הצד החיובי של חשבון המים: ארד תיהנה מהצמיחה בשוק מדי המים
חברת מדי המים ארד +0.51% ארד 5,493 +0.51% בסיס:5,465 פתיחה:5,465 גבוה:5,500 נמוך:5,464 תמורה:668,907 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: היא אחת החברות שנשארו מתחת לרדאר בשנה האחרונה. בעוד שמרבית המניות ומדדי המניות הגדולים, עלו אל מעבר השיאים טרום הקורונה, ארד נשארה מאחור. אמנם, מכירות החברה נפגעו ב-2020 עקב הסגרים, אך הדו"חות לרבעון השני שפורסמו לאחרונה, מצביעים על חזרה לפסי צמיחה ושיפור ברווחיות ושיא חדש בתזרים המזומנים השוטף של החברה.
ארד היא חברה המתכננת, מייצרת ומשווקת מדי מים ופועלת בישראל וברחבי העולם. החברה קיימת כבר עשרות שנים וכמעט כולנו נמנים בין לקוחותיה. מכיוון שבישראל החברה מחזיקה נתח שוק של 70%, היא מוכרזת כמונופול בתחומה.
כנראה שכולנו נתקלנו במדי המים של החברה - מדי המים המכנים שמותקנים מחוץ לכל בית. מי שמכיר את דרכי הפעולה של תאגידי המים בישראל יודע, שהחשבון ללקוחות מגיע לרוב על פי אומדן צריכה ואחת לתקופה מגיעים לקרוא את הצריכה בפועל ומתקננים את החשבון החודשי. הסיבה היא פשוטה, לעבור על כל המדים ולקרוא את המונה, זוהי עבודה סיזיפית וזאת בדיוק הנקודה מדוע תחום מדי המים מעניין אותנו.
אנו בפתחו של עידן ה-5G שבו רכב אוטונומי אמור לתקשר עם רמזור. אין שום סיבה לשלוח פיזית טכנאי לקריאה ידנית של צריכת המים. ארד החלה כבר מזמן לפתח יכולות של קריאה מרחוק. הטכנולוגיות נקראות : AMR – Automatic Meter Reading ו AMI – Automatic Meter Information. האבולוציה של מדי המים החכמים החלה בשיטות Drive By ו Walk By שמשדרים את הקריאה של המד מטווח קרוב. כך יכול הטכנאי לנסוע עם האוטו או לצעוד סמוך לבתים פרטיים למשל, ולקבל את הקריאה. בהמשך נבנו רכזות אשר מקושרות לחברות המים, שקוראות את מדי המים ממספר גדול של דירות (למשל ברבי קומות שבהם מאות דירות).
מדי המים החכמים הפכו בשנים האחרונות לעיקר המכירות של החברה. שוק מדי המים העולמי נאמד ב 4.2 מיליארד דולר בשנה, דהיינו מדי מים חדשים הנרכשים לבתים חדשים ולהחלפת ישנים. רוב מדי המים הנרכשים הם מכאנים, כשרק 1.3 מיליארד דולר בשנה מתוכם הם מדי מים טכנולוגים.
על פי הערכות, שוק מדי המים החכמים צפוי לצמוח בכ-6% בשנה. החשיבות של קריאה שוטפת של הצריכה היא גדולה מאוד להערכתנו. חשיבות מדי המים החכמים גדלה במיוחד על רקע שינויי האקלים שיוצרים בצורות רבות ברחבי העולם, והכמות הגדולה של מים שהולכת לאיבוד כתוצאה מדליפות.
איך משתלבת ארד בסיפור זה?
מדיווחיה של החברה אנו למדים שהחברה היא השחקנית השישית בגודלה בעולם. היא מחזיקה כ-5% מנתח השוק העולמי וכ-10% מהשוק בארה"ב. צד את עינינו, שבתחום מדי המים החכמים נתח השוק שלה גדול יותר. כלומר החברה חזקה יותר בשוק העתידי מאשר בשוק ההיסטורי. בין השורות מספרת ארד ששיעור הרווחיות במדי המים המכנים עומד על 25%-15% ואילו בתחום מדי המים החכמים שעור הרווחיות עומד על 45%-30%.
בדוחותיה השנתיים, מפרטת ארד על הפריסה שלה בעולם, בתחום מדי המים החכמים ונתח השוק שלה: בארה"ב – נתח שוק של 13% השחקנית הרביעית בגודלה. בספרד – נתח שוק של 40%, היא השחקן המוביל ולשחקנית השנייה נתח שוק של 35%. במקסיקו – נתח שוק של 30% היא השחקנית השנייה בענף, למובילה נתח שוק של 35%. באיטליה – נתח שוק של 30% היא השחקנית השנייה בענף, לראשונה נתח שוק של 40%. בקולומביה – נתח שוק של 40% היא השחקנית המובילה, לשנייה בענף נתח שוק של 35%.
להערכתנו, בשווקים בהם לשתי החברות הגדולות בענף נתח שוק העולה על 65%, מתקיים יתרון תחרותי מהותי. בכאלו מקומות, נצפה שהמוניטין של החברות השולטות, יהווה חסם בפועל למתחרות חדשות. נצפה שלא יהיה פשוט להחליף תשתיות של כל כך הרבה בתי אב ולכן היכולת של החברות השולטות, לשמר מחירים גבוהים טובה יותר. לכל הפחות נגיד, שלא יהיה להן אינטרס להיכנס למלחמת מחירים, שתיצור סחרור בהכנסותיהן. בנוסף, יתרונות לגודל, יוכלו להקטין את שיעור ההוצאות התפעוליות ולשפר את השורה התחתונה, תהליך שאנו רואים ברבעונים האחרונים.
ארד נפגעה במכירות בשנת 2020, בעיקר בשל הסגרים שמנעו מאנשי המכירות לעבוד. אולם, אנו רואים שהחברה כבר חזרה להיקף המכירות הקודם ומציגה תזרים מזומנים משופר. זאת בעיקר הודות לירידה בעלויות היחסיות של מכירה ושיווק והנהלה וכלליות וכן מהתייעלות בהחזקת המלאים.
להלן התפתחות המכירות ותזרים המזומנים בשנים האחרונות (באלפי דולר):
לארד השקעות הוניות זניחות יחסית (לא יותר מ-3 מיליון בשנה). לעומת זאת, הוצאות מחקר ופיתוח עומדות על כ 17 מיליון דולר בשנה. במילים אחרות, ארד שמה את יהבה על מדי המים המתקדמים.
אם נסתכל על העתיד ברור לנו שקריאה רציפה של צריכת המים הן על ידי הצרכן, חברת המים ואפילו צדדים שלישיים היא חשובה, הן באיתור נזילות בזמן אמת, והן באומדן הוצאות המים בזמן אמת. מדי המים החכמים, צפויים להיכנס לבתי מגורים חדשים שמוקמים מחד ולהחליף מדי מים ישנים מאידך.
לארד חוב נטו של כ-19 מיליון נכון לסוף הרבעון השני של 2021 והיא נסחרת בשווי שוק של 1.15 מיליארד שקל (358 מיליון). בארה"ב, חולשת חברת Badger Meter (NYSE:BMI) על 21% מהמדים החכמים בשוק האמריקאי (לעומת 13% לארד) והיא נסחרת בארה"ב לפי שווי של 3.1 מיליארד דולר. ל Badger מכירות של כ 460 מיליון דולר ותזרים מזומנים שוטף של כ 90 מיליון דולר. כלומר לחברה הזו מכירות ותזרים פי 2-3 מארד אך היא נסחרת בשווי גבוה פי כמה מארד.
בשורה התחתונה
שוק מדי המים החכמים הוא העתיד ללא ספק, ארד כחברה הנסחרת בתל אביב, נעלמה מעיני המשקיעים ולא השתתפה בראלי של השנה האחרונה. בין השורות של הדו"ח לרבעון השני, ניתן לראות שהחברה חזרה לעצמה ופניה קדימה. אנו מעריכים כי הדו"חות הבאים ימשיכו להצביע על המשך מגמת הצמיחה והשיפור ברווחיות. עבור אלו המעריכים כי ענף מדי המים החכמים יצמח כמצופה, מהווה ארד רעיון השקעה שבהחלט אפשר "לזרום איתו".
הכותב הוא שותף מנהל בבית ההשקעות אקורד ש.ק.ל.
אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3."המלצת" בזמנו על אוברסיז, ומאז אני מופסד עליה 20%מה קורה עם אוברסיז? 30/08/2021 09:23הגב לתגובה זו1 0האם נזכה לראות פירות מההשקעה הזאת?סגור
-
2.ארדחברה מצויינת שהצליחה לעבור מטכנולוגיה ישנה לחדשה ב 29/08/2021 12:21הגב לתגובה זו0 1חברה מצויינת שהצליחה לעבור מטכנולוגיה ישנה לחדשה בזכות השקעה במו״פ וניהול נכון.סגור
-
1.תביעה ייצוגיתעמי 29/08/2021 11:51הגב לתגובה זו2 0לדעתי יש נגדם תביעה ייצוגית על כך שמדי המים שלהם מזייפים ומנפחים חשבונותסגור