
מהי "דאגת היום"? ומה יכול להיות "הברבור השחור" בשווקים?
מאז פברואר 2009, נקודת ההתחלה של שוק השוורים הנוכחי, צפה מפעם לפעם ובהתאם להתנהגות המניות, "דאגת היום" (worry du jour כפי שהדבר מכונה בוול סטריט). מה שזה בעצם אומר הוא שבכל שלב שבו מדדי המניות שוברים שיאים ובמיוחד אם שבירת השיאים מתמשכת לאורך שנים רבות (כפי שקורה מאז 2009) שוטף לפתע גל של דאגה, סקפטיות ופסימיות לגבי המשך הגאות. היסטוריונים של הבורסה בניו יורק קבעו כבר מזמן את המשפט, "שוק שורי מתקדם על קירות של דאגה ואילו שוק דובי מרסק את הביטחון העצמי אבל מפעיל את רגשות ההישרדות הקדמוניים אצל המשקיע" (באמריקאית זה נשמע טוב יותר, "bull markets climb a wall of worry. Bear markets crush confidence and trigger primordial survival modes in humans")
גל הדאגה, פסימיות וסקפטיות מתחיל בשל משהו שיוצר אותו, כרגע זו העלייה בתשואת אגרות החוב האמריקאיות שמעלה את אימת האינפלציה שטמונה בלב כל משקיע שעבר כמה מחזורים בשוק. מה שהביא לעליית התשואות (וירידת מחירי האגרות בהתאם) היה המעבר החד מהחשש שהכלכלה לא תחזור לצמיחה מהירה כפי שחזו לפני מספר חודשים (שלא יתקיים ה-V-Shape recovery) לחשש שה-V-Shape recovery חזק מכפי שצפו אז. כלומר, הכלכלה, בגלל הצריכה החזקה שמלווה היציאה מהקורונה, מתחזקת מהר מידי מה שאמור להיות מלווה באינפלציה מתחזקת, שמעלה את הריביות. הדבר עלול לגרום להאטה בעתיד.
כתבנו, לאחרונה, שלדעת הפרופסור סיגל "יש למניות עוד דרך ארוכה לעלות", דעה שאנחנו מסכימים אתה לחלוטין והוספנו את דעתה של שרת האוצר האמריקאית יילן לגבי האינפלציה וניסינו להסביר, כפי שאנחנו מנסים מאז 2009-10 את השפעת מהפכת הטכנולוגיה על תפקוד הכלכלה בכלל ועל האינפלציה בפרט. ביום ששי האחרון הוסיף אסטרטג ההשקעות הראשי והמאוד מוערך של בנק אוף אמריקה, Ajay Singh Kapur את תמיכתו בהמשך הגאות שצפויה לשוק. בקצרה אומר קפור שהגורמים שתומכים בשוק לא השתנו וגם לא ישתנו בעתיד הקרוב, "הנזילות, העלייה בהכנסות וברווחיות של יותר ויותר חברות ומאזני החברות המשתפרים מגבים המשך שוק שורי", אמר ונוסיף את ההגדלה המסיבית בחלוקת הדיבידנד וברכישת מניות ואת העובדה שבמיין סטריט, עם כל הכבוד לתקשורת, אין איום אינפלציוני רציני, 2% תשואות ל-10 שנים אינן עדיין אלטרנטיבה לרוב המניות המובילות. הסיסמה "תיקונים כן-משבר לא" עדיין בתוקף והסכנה מ"ברבור שחור" נמצאת כרגע רק בהחלטות שגויות של הממשל האמריקאי החדש. ניהול הכאב שלאחר הניתוח ומה הסיכוי של PainReform (סימול:PRFX): בספטמבר 2020 הונפקה חברת PainReform בנאסד"ק וגייסה 20 מיליון דולרים בהנפקה של 2,500,0000 יחידות מורכבות ממניה ואופציה כ"א במחיר 8 דולרים ליחידה. החברה שמוגדרת כ-clinical stage specialty pharmaceutical company (חברת תרופות מתמחת בשלב הקליני) מתמקדת במה שמכונה Reformulation of established therapeutics" - הרכבה מחודשת של תרופות קיימות)" שזה תחום הולך וגדל בתעשיית הבריאות. חברות שפועלות בתחום זה מנסות להאריך חיי תרופה קיימת, להתאים את התרופה לשינויים בשוק גם מצד הצריכה וגם מצד הפתוח והייצור.
חברות רבות מעורבות בנושא הזה, מפייזר (סימול:PFE) ומטה וחברות חדשות רבות מנסות לחדור לתוכו כאשר הרגולטורים, וה-FDA, מעודדים זאת בעיקר בשל החיסכון בזמן ועלויות. מה שמאיץ את צמיחת התחום זו כמובן ההתקדמות הטכנולוגית שמייצרת את התנאים הדרושים לכך ואם לשפוט לפי היקף הפעילות בתחום אז רואים בברור שמאז 2010 החלה צמיחה מהירה בהיקף הפעילות שלהערכת מומחים יגיע, ב-2026 להכנסות של 45.81 מיליארד דולרים לעומת פחות מ-10 ב-2010, 12.5 ב-2017 וכ-25 מיליארד ב-2020. רוב הפעילות הזו מתבצעת בצפון אמריקה. אבל בעיקר חברות סיניות וגם הודיות, טייווניות ואירופאיות מצטרפות. חלק מהסיבה להתפתחות הזו קשורה בניסיונות של ה-FDA להרתיע משימוש-יתר באופיאטיים (תרופות נרקוטיות ממכרות) לצורך הורדת כאבים. זה והגברת המודעות לגבי כאבים וטראומה שלאחר ניתוחים, במיוחד סרטניים, הוביל את ה-FDA ליצירת מסלול ממוקד הארכת חיי תרופה, ה- 505(b)(2) שנסביר עליו בהמשך.
- הדובים שוב ניצחו: הנאסד"ק ירד 3.2%, אפל 5% וטסלה 9%
- ויאטריס - המתחרה של טבע - לא מעניינת, אפילו לא היום
מדוע "הפוטנציאל" בהשקעה בתחום כ"כ מעניין? מחלות הסרטן למיניהן הן שמובילות כאמור להתעניינות גוברת בניהול כאבים שלאחר ניתוח. בין 20 ל-30 אחוזים מניתוחים להוצאת גידולים סרטניים מחייבים טיפול ממושך בכאב שלאחר הניתוח ובטראומה שמתפתחת. הגידול באוכלוסייה, במיוחד הנשית והמזדקנת, העלה את בעיית הכאב שלאחר הניתוח והטראומה לרמת חשיבות מובילה גם כלכלית וגם רפואית. לפי האגודה האמריקאית למלחמה בסרטן יגיע מספר הניתוחים הסרטניים ל-21.7 מיליון ב-2030 וזה בהשוואה ל-14.09 מיליון ב-2012 אז נערך הסקר המקיף האחרון. העלייה כולה משויכת להזדקנות האוכלוסייה בארה"ב, מה שגם אומר שאחוז המנותחים שיסבלו מכאב וטראומה לאחר הניתוח (בעיקר הסרת שד או עקירת גידול משד אצל נשים) יהיה קרוב ל-30% או קרוב ל-6.5 מיליון מטופלים. ההערכה היא שמחלות הסרטן, שב-2004 הובילו ל-234.2 הליכים כירורגיים (אז נערך מחקר בנושא) גורמים כיום ללמעלה מחצי מיליארד הליכים כירורגיים כולל ניתוחי שיחזור וזה גורם כלכלי משמעותי.
הבעיה גדלה כאשר מסתכלים גלובלית שם ממוצע ההזדקקות לטיפול בכאב וטראומה עולה ל-60%-70% מהמנותחים. כל זה מושך חברות רפואה וציוד רפואי כמו דבורים לדבש וכיוון שמדובר בתחום שמשתרע מפיתוח התרופה והציוד להעברתה דרך צורת הטיפול בכאב (כמו תרופות שמוזרקות, שנלקחות דרך הפה, משחות וכו), ערוצי השיווק (בתי מרקחת, בתי חולים, מרפאות וכו') ועד סוג השיווק (לרשתות, לפי מדד האטרקטיביות של השוק וכדומה) אז תמצאו שכמעט כל חברה רפואית רצינית מתארגנת לתקוף את הנושא.
חברות שכבר פועלות בתחום הן טבע, נוברטיס, Allergan plc (בבעלות ABBV), ויאטריס-מיילן, פייזר, Janssen Pharmaceuticals (בבעלות J&J), Endo, Pacira Pharma, GlaxoSmithKline, מדטרוניקס, באייר ועוד שורה ארוכה של חברות קטנות מהסוג של PainReform. שמתם לב וודאי שחלק גדול מהמצטרפות הן חברות גנריות מובילות והסיבה לכך קשורה בעובדה שפיתוח תרופות כנגד כאבים שלאחר ניתוח, כולל, במקרים רבים הרכבה מחודשת של תרופות קיימות או שימוש בפלטפורמות גנריות.
- טראמפ הוא פיל בחנות חרסינה, אבל לא ישבור את הכלים
- ההיגיון מאחורי השיגעון - מה טראמפ מנסה להשיג ולמה ייתכן שהנפילות ייעצרו?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
במה להשקיע? בדומה לשאר המגזרים כך גם בתחום ניהול הכאב שלאחר הניתוח, קשה מאוד לזהות "מניה מנצחת" ובעיקר בשל העובדה שטיפול מסוג זה הוא, בדרך כלל, "טיפול ממשיך טיפול". כלומר, טיפול שהצורך בו נובע מפעולה רפואית כלשהי. בנוסף ישנה הבעיה שמשקיעים רבים מתעלמים מהעובדה שתחום "הטיפול בכאב" שונה מתחום "הטיפול בכאב שלאחר הניתוח". הדעה שלנו היא שמשקיע שמעוניין להיות בתחום הכאב שלאחר הניתוח צריך להשקיע באחד מסלי הבריאות הגדולים מהסוג של XLV שכולל את כל המשתתפות הרציניות. אם המשקיע מעדיף התמקדות, דעתנו היא שישקיע במניה מובילה בתחום, כמו PFE או JNJ ולצידה במניה של חברה שעיסוקה רק בתחום כמו הישראלית PainReform (סימול:PRFX) או Heron Therapeutics (סימול:HRTX) או חברת Pacira (סימול:PCRX).
מה הסיכוי של PainReform? האנשים שהקימו את החברה והחברות שהשקיעו בה, לבטח היו"ר של החברה, ד"ר אהוד גלר הוותיק, מייסד מדיקה (בעלת המניות המובילה), מנכ"ל אינטרפארם לשעבר ונשיא החטיבה הפרמקולוגית של טבע בימים עברו, ייסדו אותה במטרה להשתתף בתחום הטיפול בכאב פוסט ניתוחי וזאת כיוון שראו והבינו את כיווני ההתפתחות של התחום. לדעתי הם גם הנכס העיקרי של החברה הזו וזאת בשל הכרתם את הנושא ואת תחום הבריאות והרפואה. כלומר, מנהל ברמתו של אהוד גלר, שהשקיע בחברה וגם משמש כיו"ר בעזרת המנכ"ל אילן הדר, לשעבר מנכ"ל WYNE Therapeutics (סימול:VYNE) שעוסקת בטיפולי עור ושקודם לכן היה מבכירי אינדיגו והמנהל הטכנולוגי, הפרופסור אלי חזום לשעבר מבכירי קרן הון הסיכון מדיקה וענקית הפרמקולוגיה גלקסו (סימול:GSK) ושזכור לנו מביוטכנולוגיה כללית של הפרופסור חיים אביב, מסוגל להוביל החברה להצלחה. ההצלחה תלויה במנהלים האלו.
החברה מפתחת פורמולות חדשניות ולא אופיאטיות, כלומר שאינן כרוכות בסיכון של התמכרות, לתרופות מאושרות. המוצר המתקדם ביותר בצנרת הפיתוח שלה הוא PRF-110 - פורמולציה חדשנית שמשפרת ביצוע של התרופה הגנרית Ropivacaine שמיועדת לשיכוך כאבים מקומי לאחר ניתוח.
מדובר בחומר דביק, ללא מים ועל בסיס שומני, תמיסה צלולה ששמים על מצע הפצע הכירורגי לשיכוך כאבים בשחרור מושהה להשמה בתוך הפצע הניתוחי טרם תפירתו כדי לספק משככי כאבים מקומיים ומורחבים לאחר הניתוח. התרופה מתחילה את השלב השלישי של הניסויים הקליניים. בנוסף, ה-110-PRF עוזר בהפחתת כאבים שלאחר ניתוחי בקע (הֶרְנְיָה) שם נבדק בשלב השני של הניסויים הקליניים.
האסטרטגיה של החברה מבוססת על שילוב של תרופות גנריות מאושרות שנבדקו ונמצאו אפקטיביות עם המערכת הקניינית לשחרור מורחב של תרופות שפתחה החברה. החברה מנצלת למעשה את המסלול הרגולטורי שאישרה ה FDA, ה- 505(b)(2), שמאפשר שילוב שכזה לצורך חיסכון בזמן ובעלויות במהלך הבדיקות הקליניות.
תחום הפעילות של החברה, שהונפקה בספטמבר 2020, תחרותי ביותר. אם תאושר ה- 110-PRF היא תתחרה בתרופות כמו ה-EXPAREL® של חברת Pacira (סימול:PCRX) שניתנת בהזרקה, ה-MARCAINE של הוספירה שבבעלות פייזר (סימול:PFE), ה-NAROPIN של Fresenius Kabi (סימול:FRE.DE), ה-HTX011 של Heron Therapeutics (סימול:HRTX) שגם היא בבדיקות קליניות ויש לא מעט מתחרות נוספות, וותיקות וחדשות כמו Taiwan Liposome Company (סימול:TLC) שיצא לנו להכיר בתחומים אחרים כחברה אגרסיבית ביותר ועוד. במילים אחרות מדובר במתחרות חזקות בהרבה, בעלות נתונים חזקים בהרבה וותיקות. עם זאת יש לחברה הישראלית פוטנציאל פריצה לא קטן כאמור בעיקר בשל האנשים שמובילים אותה. בעלי המניות הגדולים של החברה הם: אילן הדר, מדיקה ו-XT Hi-Tech Investments שמשורשרת לבעלות של אודי אנגל ו-CIBC. אין לחברה הכנסות עדיין. עד כה לא הצליחה החברה להרשים את המשקיעים שממתינים כנראה לראות אם ה-110-PRF יתקדם כמצופה מחד ואת קצב שתיית המזומנים מאידך. נכון לסוף 2020 היו לחברה 15.7 מיליון דולר במזומן ובתחילת החודש גייסה, בהנפקה פרטית, עוד 6 מיליון (מה שלבטח לא עזר למניה). כיוון שנתוני הרבעון הראשון עדיין לא פורסמו קשה להעריך במדויק את קצב שתיית המזומנים ולבטח קשה לדעת מתי ואם תאשר ה FDA את התרופה אבל הפוטנציאל, לבטח החלום, קיים.
- 28.EHSAN ZEDAN 31/03/2021 21:38הגב לתגובה זותודה שלמה על הכתבה, לדעתך אלו חברות ייהנו מהתוכנית החדשה שלבידן תודה מראש
- שלמה גרינברג 01/04/2021 13:43הגב לתגובה זווהשאלה מה ישאר בסוף?
- 27.יהושע 31/03/2021 16:52הגב לתגובה זושלמה הפסקת לדבר על התיקון הגדול?
