האם אפשר לקחת משכנתא כדי לבנות ממ"ד?
הליך בדיקת הבקשות להקמת ממ"ד ללא היתר אושר על ידי פיקוד העורף, אבל האם זה אומר שניתן לקבל לשם כך משכנתא? שאלנו מומחה מבנק לאומי למשכנתאות
בעקבות המצב הביטחוני, אזרחים רבים בודקים אפשרות לבנות ממ"ד (מרחב מוגן דירתי) בביתם, זאת לאחר שהליך בדיקת הבקשות להקמת ממ"ד, ללא היתר, אושר על ידי פיקוד העורף. מנתונים שפורסמו לאחרונה על ידי התאחדות הקבלנים באשר לתחילת הלחימה, כ-62% מהדירות בישראל אינן ממוגנות- כלומר שישנן מעל 1.6 מיליון דירות ללא ממ"ד, שבהן מתגוררים כ-5.5 מיליון תושבים.
אז איך מקדמים תהליך של בניית ממ"ד בדירה או בבית והאם ניתן לקבל לשם כך משכנתא? ביקשנו ממשה פלדמר, ראש אגף פיתוח עסקי בחטיבת המשכנתאות של בנק לאומי, להרחיב על הנושא.
"יש אפשרות לקבל משכנתא מהבנק עבור בנייה או רכישה של ממ"ד בהתאם להוראות הרגולציה של בנק ישראל והוראות פיקוד העורף", אומר פלדמר. "לאחרונה, בעקבות המלחמה, התקבלה החלטה במועצה הארצית לתכנון ובנייה לשינוי החקיקה הקשורה לבניית מיגון, בכדי להקל על האתגרים בהוספת ממ"ד לאלו הזקוקים לכך.
ההחלטה מאפשרת פטור מהיתר בנייה לצורך הקמת ממ"ד (עד גודל של 9 מ"ר) לדירות במבנים של עד שתי קומות, בתים צמודי קרקע או יחידות דיור צמודות קרקע. הפטור מותנה בקבלת אישור מפיקוד העורף. את הבקשה לבניית הממ"ד ניתן להגיש באופן מקוון באתר פיקוד העורף, אשר מחויב לבחון את הבקשה תוך 14 ימים מרגע הגשתה".
משה פלדמר – צילום דוברות בנק לאומי.
פלדמר מוסיף: "אם לא מדובר בהרחבת הנכס, אלא בשיפוץ חדר קיים והפיכתו לממ"ד, ניתן לקבל מימון עבור השיפוץ. זאת בתנאי שמציגים הסכם עם קבלן המפרט את עלויות השיפוץ ואז ניתן לקבל מהבנק עד 70% מימון כמשכנתא עבור נכס אחד" ובלבד שסכום ההלוואה שניתנת מעל 50% מימון לא יעלה על 200,000 ₪..
"חשוב לציין", מציין פלדמר, "כי בלאומי ניתן לבצע את כל תהליך קבלת המשכנתא בערוצים הדיגיטליים בלבד, מבלי צורך בהגעה פיזית לסניף, כולל פגישת זום עם בנקאי משכנתאות ואף חתימה מרחוק על מסמכי המשכנתא הסופיים".
לקבלת כלים שיעזרו לכם לנהל את המשכנתא בצורה הנוחה ביותר היכנסו לאתר לאומי למשכנתאות.
האמור הינו מידע כללי בלבד ולא ממצה את כל ההיבטים של הנושאים המתוארים בו, ואין בו משום המלצה ו/או ייעוץ. האמור אינו מהווה הצעה/התחייבות להעמדת אשראי. העמדת הלוואות המשכנתא ותנאיהן, כפופים לשיקול הדעת, להוראות הרגולציה ולקריטריונים של הבנק. אי עמידה בפירעון ההלוואה עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה