למרות עליות השערים בשבוע החולף, יציאת הכספים מקרנות הנאמנות נמשכת; מאיפה בעיקר הציבור יוצא?
שבוע המסחר החולף נסגר בעליות שערים ניכרות בשוקי המניות בארץ ובעולם, בהובלת מדדי המניות במזרח הרחוק ובאירופה. זאת, בעקבות נתונים חיוביים שהגיעו מסין והעלייה במחיר חבית נפט שחצה את רף ה-40 דולר, כמו גם דו"חות הבנקים בארה"ב, שהיו 'גרועים פחות מהצפוי', ותדלקו את העליות בסקטור. עם זאת, הפדיונות מתעשיית קרנות הנאמנות בישראל טרם פסקו וקצב הפדיונות בקרנות המסורתיות אף עלה מעט השבוע, והסתכם בכ-140 מיליון שקל.
תעשיית קרנות הנאמנות כולה רשמה בשבוע החולף פדיונות של כ-410 מיליון שקל, המתחלקים לפדיונות של כ-270 מיליון בקרנות הכספיות, כ-140 מיליון בקרנות המנוהלות ויציבות בקרנות המחקות, זה שבוע שני ברציפות. מדובר באומדנים והערכות שבוצעו ע"י כלכלני מיטב דש.
בעקבות עליות השערים בבורסות, הקרנות המנייתיות גייסו השבוע כ-15 מיליון שקל, המתחלקים לגיוסים של כ-25 מיליון בקרנות המניות בארץ, וסכום זהה בקרנות הגמישות. בניגוד לכך, דווקא קרנות מניות בחו"ל פדו כ-35 מיליון. מדובר בהמשך מגמה של גיוסים בקרנות המנייתיות, כשמתחילת החודש הן גייסו כ-36 מיליון שקל.
קרנות אג"ח כללי, בדגש על קרנות מעורבות עם חשיפה מנייתית (כמו קרנות 10/90, 15/85 וכדומה) נשארו השבוע ללא שינוי - ירידה של כ-50 מיליון שקל בקצב הגיוסים ביחס לשבוע שעבר. מתחילת החודש קרנות אג"ח כללי גייסו כ-50 מיליון שקל.
- דמי הניהול היקרים ביותר בקרנות הנאמנות - האם הם משתלמים?
- קרנות נאמנות על הביטקוין - מי מובילה, מי אחרונה ומהם דמי הניהול?
קצב הפדיונות בקרנות אג"ח מדינה ירד משמעותית ביחס לשבועות האחרונים, ונאמד בכ-20 מיליון שקל בלבד - ירידה של כ-80% בקצב הפדיונות לעומת השבוע הקודם. מתחילת החודש קרנות אג"ח מדינה רשמו פדיון של כ-130 מיליון שקל, וזאת כשאגרות החוב הממשלתיות נסחרו במגמה מעורבת בשבוע החולף.
באפיק השקלי, הקרנות הכספיות רשמו פדיון של כ-270 מיליון שקל ,ירידה קלה בקצב הפדיונות מהשבוע הקודם. הקרנות השקליות רשמו השבוע פדיונות של כ-240 מיליון שקל, עליה של 70 מיליון בקצב הפדיונות משבוע קודם. מתחילת החודש, הקרנות השקליות פדו כ-410 מיליון שקל, והן ממשיכות להיות קבוצת הקרנות הפודה ביותר בישראל, יחד עם הקרנות הכספיות.