אין בישראל מחאת שכר: ב-89% מהחברות הגדולות במשק לא נרשם ביקוש חריג להעלאות שכר

כך עולה ממשאל מיוחד שנערך על ידי חברת המידע העסקי BDI. תהילה ינאי: "שוב מתברר שהסיסמוגרף האמיתי של השוק הם העובדים שיודעים לקרוא היטב בין השורות ולזהות בזמן את סימני טרום המיתון"
 | 
telegram

מסתפקים במה שיש: העובדים בישראל חוששים למקומם ולא מעלים דרישות מיותרות בנוגע לשכרם, זו המסקנה העולה ממשאל מנהלי משאבי אנוש מיוחד שנערך על ידי BDI שגילה כי ב-89% מהחברות הגדולות במשק לא נרשם ביקוש חריג להעלאות שכר מצד העובדים. ככל הנראה העובדים בישראל מרגישים כי זהו אינו זמן טוב לבקש העלאה בשכר.

רק לפני כחצי שנה, בעיצומה של המחאה החברתית, נאלצו החברות הגדולות במשק להתמודד עם ביקורת ציבורית נוקבת על התנהלותן. אולם משאל מיוחד שנערך על ידי חברת המידע העסקי BDI בקרב כ¬-70 מנהלי משאבי אנוש בחברות הגדולות במשק מענפי הפיננסים, ההייטק, מסחר, שירותים, תעשייה, תקשורת ופרמצבטיקה, חושף כי בפועל החברות הגדולות אינן מתכוונות לשנות את התנהלותן בכל הקשור לתקציב הרווחה, ותרומתן לקהילה בשנה הקרובה.

יתרה מכך, מסתבר שגם העובדים הפנימו זאת. ב-89% מהחברות הודו מנהלי משאבי האנוש, שלא נרשם בחודשים האחרונים, ביקוש חריג מצד עובדים לשיחות שכר, או בקשות להעלאות בשכר, מעבר לשיחות השכר השגרתיות. זאת למרות שידוע לכל (כולל לעובדים) שבחודשים אוקטובר-דצמבר מדי שנה, מאושר תקציב החברה לשנה שלאחריה. מבחינת העובד, פספוס "חלון ההזדמנויות" לבקש העלאה בשכר בחודשים אלו פירושו - לחכות שנה נוספת להעלאה בשכר.

בנוסף, נראה כי העובדים מבינים את חשיבות החיסכון לפנסיה: ב-100% מהחברות שהשתתפו במשאל לא נרשם גידול חריג בבקשות העובדים להפחית את ההפרשות הפנסיוניות.

עוד עולה מהמשאל כי 87% ממנהלי משאבי האנוש ציינו כי תקציב הרווחה לא צפוי לגדול בשנה הקרובה. בנוסף, 90% מהמנהלים ציינו כי תקציב משאבי האנוש בחברה, לא צפוי להשתנות אף הוא. חשוב לציין כי מרבית המנהלים הדגישו בתשובותיהם כי אין להן כל קשר לאירועי המחאה החברתית.

בהמשך לכך, ב-77% מהחברות הגדולות המתמחות במוצרי צריכה, הודו המנהלים כי בוצעו שיחות תדרוך עם העובדים על מנת לסייע בידם להתמודד בהצלחה עם גלי הביקורת הציבורית הנוקבת בשיאה של המחאה הציבורית.

נתון מעניין נוסף העולה מהמשאל מתייחס לענף ההייטק, הנחשב לאחד ממנועי הצמיחה של המשק הישראלי. בו מוכרת תופעת "בריחת המוחות" לארצות אחרות, בדגש על ארה"ב. מנתוני המשאל עולה כי ב-89% מחברות ההייטק, לא נרשמו בקשות חריגות לרילוקיישן מצד עובדים ליעדי החברות בחו"ל.

לדברי תהילה ינאי, מנכ"ל משותף ב-BDI: "שוב מתברר שהסיסמוגרף האמיתי של השוק הם העובדים שיודעים לקרוא היטב בין השורות ולזהות בזמן את סימני טרום המיתון. כשחברות בוחרות לוותר על קיצוצים בתנאי העסקה של עובדים, תקציבי רווחה ונסיעות, ועוברות ישר לקיצוצי שכר ופיטורים, העובדים מבינים שזה ממש לא הזמן לפנות למנהלים ולבקש העלאה בשכר. מנגד, ישנן חברות ש"תופסות טרמפ" על אווירת המיתון המסתמנת, מאמצות גישה זו של העובדים, ודוחות העלאת שכר לעובדים הזכאים להן".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות