בסיכום חודש אפריל : לאיזה בית השקעות מזרים הציבור כסף גדול בקרנות הנאמנות, ומאיפה יש בריחה? צפו בטבלה
תעשיית קרנות הנאמנות ממשיכה לחוות פדיונות כבדים, אבל בקצב מתון יותר (על רקע התיקון מעלה בשווקים), כשהציבור אף בוחר להיכנס לקרנות המנייתיות. עם זאת, היציאה המאסיבית משאר האפיקים מביאה לפדיונות כבדים בתעשייה, בסך של 900 מיליון שקל.
מדובר בשינוי משמעותי שחל בחודש אפריל, וזאת, כאמור- על רקע השיפור בשוקי ההון בעולם: ברבעון הראשון של 2016 נפדו מהשוק כ-12 מיליארד שקל (בשל הקריסה העולמית בשווקים בתחילת השנה), כשמאז יוני 2015 קצב הפדיונות עמד על מעל מיליארד בכל חודש, וכעת - לראשונה - הוא עומד על מתחת לכך.
בעקבות הנטייה לעליות בשווקים בחודש אפריל, הפדיונות אמנם לא נפסקו, אך קצב הפדיונות בקרנות המסורתיות ירד משמעותית לעומת החודש הקודם והסתכם בכ-255 מיליון שקל, כשבחודש מארס הוא עמד על לא פחות מ-730 מיליון.
עם זאת, בהסתכלות על כלל קרנות הנאמנות, ולא רק המסורתיות, סך הפדיונות הגיע לכמעט מיליארד שקל בחודש אחד (965 מיליון), וזאת בהובלת קרנות אג"ח שקליות (713 מיליון), קרנות כספיות (710 מיליון) וקרנות אג"ח מדינה (200 מילון). כאמור, הקרנות המנייותיות דווקא גייסו כ-118 מיליון, וקרנות אג"ח חברות והמרה גייסו כמעט 500 מיליון.
- דמי הניהול היקרים ביותר בקרנות הנאמנות - האם הם משתלמים?
- קרנות נאמנות על הביטקוין - מי מובילה, מי אחרונה ומהם דמי הניהול?
הקבוצה הגדולה ביותר מבחינת נכסים, קרנות אג"ח כללי (בדגש על קרנות מעורבות עם חשיפה מנייתית) רשמו בחודש החולף גיוסים של כ-140 מיליון שקל, שינוי מגמה מהחודש קודם שבו פדו כ-60 מיליון שקל. נדגיש כי מתחילת השנה, קרנות אג"ח כללי רשמו פדיונות המסתכמים בכ-4.62 מיליארד שקל, והן עומדות עדיין בראש טבלת הקרנות הפודות.
המנצחים והמפסידים:
בקרנות המסורתיות נרשמה שונות אדירה בין בתי השקעות. במקום הראשון מתייצב "אילים" של איש העסקים אמיר איל עם גיוסים של 512 מיליון שקל. במקום השני נמצא 'מור' עם גיוס של כמעט 320 מיליון שקל. שני בתי ההשקעות מתייצבים במקומות אלו גם בגיוסים מתחילת השנה, כש'אילים' גייס מעל למיליארד שקל, וזאת כאשר המגמה בתעשייה היא פדיונות חריפים. .
מנגד, בית ההשקעות ממנו נפדה הסכום הגבוה ביותר הינו "אקסלנס", ממנו נפדו מעל ל-460 מיליון שקל, כש'אלטשולר' אחריו עם פדיונו של 362 מיליון. 'אלטושלר' הינו בית ההקעות ממנו נפדה הסכום הגבוה ביותר מתחילת השנה, והוא סובל מפדיונות של למעלה מ-2.25 מיליארד שקל מתחילת 2016.
- הקרנות הגמישות חושפות את האמת; מי הוביל בתשואה?
- קרנות מעורבות: מהי התשואה השנתית ממוצעת ב-15 השנים האחרונות?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
בקרנות המחקות, מוביל "מנורה מבטחים" עם גיוס של 72 מיליון שקל בחודש אפריל, כשגם כאן, מתחילת השנה הוא בית ההשקעות המוביל בגזרה זו, עם גיוס של 145 מיליון שקל. במום האחרון מתייצב 'מגדל שוקי הון', עם פדיונות של 77 מיליון בחודש החולף, וכמעט 600 מיליון שקל מתחילת השנה.
בקרנות הכספיות נרשמה בריחה של ממש (, כאשר רק בית השקעות אחד, 'אלטשולר שחם', הצליח לגייס כספים, במעל למיליון שקל. משאר בתי ההשקעות נפדו כספים, כשבמקום האחרון עומד 'מיטב', עם פדיונות של כמעט 200 מיליון בחודש אפריל, ויותר מ-840 מיליון מתחילת השנה.
- 2.בין השורות 03/05/2016 13:08הגב לתגובה זוזה לא אומר כלום.... כל עוד אין נתונים על אחוז הפדיונות מכלל הנכסים המנוהלים הטבלאות כמובן ישקרו..
- 1.כל הכבוד אמיר איל!! יאללה תן בונוסים יבונקר!! (ל"ת)עובד ממורמר 03/05/2016 10:08הגב לתגובה זו
- בחיים לא 03/05/2016 11:29הגב לתגובה זוואתה תמשיך לחלום.. רק אל תתיי4ש ואל תתמקמר, תמיד יכול להיות גרוע יותר