- למה שלא תקרא שוב? (ל"ת)שלמה גרינברג 01/04/2021 13:42הגב לתגובה זו
- 26.לאור הצהרת ביידן איזה חברות ת'כלס יהנו מהתוכנית החדשה? (ל"ת)רן א 31/03/2021 14:11הגב לתגובה זו
- 25.ראמי 29/03/2021 18:32הגב לתגובה זוירדה כמו אבן בנהר
- הזדמנות… (ל"ת)נ 29/03/2021 23:56הגב לתגובה זו
- 24.לרון 28/03/2021 10:40הגב לתגובה זולי לפחות,חברה לחוד ומניה לחוד,נאמר שיצליחו עם "ריפורמת הכאב" אז ידללו את המניה עי" הנפקת מניות לצורך גיוס כסף,לכן מניות מהסוג סזה מ ס ו כ נ ו ת
- שלמה גרינברג 29/03/2021 09:11הגב לתגובה זוומה הקשר לפרופסור אביב?
- לגרינברג 02/04/2021 16:21חיים אביב, פרופ' זכור... הבנת ההבדל גרינברג?
- 23.שלמה היקר - טור מעניין ומחכים כהרגלך.האם יכול להיו 28/03/2021 00:58הגב לתגובה זושלמה היקר - טור מעניין ומחכים כהרגלך.האם יכול להיות שעליית התשואות באגחים, שבעצם אומרת שמחיר האגרת יורד, מקורה במכירה גדולה של הנייר? למשל על ידי ממשלת סין? תודה מראש
- שלמה גרינברג 29/03/2021 09:16הגב לתגובה זונכון, עליית התשואה נובעת ממכירות האג"ח כיוון שנוצרו ציפיות שהריבית תעלה. האגחי"ם הם הבועה הרצינית ביותר בשוק בתקופה כזו והסיבה היחידה בגללה הם לא יורדים לערכים כלכליים יותר היא הפסיכולוגית, הם מהווים "מקלטי ביטחון". סין אינה מוכרת האגחי"ם שברשותה באופן מסיבי כי אם יעשו זאת האגחי"ם ירדו משמעותית והקונה היחיד מולם זה הפאדס שישמח להזדמנות זו.
- 22.שזג 27/03/2021 09:59הגב לתגובה זותל אביב 35 רחוק מאוד מהשיא שלו מתחילת הקורונה. יש עוד המון לעלות בישראל.
- 21.שרון 27/03/2021 08:20הגב לתגובה זוהשווקים המתעוררים? דעה מישהו?
- 20.נחמן 26/03/2021 23:48הגב לתגובה זותחליף לאנטיביוטיקה כולל ביומקס וביומיקה המקומיות
- שלמה גרינברג 29/03/2021 13:01הגב לתגובה זוהפאג'ים הם נגיפים שלמעשה משמידים חיידקים ושבעבר, לפני שהשימוש באנטיביוטיקה התקבל, השתמשו בהם. נכון להיום שום מדינה מערבית לא מתירה טיפול בפאג'ים על בני אדם. תקציבי המחקר דלים. וגם אם מחקרים על נבדקים אנושיים במזרח אירופה העלו תוצאות מעודדות – במיוחד אלה ממכון אליאווה (Eliava) בטביליסי שבגיאורגיה, שם מתרכז עיקר המחקר בתחום, השימוש בהם עדיין לא מקובל על הרפואה. אבל כיוון שהאנטיביוטיקה מאסדת מכוחה (השפעתה על החיידקים יורדת, חוזרים הפאג'ים לעניין את הרפואה שוב. ה FDA התחיל לאחרונה לבצע מחקרים חדשים (מחקרים במערה לא הוכיחו שהפאג'ים באמת מהווים תחליף לאנטיביוטיקה בעיקר משום שקשה להתאים פאג' לבעיה הספציפית. בהחלט שמים לב לפאג'ים אבל כול עוד ה FDA לא מאשר הם לא יכנסו למערכות הבריאות במערב. אגב, מכון דווידסון עשה בזמנו כתבת תחקיר על העניין, תגולל
- נחמו 29/03/2021 23:01נמחקה לי כל התגובה שלמה אז אהי אקצר ואומר שהסמל phge אצלי בפינת החלום. תבדוק.
- 19.אחד שמבין.... 26/03/2021 18:37הגב לתגובה זוכל עסק שמתבסס על מינוף לא בריא, נחנק כשהריבית עולה. בדיוק כמו משבר הסאבפריים והרבעון הרביעי של 2018. אבל אל דאגה חברים הפד ימשיך בדרכים נסתרות לפמפם את הבועה הגדולה בהסטוריה.
- נכון אבל משבר הפריים לא נבע מכך (ל"ת)שלמה גרינברג 29/03/2021 13:01הגב לתגובה זו
- 18.יובסי 26/03/2021 17:52הגב לתגובה זווהטריליונים שהפד שופך לשוק.
- נא לקרוא הכתבה (ל"ת)שלמה גרינברג 27/03/2021 12:48הגב לתגובה זו
- 17.שי 26/03/2021 17:30הגב לתגובה זוהרעיונות שלך תורמים מאוד אתה יכול בבקשה להעלות קישור לכתבות שלך שבוע לפני מפולת 2008 או 1994, סתם מעניין מה רשמת אז
- 16.רק מזומן 26/03/2021 16:45הגב לתגובה זוהם מייצגים את החימום יתר של מהפכת הטכנולוגיה.הספאקים יביאו על עצמם ועל הבורסה ברבור שחור.
- רז 29/03/2021 09:22הגב לתגובה זועשרות אחוזים ריאליים בשנה, כולל תיקונים ומה שאתה לא רוצה, אתה עדיין תצעק "רק מזומן".
- 15.פירי פירי 26/03/2021 16:42הגב לתגובה זונדע בהמשך
- 14.חזי 26/03/2021 15:37הגב לתגובה זוחברות סיניות כמו אליבאבא טןסנט ווכו' להסחר בארהב ??
- 13.שלמה מה דעתך על איביי ? (ל"ת)יוני 26/03/2021 15:36הגב לתגובה זו
- 12.תודה רבה שלמה.. (ל"ת)כנרת 26/03/2021 15:35הגב לתגובה זו
- 11.גיבעולי 26/03/2021 15:35הגב לתגובה זובין 32-38 כבר ים של זמן.
- רז 28/03/2021 18:05הגב לתגובה זומה שכן, הדיבידנד דופק כמו שעון.
- שלמה גרינברג 27/03/2021 12:51הגב לתגובה זוPFE פתחה את 2009 טם 10.5$
- גיבעולי 29/03/2021 10:51אנחנו כבר ב2021.חוץ מזה 2009 זה לא השוואה
- 10.סמי 26/03/2021 15:34הגב לתגובה זומ8$ היא עכשיו 4$ . מעניין
- נא לקרוא הכתבה (ל"ת)שלמה גרינברג 27/03/2021 12:47הגב לתגובה זו
- 9.ה-CBD מתואר כחומר שמפחית כאבים לסרטן (ל"ת)קנאביס 26/03/2021 15:00הגב לתגובה זו
- שלמה גרינברג 29/03/2021 13:03הגב לתגובה זומה שמייצרת החברה ומתחרותיה זה לא על מנת להפחית כאבים מהמחלה
- 8.דניאל 26/03/2021 14:42הגב לתגובה זושלמה שלום, ברוב הכתבות נהוג לומר שהשוק הוא שורי משנת 2009 אבל בפועל ומאז שנת 2009 היו ירידות שהביאו את שוק דובי כמו 2011, 2015, 12/2018 ו-3/2020. בחלק מהשנים התשואה הייתה שלילית כמו 2015 ו-2018 והתיקון של מרץ 2020 היה של מעל 30%. אם כך, מה הסיבה שאתם מציינים את 2009 כנקודת מפנה? אפשר על אותו עקרון לומר שגם לפני שנת 2008 ולפני שנת 2000 השוק היה שורי מאז ועד היום. בכיוון ההפוך אם נניח שאנו עומדים לפני תיקון כמו שהיה בשנת 2008, האם זה סוף השוק השורי וההנחה היא שהמחירים לא ישובו לשיאים לאחר מכן?
- פוקסי 27/03/2021 15:31הגב לתגובה זוירידות קלות וארוכות ואז שנים של דשדוש... (לדעתי: לא יקרה. רק התנודתיות תיגבר, כי היום בניגוד לפעם, כל אחד יכול לקנות ולמכור בדקה בהפסקת סיגריה בעבודה וגם מהשירותים...
- 7.הפסקה בבועה 26/03/2021 14:33הגב לתגובה זואני מדבר בעיקר על micro caps אבל גם חברות כמו NIO ושאר מניות הרכב חשמלי / מריחואנה / ביטקוין
- שלמה גרינברג 27/03/2021 12:54הגב לתגובה זוה S&P דווקא עלה בחודש האחרון וכך הדאו
- 6.אנונימי 26/03/2021 13:50הגב לתגובה זואתה מתפרנס מעליות ואופטימיות.תראה לי כתבה אחת שבה טענת שהשוק מתומחר היתר... בלי להכיר מניח שאין כאלו... אולי כתבת על מימוש זמני.אין שום סיכוי שאתה ודומיך תראו שוק כיקר, תמיד תמצאו צידוקים לעליות.. ותמיד תסבירו למה השתנה העולם.אז זהו שלא. יש סיבה אחת לעליות הצפת העולם בכסף(ריבית 0). ובכל פעם שהשוק מתחיל להתממש. הבנקים המרכזים מציפים בעוד כסף. מבטלים תקנות ועושים הכל לשמור עליך ועל עצמם.לצערי, (אין לי מושג מתי) נעשה כולנו ביחד. גם אתם שמקבלים בונוסים על עליות וגם אנשים כמוני שמבינים שהשוק מקולקל ...
- בכתבות רבות כולל זו (ל"ת)שלמה גרינברג 27/03/2021 12:44הגב לתגובה זו
- שי 26/03/2021 18:00הגב לתגובה זולא זוכר איי פעם גם כשכתב בגלובס לפני המפולות הקודמות שלא היה אופטימי , אגבזו תכונה חיובית ומצויינת לאדם עצמו
- 5.ההורס 26/03/2021 12:49הגב לתגובה זוכתבה מגמתית דיייי לצייר הכל שחור
- נא לקרוא הכתבה (ל"ת)שלמה גרינברג 27/03/2021 12:45הגב לתגובה זו
- 4.גזיאל 26/03/2021 12:40הגב לתגובה זותודה על הכתבה
- כתבתי מאמר ארוך על טלדוק (ל"ת)שלמה גרינברג 27/03/2021 12:46הגב לתגובה זו
- 3.זיו 26/03/2021 12:40הגב לתגובה זושלמה תודה על המאמר.לא מזמן הזכרת את דוקוסיין.בנתיים התחרות בתחום גברה וגם המחיר עם התיקון בשוק נהיה יותר מעניין ?דעתךתודה רבה
- 2.תודה רבה שלמה. מעניין ביותר. (ל"ת)עמית 26/03/2021 12:38הגב לתגובה זו
- 1.שמואל 26/03/2021 12:23הגב לתגובה זומבט רחב על המגמות,חשיפת מניות עם פוטנציאל/ סיכון.מחכים ומלמד.
- אדרבא 27/03/2021 11:47הגב לתגובה זוהוא לא דיבר. משקולת כבדה מאד על השוק
- שלמה גרינברג 29/03/2021 13:06בהחלא לא
- חיים מחדרה 26/03/2021 17:27הגב לתגובה זובועת המאה. תתפוצץ מתחשהו. ואז תתחיל להתנפח מחדש.האשר הקורונה תיגמר בארהב נראה את המחט. או קצת לפני.
- רז 29/03/2021 09:24היכולת של המערכת הפיננסית להתמודד עם תיקונים גבוהה הרבה יותר מכל תיקוני העבר.
- יוספה 27/03/2021 08:24מחזיק קוקה קולה מאז שנולד...בערך,למרות שהתחרט על כך לא מזמן ואמר שהיה צריך למכור ב50$