התעשייה האווירית תספק לצה"ל רכבים קרביים אוטונומיים

המדובר ברכבים סגורים שהמערכות המותקנות עליהם מצמצמות את הצורך בעיניים אנושיות של חיילים - ועל כן את מספרם ברכב, תוך הפחתת הסיכון. שני חיילים יפקחו ברכב על הנעשה ויבחרו מבין המלצות שונות לתקיפה שתציג המערכת
 | 
telegram
(4)

התעשייה האווירית תספק לצה"ל באמצעות חטיבת אלתא שלה רכבים קרביים משוריינים (רק"מ) בעלי יישומים אוטונומיים מבוססי בינה מלאכותית. משרד הביטחון בחר במוצר שלה במכרז "הכרמל" לפיתוח מערכות עבור הכח המתמרן ביבשה, זאת לאחר שהיו מרוצים מהדגמת הטכנולוגיה שלה.

אם כיום רכבים אלה פתוחים בחלקם, כדי שהחיילים יוכלו לקלוט ולנתח באופן מלא את סביבת הלחימה, אזי שהרכבים של התעשייה האווירית הם סגורים, כך שיספקו מוגנות גבוהה יותר, כשהמערכות שמותקנות על הרכבים יהיו אלה שיאתרו את הסביבה - במקום זוג עיניים אנושיות. בין היישומים האוטונומיים גם הנהיגה עצמה בשטח, מה שחוסך עוד תפקיד ברכב, והוא הנהג.

בתעשייה האווירית אומרים כי מדובר בשלב אחד לפני אוטונומיה מלאה, שכן ברכב כאמור עדיין נמצאים שני חיילים - הם גם אמורים לפקח על הנעשה, וגם לבחור מבין ההמלצות שתעלה להם המערכת של התעשייה האווירית - שתאתר מטרות ותציג תרחישי התקפה שונים.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"יכולות אלו מאפשרות לצוות להגדיר, לפקח ולהתערב אך ורק במקומות בהם יידרש או ימצא לנכון, ובכך להשפיע על  מרחב גדול יותר תוך מתן מענה  אפקטיבי לאתגרים המורכבים בפניהם ניצב הכוח המתמרן. המערכת בעלת יכולת לאתר ולהשמיד מטרות בעלות חתימה נמוכה וזמן חיות קצר, על ידי רכישה מהירה וסגירת מעגלי אש אפקטיביים, זאת תוך צמצום מרבי של סיכון חיי אדם במערכה הקרקעית, צמצום נזק אגבי ולחימה יעילה יותר", מסבירים בתעשייה האווירית.

"הטכנולוגיות המרכזיות שמפתחת התעשייה האווירית לכוח המתמרן ביבשה כוללות כמה מערכות", מפרט על הפיתוח מנכ"ל התעשייה האווירית, בועז לוי, "מערכת הפיקוד - המוח, אחראית על תכנון וניהול משימות צוות הקרב בצורה אוטונומית; מערכת המודעות המצבית - המשלבת יכולות מתקדמות בתחומי המכ"ם, הסיגינט והאלקטרואופטיקה, מאתרת בו זמנית את האיומים, על הקרקע, באוויר ובמרחב העניין של צוות הקרב, מסווגת אותם בזמן אמת ויודעת להבדיל בין כוחותינו לכוחות אויב בצורה מהירה ומדויקת;

"מערכת הקטלניות - אחראית לשיפור משמעותי בתהליך הרכשת המטרות בזמן אמת, על-ידי הקצאת האמצעי הקטלני המתאים ביותר לכל מטרה מכלל האמצעים העומדים לרשות צוות הקרב; מערכת הניידות – אחראית לתכנון קווי ההתקדמות המיטביים בשטח עבור כל אחד מהכלים בצוות הקרב, כך שיוכל לבצע את משימתו. מערכת התפעול– אנשי הצוות יוכלו לצפות בשדה הקרב בכמה ממדים, וכך להבין טוב יותר את תמונת מצב הקרב. ממשק משתמש חדשני יאפשר ללוחמים לקבל החלטות מיטביות לכשיידרשו לכך".

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    מי מסוגל להטמיע כלכך הרבה חדשנות ... (ל"ת)
    שומי 01/02/2022 00:38
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    בינתיים נגמ"שים עדיין משרתים
    אפ 17/10/2021 10:05
    הגב לתגובה זו
    0 0
    בינתיים עדיין רוב המערך המתמרן והמסייע מבוסס על נגמשי M113 מיום כיפור
    סגור
  • 1.
    דוד מול גוליית
    חיים 12/10/2021 11:40
    הגב לתגובה זו
    1 0
    האוייב שלנו מחזיק סכין, רקטה של 1000 שח, בלונים ואקדח. הוא מוריד אותנו על הברכיים ואנחנו עונים לו במערכות אוטומטיות, אוטונומיות, ממוחשבות, דיגיטליות, מוגנות סייבר ומעולמות המחר. הלו, אנחנו מאבדים את המדינה מבפנים. האוייב שלנו גר בתוכנו. תעשו חשיבה מחדש. מה הסיכון ואיך מתמודדים איתו. תשקיעו את הכסף איפה שצריך ואיפה שנדרש בשביל מלחמת הקיום היומית והעכשווית, ולא לפרוייקטים מגלומנים לעתיד.
    סגור
  • צה"ל מתכונן לאויב רציני יותר
    אפ 17/10/2021 10:07
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אומנם חמאס וחיזבאללה מאיים עלינו, אבל צה"ל מתכונן לאיום רציני יותר מאירן, דרך סוריה. זה כמו שכיפת ברזל מגינה עלינו ביום יום אבל צה"ל מפעיל גם מערכות חץ ושרביט קסמים לאיומים רציניים יותר
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות