדה, פנסוניק (סימול:PCRFY), "באיזשהו שלב", אמר מנכ"ל פנסוניק, Kazuhiro Tsuga , "נצטרך להשתחרר מהתלות המוחלטת שלנו בטסלה, "אבל נגיע ל'בעיה' זו בהמשך"
- פלישתם של האופנועים - האם כדאי לרכוש דו-גלגלי בישראל?
- בליץ מדברת על מכירות של עשרות אלפי אופנועים באפריקה. זה סביר?
הבטריות קיימות כבר למעלה מ-270 שנים, מאז עשה הממציא האמריקאי הגדול בנג'מין פרנקלין את הניסיון בקבלים ב-1750. אבל השימוש הצרכני בבטריות נכנס רק בשנות ה-70 כאשר הגיעו סוללות הליתיום שאפשרו להפוך מחשבים ומוצרי אלקטרוניקה שונים לניידים. הבעיה של הסוללה הוא זמן טעינה ארוך מחד והירידה המהירה יחסית ביעילות שלה. בעיות שהטרידו במיוחד כאשר התחיל חלום המכונית החשמלית להתגשם והבטרייה התגלתה כמכשול הגדול ביותר ביכולת לשכנע צרכן ממוצע לרכוש מכונית חשמלית. הכישלון של בטר פלייס ושי אגסי נבע מהעובדה שרעיון פריסה של עמודי טעינה כאשר הסוללות הן בבעלות החברה ומוחלפות הראה שבפועל השימוש במכונית החשמלית יקר לא פחות מהשימוש במכונית הרגילה. מאסק הבין זאת ופיתח מודל שמגדיל היעילות של הבטרייה ומהירות הטעינה. הוא לא היה נכנס להשקעות הענק במפעל הבטריות בנבדה, ביחד עם פנסוניק, אלמלא האמין שהבטרייה, בעזרת טכנולוגיות חדשניות היא המעצור וגם הפתרון להצלחת השיווק של המכונית החשמלית. מאז הקים מאסק את המפעל הענק החלו כל המתחרות ללכת בעקבותיו.
אבל מאסק שאמר, "פיתוח וייצור של תאי סוללות הם מגבילי קצב ההתקדמות הבסיסי להגעה לאנרגיה ברת קיימא בתעשייה וזו הבעיה החשובה ביותר להמשך ההתפתחות". לא חשב על סוללות הרכב בלבד אלא כוון לתעשיית הייצור ושימור האנרגיה. לכן אסף מהנדסי פיתוח לעבודה בתחום תאי הסוללה במפעל החדש שפתח באותם ימים בטקסס.
GM, המתחרה בטסלה בארה"ב, הבינה זאת ולכן, קצת באיחור אמנם, הודיע, בתחילת החודש, היו"ר-מנכ"ל של ענקית הרכב מרי בארא ש"העתיד נמצא ברכב החשמלי".
- ההיגיון מאחורי השיגעון - מה טראמפ מנסה להשיג ולמה ייתכן שהנפילות ייעצרו?
- כשתשמעו שסין פולשת לטאיוואן - תמכרו הכול!
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
"החלטנו על אסטרטגיה של ייצור מכוניות חשמליות בכל המותגים שלנו", היא אמרה, "תוך כדי ניצול יתרון הגודל שלנו". GM הבינה שהמכונית החשמלית אכן מאותתת על שיבוש התעשייה וגם על יצירת תעשיית ענק חדשה לחלוטין. בארא הבינה שטסלה, שמחזיקה כרגע כ-70% מהתחום בארה"ב וכ-20% גלובלית, עושה את הדבר הנכון. היא הבינה ש-GM חייבת לפעול בדחיפות כי אינה היחידה שמבינה לאן חותר מאסק. החברה לקחה לפיכך את חברת הפטרוכימיה הקוריאנית LG Chem כשותפה בפתוח בטריות ה-Ultium ובתחילת החודש כינסה מאות עובדים, דילרים, משקיעים ואנליסטים, אנשי מדיה וקובעי מדיניות בתחום על מנת, "לשתפם בפרטי האסטרטגיה החדשה להצמיח את מכירות הרכב החשמלי בצורה יעילה ורווחית ולהשתתף בתעשיית האנרגיה".
העיתוי להודעה בא ביחד עם הצגת ה- Chevroletהחשמלית. GM וטסלה אינן היחידות. Xiaopeng Motors(סימול:XPEV) הסינית פועלת בתחום. שתי המצטרפות הצעירות לעולם הרכב, Lordstown Motors (סימול:RIDE) ש-GM מושקעת בה וניקולה (סימול:NKLA) פועלות בתחום וגם ענקיות הרכב מ-BMW ומרצדס ועד טויוטה, וולבו, פורד, יונדאי, אאודי ואחרות שמעתיקות את מודל טסלה שלא לדבר על מספר גדול של סטארטאפים שנכנסו ונכנסים לתחום.
גם סאמסונג ו-Sanyo היפנית (בשליטת פנסוניק) מנסות לפתח סוללות לרכב. מאסק אגב מעודד כניסה מסיבית זו מהסיבה ש"הצלחת פתוח סוללת העל לרכב תעזור לרכב החשמלי לשבש מהר יותר את תעשיית הרכבים המסורתית. התחרות רק מועילה לכולנו", אמר.
מה הפוטנציאל של תחום הבטריות? ב-2020 היו הכנסותיה של טסלה 31.54 מיליארד דולר כש-86.4% הגיעו ממכירות רכבים, 6.32% מהסוללות והיתרה משירותים. לפי אתר המחקר Trefis יגיעו המכירות ב 2025 ל-138.1 מיליארד כאשר ההכנסה מרכבים תהיה 93.8%, ההכנסה מהסוללות תרד בשיעורה הכולל ל-2.2%. כלומר, מהנתונים הללו נראה שההכנסה מפרויקט הסוללות הענק רחוקה מלהצדיק עצמה ובכל זאת טסלה והמתחרות ממשיכות להשקיע סכומי עתק בנושא והאנליסטים מאמינים (לבטח במקרה של טסלה) שזה הביזנס העתידי הגדול, הרבה מעבר למכוניות, מדוע?
"טסלה מאותתת בבירור", אמר טים ביין, נשיא קבוצת ניהול הנכסים ספארק, "שהיא מתכוונת לצמוח הרבה מעבר לסתם חברת רכב. לא נראה לנו שהמשקיע הנבון רוכש TSLA ברמת המחירים הנוכחית, שהיא ללא ספק בועתית, בגלל המכונית החשמלית אפילו לא בגלל האוטונומית. הסיבה לרכישות המסיביות ברמות הנוכחיות היא האמונה שטסלה נעה לעבר ייצור ואחסנה של אנרגיה".
גם במורגן סטנלי מאמינים שהסוללות הן הסיבה העיקרית להערכת החלל של מניית TSLA. נראה שיותר ויותר משקיעים רציניים מאמינים שמאסק מוביל להרחבה משמעותית של טסלה, לחברה תחבורה אופקית (הוריזונטלית) ואנכית (וורטיקלית) ועל כך כבר כתבנו בעבר.
על איזה סדרי גודל של תעשייה מדובר? מלבד ההשקעה של 5 מיליארד הדולרים בגיגא-פקטורי בנבדה (השקעה שללא ספק תסתכם בהרבה יותר ונעשית בשותפות פנסוניק) טסלה מקימה עוד 2 מפעלי ענק לבטריות בפרמונט שבקליפורניה ובגרמניה. מאסק אומר שהמטרה שלו היא לייצר בטריות עם אורך חיים של מיליון מייל (1.6 מיליון ק"מ) לרכב החשמלי וזאת כאשר מקסימום אורך חיי הבטריות הנוכחיות הוא בין 300,000 ל-500,000 מייל. כדאי, לכל משקיע, אפילו לכאלו שמאמינים שטסלה זה בלון גדול, להאזין לריאיון הקצר של דן איבס, האנליסט הכוכב של בנק ההשקעות וודבוש, ב-CNBC. בראיון מדבר איבס על "שוק פוטנציאלי, "רק לטסלה" של מעל טריליון דולרים לסוללות רכב והוא לא היחיד.
האנליסט אדם ג'ונאס ממורגן סטנלי אמר, לאחר "יום הבטרייה" שלמרות שמניית TSLA עברה מזמן את מחיר היעד שלו הוא מבין משקיעים שממשיכים לרכוש כי "טסלה מוצבת היטב כדי להפוך לכוח הדומיננטי בתחום הבטריות ותעשיית ה-Saas (תכנה כשירות). "אני מוכן לקבל", סיכם, "את הטענה שמניית TSLA ראויה שפוטנציאל תעשיית הבטריות ייכלל בתמחור". הבטרייה אגב הוצגה ב"יום הבטרייה של טסלה" בספטמבר האחרון. צריך גם להבין שהצלחת פיתוח הבטריות הללו ישפיע משמעותית גם על צריכת יסודות נדירים כמו ליתיום, ניקל, וונדיום, קדמיום ועוד. "ממה שאנחנו רואים עד כה", אמר אנליסט המתכות בחברת J. Gold Associates, ג'ק גולד, "מדובר בסוללות שיאפשרו נסיעה של כ-500 מייל ללא טעינה ומחירן יהיה כמחצית ממחיר הסוללות היום. "אבל", הוסיף, "צריך להמתין ולראות איך תעבוד הבטרייה בפועל".
מה אומר מאסק? "טסלה פתוחה להעניק רישיונות לשימוש בתכנה שפיתחנו ולהעמיד לרשות המפתחים סוללות התנעה. לא פיתחנו את הבטרייה במטרה לחסל תחרות אלא במטרה להאיץ השימוש באנרגיה ברת קיימא". אפשר לפקפק בעניין התחרות, אבל לא בפוטנציאל הגודל של נישת הסוללות שמתפתחת. כמובן שבין זה לבין הערכת נתח השוק בתעשייה של טריליון שעדיין לא קיימת הדרך ארוכה. איך ענה הפרופסור הקוריאני להנדסת מכונות Hwang Sung-ho, שנחשב כגורו בתחום, כשנשאל לגבי הנתח הפוטנציאלי של טסלה בשוק שימור האנרגיה העתידי? "אין ספק שמדובר בממדי ענק אבל שלא יהיה ספק, לא משנה כמה טובות תהיינה הסוללות של טסלה אף יצרן רכב בקוריאה או יפן וגם לא באירופה לא יסתמך על סוללות מהמתחרה, כולם יפתחו משלהם. הסינים זה ספור אחר, הם ישתמשו".
איך משקיעים בפוטנציאל? ברור ש-TSLA חייבת להיות חלק מההשקעה אבל כיוון שמדובר בשוק ענקי עם אינספור מתחרים צריך, לדעתנו, לאתר סל או קרן בתחום. ההשקעה חייבת לכלול חברות רכב, חברות מוליכים למחצה והעברת אינפורמציה, חברות תכנה וכרייה כי מדובר בתעשייה רבת תחומים. ישנו הסל הגלובלי DRIV, סל ה-KARS, סל ה-HAIL, סל הטכנולוגיה והרכב האוטונומי, IDRV, סלי הבטריות BATT ו-LIT ועוד. המשקיע צריך לבחון הרכבי הסלים ולהחליט.
"חלומות הבטריות": תעשיית שימור ושימוש האנרגיה בעולם התובלה מתמלאת במספר גדול של סטרטאפים וחברות חלום. כמו כל השקעה בחלום כך גם כאן סיכויי "ההצלחה" נמוכים מאוד וזעזועים מפחידים ילוו ההשקעה בין אם החלום ימומש או לא. החלטנו להציג דוגמה אחת, של חברה קנדית דווקא - Extreme Vehicle Battery Technologies Corp. (סימול: ACDC.CNבוונקובר או CRYBF בנאסד"ק). זו חברה, שהוקמה ב-2015, שמשלבת בין תכנה (התמחות בבלוקצ'יין וב-AI) לחומרה (מערכות ניהול לבטריות). הסיבה שהבאנו דווקא את זו קשורה בחוזה שחתמה בחודש שעבר, לחמש שנים, עם חברת Daymak הקנדית, חברה שיצא לנו להכיר בעבר. דיימאק היא החברה הגדולה בקנדה בתחום פתוח, ייצור ושיווק של רכב חשמלי קל כמו אופניים, אופנועים, טרקטורונים, קורקינטים וכו'. לטענת הנהלת דיימאק (חברה פרטית) הסיבה להסכם קשורה "בצורך להתאים עצמנו לביקוש הגדל במהירות לפתרונות חכמים והדרגתיים בתחומי הרכב החשמלי ופתרונות לאחסון אנרגיה". מדובר בהסכם מעניין שכולל רכישת מניות בחברת בת של ACDC, IoniX Pro Battery Technologis. למרות החוזה זו כמובן השקעה מסוכנת ביותר ומתאימה רק למשקיע שבדק לעומק ושמבין את הסיכון והסיכוי! חברת CRYBF נכללת בסל ה-LIT שהוזכר.
- 32.אילן 26/03/2021 16:26הגב לתגובה זודעתך? שתי חברות,אחת רכב חשמלי כבד, שניה איחסון פסולת של סוללות
- 31.אבי 21/03/2021 12:51הגב לתגובה זואתם מתקרבים לרמה של החינמון בכמות השגיאות. מנכלית GM לא הגיע אלא הגיעה. והאנרגיה היא בת קיימא ולא ברת קיימא. אומרים בר מצווה ובת מצווה.
- 30.הסוללה הבאה שלכם.קנאביס.זה העתיד למתעשרים החדשים (ל"ת)יוסי 21/03/2021 09:31הגב לתגובה זו
- שי 23/03/2021 19:57הגב לתגובה זווברור כבר היום שנזקיו יהיה דומים ואף עולים על נזקי הטבק
- ג א ו נ י (ל"ת)יואל 21/03/2021 12:34הגב לתגובה זו
- 29.שגיא 21/03/2021 09:00הגב לתגובה זובנוסף אנשים ימנועו לשדרג להטענה יותר מהירה וטווח יותר גדול של נסיעה מכיוון שבטריה היא החלק היקר ביותר ברכב.
- לשליימזל גרינברג 24/03/2021 16:18הגב לתגובה זוא5תה עוש נזקים לנוער..אתה היפסדת..נו טוב..אבל עזוב אותם יוכטיגידן
- פשש.. גאוני בדור מפנים זמנם לכתוב טוקבקים. חחחחחחחחחח (ל"ת)כלכלן 21/03/2021 12:57הגב לתגובה זו
- 28.נחום 21/03/2021 08:08הגב לתגובה זותודה מר גרינברג על הכתיבה המחכימה והמעניינת שלך. קראתי פעם שכשיש חברה שצומחת הרבה והמניה שלה עלתה הרבה, מומלץ למכור המניה כשאנליסטים מתחילים להתקבץ סביבה. מה דעתך? האם זה נכון? ואם כן, האם זה הזמן לצאת מראדא?
- 27.הגיע הזמן שמישהו יחשוף את המתחזה הזה מאסק. עניין של זמן (ל"ת)ממי 21/03/2021 04:25הגב לתגובה זו
- גוני 21/03/2021 08:30הגב לתגובה זואחד האנשים החכמים בעולם.אתה מתחזה. תעשה מיליונית ממה שעשה מאסק ואז תצא בהאשמות
- 26.שלמה תתעורר 21/03/2021 04:24הגב לתגובה זומרוב עסוק בטסלה ובסיניות, וגם בGM ובפורד...ובכול מידי חדשות בתחום...שכחת את הגרמניות שעומדות להסתער על שוק החשמליות
- הוא לא שכח. עוסק בארהב בעיקר (ל"ת)סנדו 21/03/2021 08:30הגב לתגובה זו
- 25.איתן 20/03/2021 20:14הגב לתגובה זוהכותרת התייחסה למנייה ג'נרל מוטורס אבל בתוכן הופיעה בעיקר טסלה . מה אתהחושב על הפוטנציאל של ג'נרל מוטורס ?
- 24.נגיע עוד מאה שנה לטריפל איי שמניע רכב (ל"ת)מנוע אלף מייל בסוללה 20/03/2021 16:48הגב לתגובה זו
- תזכיר לנו לבדוק הנושא עוד 100 שנה (ל"ת)השבב השובב 21/03/2021 04:24הגב לתגובה זו
- 23.שני טסטים בשנה ואמין 20/03/2021 16:46הגב לתגובה זומנוע בעירה הוא זול ממנוע חשמלי בדוק. ןגם מי צריך רכבים שמאיצים למאה בשתי שניות ?
- עמי 21/03/2021 03:03הגב לתגובה זוסוס ועגלה
- 22.אא 20/03/2021 16:44הגב לתגובה זואפשר לקבל סימבולים של תעודות סל?תודה
- תקרא שוב מצויין בכתבה (ל"ת)יובל 21/03/2021 08:31הגב לתגובה זו
- 21.תמים 20/03/2021 00:19הגב לתגובה זועדין מכונית בנזין יעילה יותר ממכונית חשמלית.
- המשקיע הוותיק 20/03/2021 20:33הגב לתגובה זווהיעילות רק תלך ותשתפר :)
- 20.שום מילה על BAAS? (ל"ת)NIO 19/03/2021 20:38הגב לתגובה זו
- 19.רק מזומן 19/03/2021 20:07הגב לתגובה זוזמני טעינה.ירידת יעילות בתנאי מיזוג קיצוניים .אנרגיה לטעינה ארוכה עדיין נוצרת מגז דלק ופחם.אם כולנו נטען ביחד רשת החשמל תקרוס.
- 18.אבי 19/03/2021 16:27הגב לתגובה זומנוע הבנזין החליף את החשמלי בגלל מגבלת הסוללות של אז. נישת הרכב החשמלי? ואו אחלה משפט בשבוע שאאודי הודיע שהיא תפתח רק רכב חשמלי ופיתוח רכבי הבנזין הגיע לקיצו. כולם מודיעים שהם הגיעו לרמה של טסלה, אף אחד עוד לא קרוב אפילו.
- 17.GM בום (ל"ת)אבירם 19/03/2021 16:23הגב לתגובה זו
- 16.נחכה לתיקון עוד 20 או 30 אחוז ואז נרכוש 2 סלים בתחום. (ל"ת)נחמן 19/03/2021 16:20הגב לתגובה זו
- תמשיך לחכות לנצח (ל"ת)אבירם 20/03/2021 19:46הגב לתגובה זו
- תשלח בבקשה סימבולים.תודה (ל"ת)אא 20/03/2021 16:41הגב לתגובה זו
- תחכה לנצח (ל"ת)אבירם 19/03/2021 21:18הגב לתגובה זו
- 15.אסף 19/03/2021 16:12הגב לתגובה זולסוללה בכורתרת, אבל מה עם התוכן?
- 14.איל 19/03/2021 15:46הגב לתגובה זווהיה כדאי לציין בדור הביניים את המודל של nio הסינית שחוזרת למודל של אגסי מבטר פלייס עם תחנות החלפת סוללות ברחבי סין ותשלום על החלפת סוללה מודל שמייצר הכנסות על פי שימוש ברכב
- רק מזומן 19/03/2021 20:08הגב לתגובה זועבור ספאק ממונף מאד
- 13.אורי 19/03/2021 13:47הגב לתגובה זויש להם משהו בפיתוח מהפכני. מאסק וביל גייטס מושקעים בהם וגם פולקסווגן
- שי 20/03/2021 00:19הגב לתגובה זוב-QS מושקעים פולסווגן ביל גייטס וג'ורג' סורוס וגם מדינת קטאר.
- QS מניה חלומית רק עניין של זמן (ל"ת)אבנר 21/03/2021 07:48
- 12.גג סולארי 19/03/2021 13:43הגב לתגובה זוהאוטו נמצא רוב הזמן בשמש
- אתה לא בכוון 19/03/2021 15:29הגב לתגובה זואתה מה זה לא בכוון. זה היה קיים בטויוטה פריוס בארצות הברית. האנרגיה שהגג הסולארי יצר שימשה להפעיל מאוורים שתפקידם היה להוציא את האויר החם מהמכונית כאשר היא חונה בשמש - זה הכול.
- 11.ירמי יצחקי 19/03/2021 13:35הגב לתגובה זועתיד האנרגיה יושתת על יצור חשמל ממימן ירוק. ככל היצור חשמל מאנרגיה מתחדשת יהיה זול יותר כך יהיה כדאי ליצר חשמל מ-Fuel cells
- ג'נסל (ל"ת)אמפסיז 20/03/2021 16:45הגב לתגובה זו
- רק מזומן 19/03/2021 20:09הגב לתגובה זוהאנרגיה המתחדשת הזולה והאיןצסופית היא השמש.
- 10.גיל 19/03/2021 13:13הגב לתגובה זוהאם טכונלוגיית שימור החום לשימוש תעשייתי יכול להפוך גם לשימוש ביתי ונפוץ יותר?כמה פוטנציאל אתה מעריך אם הכלל קיים כאן?אודה לתשובה ואציין שתענוג לקרוא את הכתבות שלך??
- 9.עדי 19/03/2021 13:05הגב לתגובה זו"גורו" מסוכן במיוחד לאור החלקים באימפריה שלו הנשרפים ומתפוצצים,"מאדים" אכן לא סתם מאדים
- רק מזומן 19/03/2021 20:10הגב לתגובה זוהטכנולוגיה לא משבשת כי היא לא השלה.
- 8.איתן 19/03/2021 12:54הגב לתגובה זוכתבה מרתקת ופותחת מחשבה. נראה לי, ששווה לסכן חלק קטן מהכסף ולהשקיע בחלום הבטריות ואגירת האנרגיה הירוקה. שבת שלום.
- 7.ירין בן 22 19/03/2021 12:36הגב לתגובה זולא ממש מעוניין "להתחרות" במומחים.תשואה של 6-8 % בממומצע לשנה לגמרי מתאימה לי.הבעיה/פחד שלי לקנות spy בשיא כל הזמנים. לחכות לברבור שחור נוסף או לקנות בשיא ולהמתין 30 שנה ?תודה על דעתך
- לירין 19/03/2021 15:55הגב לתגובה זונכון היה מאושר. הבעיה ש 65 שנים שהוא משקיע אני יודע ובטוח ש60שנים הפסיד ים...אולי 5 שנים הרוויח נגיד עד עשרה אחוז. את הכספים שלו לא הרוויח מהבורסה אלא בדרכים מאד משונות..,ואני מקווה שהפחדן יפרסם אם לא כל ביס וכל האתרים יראו זאת שבוע הבא. הגיע זמן לעשות סדר עם הטיפש המילולי.
- מומו 19/03/2021 18:26ששם לב
- דגן 19/03/2021 14:40הגב לתגובה זו.
- אכן דגן. מחכה ומחכה... שירד כבר (ל"ת)ירין 20/03/2021 18:20
- 6.זיו 19/03/2021 12:32הגב לתגובה זוכמה מילים על לומינר, וולדיין לידארוגם על אינוויז הישראלית שצפויה להכנס תחילה דרך ספאק של
- 5.תודה שלמה מעניין ביותר (ל"ת)עמית 19/03/2021 12:15הגב לתגובה זו
- 4.יוני 19/03/2021 11:43הגב לתגובה זוכיום יש לנו תחנת כח קטנה בתוך הרכב שמייצרת כח ישיר להנעת הרכב.למה צריך לייצר את הכח במקום אחר לטעון אותו לסוללה ולפרוק את האנרגיה ברכב.תמשיכו לייצר את הכח בנקודת הצריכה המיידית. לעניות דעתי זה החלום ושיברו כשיבינו את מה שכתבתי.
- בן כנען 21/03/2021 10:00הגב לתגובה זויש הבדל עצום בנצילות, באיחסון האנרגיה, בהובלת האנרגיה. במשקל ובנפח
- אמיר 21/03/2021 00:19הגב לתגובה זואפשר לזהם את האוויר במקום אחר דוגמא למקום יצור הסוללות...
- איתר 20/03/2021 16:49הגב לתגובה זוייצור הכח מאנרגיה נקיה
- אחד שיודע 19/03/2021 18:30הגב לתגובה זורק כ-30% מהכח המיוצר, משמש אכן להנעת הרכב. שאר האנרגיה הופכת לחום ומתבזבזת.
- 3.יובל רומי 19/03/2021 11:38הגב לתגובה זומנית ניקולה ..יצרנית מסחריות ומשאיות
- 2.נראה אם יהיה להם אומץ להקים גי'גה פקטרי גדול מטסלה (ל"ת)לילי 19/03/2021 11:29הגב לתגובה זו
- 1.QS (ל"ת)QS 19/03/2021 11:28הגב לתגובה זו
- עלתה כבר 500% השנה (ל"ת)bibi 20/03/2021 18:22הגב לתגובה זו