אמזון - כל הדרך ממחיר של 1 דולר ל-3,300 דולר; ומה יהיה בעידן שאחרי בזוס?
"משבר השבבים"? יציאת ה-V-Shape של הכלכלה ממשבר הקורונה יצרה, כתוצאה מאירועים שונים, משבר של מחסור בשבבים. הביקוש לשבבים, מתעשיות הרכב והאלקטרוניקה ועד לתעשיות האנרגיה והרפואה גואה. אבל, תעשיית המוליכים למחצה מתקשה לספק את הביקושים כי בתחילת המגפה השביתה התעשייה, מחשש למיתון, מפעלים רבים וגם החרם האמריקאי על חברות שבבים סיניות גרם למחסור.
הפער שנוצר בין הביקוש להיצע אינו פער ארוך טווח. התעשייה אינה סובלת מחוסר יכולות להגדיל הייצור. המפעלים שהושבתו נפתחים והשבבים הסינים יחזרו. סלי השבבים המובילים, SOXX, SMH, XSD ואחרים איבדו בחודש האחרון בין 6 ל10 אחוזים. הם עדיין "יקרים" מאוד כלכלית. אבל אנחנו בספק אם הירידות ימשכו לאור הביקושים הגואים ולכן מומלץ לעקוב. ההזדמנות הולכת וגדלה עם כל אחוז של ירידה.
יצרנית המוליכים למחצה הגדולה בעולם הודיעה השבוע כי כבר ביוני תחזור לספק את המינימום הנדרש מתעשיית הרכב (הרחבה כאן)
"אֶפֶקְט אמאזון": קוראי הטור הוותיקים יודעים שאנחנו מעריצים יזמים פורצי דרך, כאלו שהם גם מנהלים מוכשרים שהצליחו להפוך חלום להצלחה עסקית גדולה. בין אלו ישנם יחידי סגולה שמצליחים לייצר, על בסיס ההצלחה העסקית גם את מה שמכונה "אֶפֶקְט שוק" שזה בעצם מצב שבו חברה מפתחת עצמת שוק שהולכת וגדלה לאורך זמן ושקשה להסביר אותה באמצעות תיאוריות כלכליות מקובלות.
מדובר בעצמה שהתפתחותה נראית כעומדת בסתירה אפילו לתיאוריית היתרון היחסי. הפרופסור זוכה הנובל פול קרוגמן הוא שפיתח בשנות ה-80 את תיאורית "אֶפֶקְט השוק" בתחום הבנייה דווקא והתיאוריה נבדקה וקבלה הכרה כגורם כלכלי משמעותי.
רוב החברות אגב, שהצליחו לייצר לעצמן אפקט שוק, אינן מתחום הבנייה אלא מתחומי הצריכה והטכנולוגיה דווקא, מקוקה קולה, מקדונלדס וסטארבקס ועד דיסני, טיפני ועוד.
אֶפֶקְט השוק מהווה נכס כלכלי אדיר לחברה, בטח לחברה ציבורית אבל הנכס הזה אינו מובטח, "חייבת ההנהלה לשמר ולטפח אותה", אמר קרוגמן והסיבה לכך קשורה בעובדה שבכל המקרים שנבדקו היה זה אדם אחד, ברוב המקרים המייסד, שהביא ליצירת האֶפֶקְט.
אם אדם זה מעביר את שרביט הניהול לא בטוח שהיורשים ידעו כיצד לשמר את האֶפֶקְט. קוקה קולה למשל כמעט ואיבדה את "אֶפֶקְט קוקה-קולה" בתחילת ה-80 כאשר ניסתה להחליף את מוצר הדגל שלה Coca-Cola Classic, ב-Diet Coke ובו זמנית החליטה ההנהלה להיכנס לעסקי הקולנוע והבידור כאשר רכשה את Columbia Pictures ובו זמנית הוענשה החברה ע"י לקוחותיה שעברו למשקאות אחרים וגרמו לחברה להפסיד 22% מחלקה בתחום. המשקיעים במהלך 1979-1982 הפסידו 605 בגלל המהלך השגוי של הנהלת החברה.
ביזמת וורן באפט הוחלף מנכ"ל החברה שיזם את השינויים ב- Roberto Goizueta, מהגר קובני שברח מקובה ב-1953 ומצא אז עבודה, ככימאי, בקוקה קולה ומשם טיפס מעלה. גויזואטא שימש כמנכ"ל ויו"ר 17 שנה עד פטירתו ב-1997 והחזיר לחברה את אפקט השוק שאיבדה ובגדול (שלא להזכיר את הכרת התודה שנתן לבאפט בערך המניות שב-1982 ירדו עד 62 סנט במונחי היום והן כעת בשיא כל הזמנים כאשר הדיווידנד עולה בכל שנה).
מהפכת הטכנולוגיה אפשרה לכמה חברות שידעו לנצל יתרונות טכנולוגיים יחסיים כמו GOOG, QCOM, EW, ISRG, FB ועוד ולייצר לעצמן גם אפקט שוק אבל הסיפור הגדול האמיתי הוא "אֶפֶקְט אמזון" שיצר ג'ף בזוס שלאחרונה הודיע שלאחר 27 שנים כמייסד, מנכ"ל ויו"ר הוא יפרוש מתפקיד המנכ"ל שאותו יעביר לאנדריו ג'סי. ג'סי מנכ"ל חטיבת אמזון בתחום שירותי הרשת הצטרף לאמזון ב-1997 כחלק מקבוצה של בוגרי הרווארד שבזוס הביא לחברה. מי שעוקב אחרי ג'סי באמזון יודע שהבחירה היא הטובה ביותר ולא צריך לדאוג לעתידה של החברה (מה גם שבזוס נשאר כיו"ר פעיל).
להפוך חלום למוצר צריכה מבוקש ובעל ערך זו יכולת נדירה ביותר ובמיוחד כשמדובר במהלך מהפכה טכנולוגית. בין יחידי סגולה אלו ג'ף בזוס, "מר אמזון", הוא קטגוריה בפני עצמה כי להבדיל מכל האחרים הוא "הלך הפוך" - יצר חברה שמתואמת לתוצאות המהפכה. "האיש הזה", אמר נציג החתם DEUTSCHE MORGAN GRENFELL (היום חלק מדויטשה בנק) כשהציג את בזוס בהנפקת החברה בקיץ 1993, "הוא סוג חדש של סטארטאפיסט. הוא ראה בחלומו את ההשפעה שתהיה למהפכת הטכנולוגיה על הכלכלה ומנהגי הצריכה הגלובליים ובהתאם פיתח פלטפורמות שיתאימו לכך".
התשקיף אגב, להבדיל מאותו מנהל בבנק ההשקעות שהזכרנו, מתאר את החברה כחברה למכירת ספרים בלבד ובפרק "התחרות" מופיעות כמתחרות רק חברות מסוגה של ענקית הספרים בארנס אנד נובל. במהלך הצגת אמזון למשקיעים פוטנציאליים בהנפקתה עלתה הטענה שהצלחת אמזון פירושה הרס טוטלי של רשתות מכירת הספרים הרגילות ובראשן בארנס אנד נובל.
בזוס הסביר שוב ושוב, שההיפך הוא הנכון. התוצאה מהצלחת אמזון לפתח את שוק הספרים מקוון, תהיה "התייעלות מהירה וגדולה בתחום, גידול דרמטי במכירת ספרים כתוצאה מירידה דרמטית במחירים לצרכן והצטרפות של קהלים חדשים כצרכנים ושגשוג גם של חברות הרשת וגם של החברות הקיימות". זה בדיוק מה שקרה בתחום מכירות ספרים ובכל תחום אחר שאליו הגיעה מהפכת הטכנולוגיה והחברה.
בסוף 2018 נתן בזוס ראיון לדייוויד רובינשטיין (מייסד ומוביל חברת ההשקעות המובילה קרלייל). שווה להקדיש 48 דקות לראיון המרתק הזה כי זה עוזר להבין כיצד האיש המיוחד הזה חושב. למה למשל הקים את החברה בצמוד למייקרוסופט בסיאטל, למה רכש את Whole Foods או מה דחף אותו לייסד את חברת תחבורת החלל Blue Origin Federation, LLC שמתחרה ב SpaceX.
בשבוע שעבר פרסמה אמזון את נתוני הרבעון הראשון של 2021 ואת נתוני שנת 2020. את שנת 2020 סיימה החברה עם מכירות, רווח תפעולי ונקי של 386.06, 22.9 ו- 21.3 מיליארד דולרים בהתאמה או 41.83 דולר למניה. את הרבעון הראשון של 2021 סיימה עם מכירות, רווח תפעולי ונקי של 125.6, 6.87 ו- 7.2 מיליארד בהתאמה או 14.09 דולרים למניה. החברה, שנוסדה ביולי 1995 והונפקה, בדיוק לפני 23 שנים, במאי 1997 ועל בסיס נתוני 1996, הציגה אז מכירות של 15.75 מיליון, הפסד תפעולי ונקי של 5.98 ושל 5.78 מיליון דולרים או הפסד של 28 סנט למניה.
המניה, שלפי התשקיף אמורה היתה לצאת לשוק לפי 13 דולרים הונפקה לבסוף לפי 18 דאז או ב-1.5 דולרים בערכים של היום (ביצעה 3 פיצולים ביחסים שונים מאז הונפקה ביחס כולל של 1 ל-12). כלומר, מי שקנה מניה אחת ב-18 דולר במאי 1997 מחזיק היום 12 מניות שערכן 41,604 דולרים, מהבחינה הזו אין אף מניית טכנולוגיה מובילה שמתחרה בתשואה מיום הנפקתה וזה כולל את כל חברות ה-FANG.
בעקבות הפרסום הוזמן הנרי בלודג'ט, מייסד ועורך ה-Businessinsider.com, לראיון ב-CNBC. בלודג'ט, שבתקופת "בועת 2000" היה ראש חטיבת הטכנולוגיה במריל לינץ' ואחד האנליסטים היותר נערצים בוול סטריט, אמר בחיוך, "הצלחה מדהימה. אבל מדוע להתפלא שהרי אני טענתי שכך יהיה עוד אז..". בלודג'ט אכן המליץ, אפילו כשהמניה חצתה הסטרטוספרה וכשפקעה הבועה נפלה המניה ביותר מ-90% והאנליסט המפורסם גורש מוול סטריט ואפילו נשפט, ב-2003, ע"י הרשות, שילם 4 מיליון דולר קנס ונאסר עליו לעסוק במניות. אבל, אנחנו שמענו את בלודג'ט בהרצאה ב-2001 כשהמניה איבדה את רוב ערכה. ואז אמר, "כל מה שאני יכול לומר היום הוא שלמי שפחד לשמוע בעצתי בעבר נוצרה הזדמנות יוצאת דופן כי אמזון תשנה את מנהגי הצריכה ותהיה חברת השיווק הגדולה בעולם". ואכן, אמזון, נכון להיום, משווקת 45 מיליון מוצרים ושירותים שונים לכול מקום בעולם והמובילה במסחר המקוון.
מה שהצליח בזוס לעשות זה לשכנע את הצרכנים שאמזון היא קמעונאית הרשת המועדפת גלובלית באמיתות האֶפֶקְט הזה ואת המשקיעים שתישאר כזו גם בעתיד. הוא יצר את "אֶפֶקְט אמזון", העתק של "אֶפֶקְט וולמארט" בקמעונות הקונבנציונלית או "אפקט קוקה קולה" בתחום המשקאות וכדומה שזה בעצם אומר יצירה של יתרון יחסי פסיכולוגי בתחום תחרותי ביותר שבו כמעט ואין "יתרון יחסי", בטח לא בעולם משתנה של התקדמות טכנולוגית.
היתרון היחסי של אמזון טמון בעובדה שבזוס הצליח לייצר מצב שבו כאשר צרכנים חושבים על רכישה ברשת הם חושבים "אמזון" תחילה. אפקט ההצלחה של כל חברה נמדד בארה"ב באמצעות שאלוני צריכה. לשאלה מהסוג של "כשאתה מעוניין לצרוך משהו מקוון על מי אתה חושב תחילה?". רוב מכריע של צרכנים בארה"ב יענה, "על אמזון". זה "אֶפֶקְט אמזון" בדיוק כשם שרוב הצרכנים האמריקאים שנשאלים, "היכן אתה מעדיף לבצע קניות פיזית?" יענו, "בוולמארט" ורוב הנשאלים יענו "קוקה קולה" על השאלה "כשאתה צמא על מה אתה חושב?".
כעובדה נספר לכם שבמהלך 2018, כאשר חצתה אמאזון את רף 200 המיליארד במכירות ולאחר שנים של צמיחה דו ספרתית, בדק אתר ה- www.packagedfacts.com אם לדעת מומחי שיווק תמשיך אמזון לצמוח ולהתרחב בקצב שהציגה בעשור שעד 2018 והדעות היו חלוקות, בעיקר בשל התחרות שמתפתחת מכיוון חברות רשת כמו איביי כדוגמה או חברות מהסוג של וולמארט, קרוגר וכמותן. "אין לאמזון, בשלב הנוכחי", טענו כמה מהנשאלים, "שום יתרון יחסי, גם לא טכנולוגי, שיאפשר להם להמשיך בקצב שכזה...". ענה אז בזוס שאינו מסכים לטענה וזאת בעיקר מהסיבה שאמזון תשמר את "אֶפֶקְט האמזון" שהצליחה לייצר והיא אכן מצליחה ובצורה מרשימה. החברה שסיימה את 2018 עם מכירות של 232.9 מיליארד מכרה בשנתיים מאז 280.5 מיליארד ו- 386.1 מיליארד בהתאמה ואליבא הקונצנזוס תסיים את 2021 עם מכירות של 488.7 מיליארד.
23 אנליסטים עדכנו מחקריהם על החברה מאז תחילת אפריל וכולם ממליצים ב"קניה" עם מחיר יעד ממוצע של 4,112 דולר. הקונצנזוס מדבר על רווח למניה של 54.11 ושל 70.93 דולרים לשנים 2021-22 וזאת לעומת הרווח למניה של 41.83 שהציגה ב-2020.
המתחרה האמיתית של אמזון היא וולמארט (סימול:WMT) שבעקביות נוגסת במכירות המקוונות. וולמארט, שמחזיקה ב-5.6% מהמכירות המקוונות עדיין רחוקה מאמזון ששולטת ב-45% מכל המכירות הקמעוניות המקוונות לצריכה אבל צריך לזכור שהמכירות המקוונות מהוות רק 18% מסך המכירות הקמעוניות בארה"ב שם מחזיקה WMT בקרוב ל-10%.
המכירות הקמעוניות הגיעו ב-2020, ל-4.28 טריליון דולרים וצפויות להגיע ל-5.4 טריליון ב-2022. החלק המקוון מהווה כ-14% מסך המכירות כך שהפוטנציאל, לשתי החברות עדיין גדול והתחרות תלך ותחריף. בקיץ 2018 נפלה WMT קשות בגלל החשש מהצמיחה המהירה של המכירות המקוונות והאפשרות שאמזון תעקוף אותה. כפי שכתבנו אז, לא לא קרה. לוולמארט אפקט שוק לא קטן והנהלה מעולה והתחרות בין השתיים מתגברת.
* אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
16.דעתךמצטרף 10/05/2021 09:38הגב לתגובה זו0 0על ראסל 2000 וראסל 1000 צמיחה?סגור
-
15.המשבר משפיע מאד על תחום הרכב החשמלימשבר השבבים משמעותי 09/05/2021 00:04הגב לתגובה זו1 0חברות הרכב יפסידו הון בגלל החוסר בשבבים, ובמיוחד אלה שאין להן כיסים עמוקים. הרבה תחומים, בעיקר חדשניים שמבוססים כמובן על שבבים יפגעו קשה (=למשל, בתחום הסולארי). גם השטפונות בטקסס פגעו קשה במפעלי שבבים. המשבר רציני ולא ענין של מה בכךסגור
-
אשמח אם תסביר כיצדשלמה גרינברג 09/05/2021 12:16הגב לתגובה זו2 0חברות הרכב יפסידו הון בגלל החוסר בשבבים, ובמיוחד אלה שאין להן כיסים עמוקיםסגור
-
כשאין מספיק שבבים אין יכולת לעמוד בייצור ובתחרותההסבר פשוט 09/05/2021 21:15הגב לתגובה זו1 0נדמה לי גם שפורד עצמה F , אמרה את זה לגבי התחזיות של לגבי ה-EV. הבעיה תהיה יותר קשה לגבי מכוניות חשמליות שאין להן גב כלכלי, והן תלויות במשקיעים...סביר שהמניות שלהן תרדנה חזק (כמו פיסקר FSR, למשל)סגור
-
זה ההסבר שלך להפסדי הוןשלמה גרינברג 10/05/2021 14:04הגב לתגובה זו3 0ולגבי FSR החברה לא מוכרת עדיין. תבדוק ססקשה את התיאוריה שלך היא אינה נכונהסגור
- טען עוד
-
14.Shopify (ל"ת)ג’ים 08/05/2021 18:07הגב לתגובה זו1 0סגור
-
13.תודה רבה שלמה (ל"ת)גבי 08/05/2021 16:52הגב לתגובה זו0 0סגור
-
12.כתבה מעניינת ומחכימה. (ל"ת)הקורא 08/05/2021 03:26הגב לתגובה זו0 0סגור
-
11.שלמה דעתך על abnb ?המטייל המתמיד 08/05/2021 00:32הגב לתגובה זו0 0קניתי ב170… כעת 150; ממה שאני קורא לגבי פתיחת התיירות העסק צפוי להתרומם אני אתייעץ עם יועץ. השקעות שלי אבל מה דעתך? תוך עשר שנים חברה של חצי טריליון דולר?סגור
-
10.במשבר הדיאט קולה ביטלה הקולה והכניסה את הקלאסיקלגבי קוקה קולה 07/05/2021 17:58הגב לתגובה זו3 0הקולה קלאסיק היה מוצר עם יותר סוכר מהקולה הרגילה. בגלל המשבר הם ביטלו את הקלאסיק והחזירו את הקולה הרגילה והאהובה למדפים בגדול. ואגב, בכל מדינה הטעם שונה לפי הטעם המקומי.סגור
-
היתה גםשרית 10/05/2021 09:41הגב לתגובה זו0 0קולה דובדבן שלא הצליחה,KO צריכה להשאר עם עברה המפואר והמותגי ולא לחדש יותר מידיסגור
-
IBM הודיעה על פיתוח שבב של 2 ננומטר, שיגיע לשוק ב-2026IBM מתעוררת 07/05/2021 21:23הגב לתגובה זו3 0הישג מדעי מדהים. אינטל עדיין לא פיתחה בעצמה שבב של 7 ננומטר, כמו שפיתחה TSM הטיוואניתסגור
-
9.שלמה, מה דעתך על tak ומדוע היא לא מתרוממת כבר שנים ולמרות שרכשה את שייאר. האם יש סיכוי שתתחיל לצבור ערך. (ל"ת)יואב 07/05/2021 16:07הגב לתגובה זו1 0סגור
-
8.מתבקשת השוואה לעליבאבאBaba 07/05/2021 14:53הגב לתגובה זו3 0אשמח אם תוכל להשוות בין שניהן תודהסגור
-
7.שבביםברק 07/05/2021 12:26הגב לתגובה זו3 0כל מחסור במוצר מסויים גורר בסופו של דבר לעודף היצע בטח אם יש התערבות ממשלתית לכן איני בטוח שתעשיית השבבים אטרקטיבית ברמות המחירים מה שכן ייתכן וחברות כמו נובה וקמטק פחות יסבלו מהתהליך האמור שכן אינם חברות ייצור שבבים.. אשמח לתגובתך שלמה גרינברגסגור
-
איני מסכים עם דעתךשלמה גרינברג 07/05/2021 15:41הגב לתגובה זו1 0שכל מחסור במוצר מסויים גורר בסופו של דבר לעודף היצע בטח אם יש התערבות ממשלתית, מהיכן הקביעה הזו ועל איזה מעורבות ממשלתית אתה מדבר?סגור
-
6.המתחרה הכי גדולה היא וולמארט??על שם מה?האם לוולמטרט פעילות ענן? לא. אז למה אתה ח 07/05/2021 10:52הגב לתגובה זו2 0על שם מה?האם לוולמטרט פעילות ענן? לא. אז למה אתה חושב שאמאזון, שרק מינתה את יוצא פעילות הענן שלה למנכל, תרגיש מאויימת מעוד פעילות אי קומרס בעל רווחיות נמוכהסגור
-
מה הקשר?שלמה גרינברג 07/05/2021 15:51הגב לתגובה זו2 0וולמארט מאיימת על ההגמוניה של אמאזון במכירות קמעוניות, לא בענן. נכון הענן וחטיבת ה AWS זו החטיבה הרווחית של אמאזון אבל בסך ההכנסות עדיין שולית, 13.5 מיליארד ב 2020. בנוסף, אם תכנס ל 10K של וולמארט תגלה שדווקא פעילות האי קומרס רווחית ביותרסגור
-
5.ובנוסףשרית 07/05/2021 10:49הגב לתגובה זו0 0פיצול חברות ענק לחברות משנה דבר מתבקש גם באחרות כמו גוגל ואפילו מיקרוסופטסגור
-
והקשר לכתבה מהו? (ל"ת)שלמה גרינברג 07/05/2021 15:53הגב לתגובה זו1 0סגור
-
הגודל המפלצתישרית 08/05/2021 10:15הגב לתגובה זו0 0מה לא ברור,מתבקש פיצול למס' חברותההצעה לכך מונחת בקונגרססגור
-
נא לדייקשלמה גרינברג 09/05/2021 12:23הגב לתגובה זו4 0.הרעיון הועלה ע"י כמה פוליטיקאים אבל אין הצעה בקונגרס ויותר מכך. כול פיצולי החברות הגדולות בעבר, מסטאנדארד רויל ועד AT&T הסתיימו כשנוצרו חברות גדולות יותר עם כוח גדול בהרבה. פיצול למניעת אוליגופוטליה פשוט לא עובד. המציעים היום הם קבוצות תומכי הסוציאליזם בדמוקרטים כמו סנדרס או AOC ואפילו אם הרעיון יגיע לקונגרס לדעתי לא יגיע להצבעהסגור
-
4......עד שיום אחדשרית 07/05/2021 10:48הגב לתגובה זו1 1מגיע פוליטיקאי כמו כחלון וריסוקו את חברות התיקשורת או הסינים בריסוקם את אנט תיקשורתסגור
-
נא לדייקשלמה גרינברג 09/05/2021 12:31הגב לתגובה זו1 0הדוגמאות שהבאת, כחלון או ANT אינן מתאיטמות לנושא הגודל, בטח לא מקרה ANT, נא לבדוקסגור
-
מדובר בארה"ב לא בסין ולא כחלון (ל"ת)גבריאלי 07/05/2021 18:04הגב לתגובה זו0 0סגור
-
זו היתהשרית 08/05/2021 10:11הגב לתגובה זו0 0דוגמא כללית,ובארה"ב כבר מונחת בקונגרס הצעה לפחות אחת לפיצול הענקיות המונעות תחרותסגור
-
3.תודה על הכתבהמאיר 07/05/2021 10:29הגב לתגובה זו0 0מאירת העיניים ומרחיבה דעת.אשמח להתייחסות שלך ל *נובה*. מניה שבשנת 2009 הזכרת אותה באגב עם ציטוט של פורטוגלי. אז היתה 1.62 דולר. מה דעתך אחרי פירסום הדוח הריבעוני?סגור
-
מה לגבי השוארמה שהלכת להביא (ל"ת)לשלמה 11/05/2021 14:25הגב לתגובה זו0 0סגור
-
2.אולי ניתן לקנות פשוט את שתיהן wmt amznיהל 07/05/2021 10:06הגב לתגובה זו3 0מה דעתך לקנות את שתיהן ?סגור
-
מניות נהדרות לקניהשרית 09/05/2021 07:09הגב לתגובה זו0 0אמזון,טסלה, וכיו"ב בירידה של 50%,WMT בירידה של 30%סגור
-
לזה יש סל onln נדמה לי ושלמה תמיד ממליץאמיר 08/05/2021 00:24הגב לתגובה זו0 0על סלים , אבל הוא יגיב טוב יותרסגור
-
1.תודה רבה שלמה. מעניין מאוד. (ל"ת)עמית 07/05/2021 10:06הגב לתגובה זו2 1סגור