כוון בית השקעות בראש טבלת התשואות באוגוסט
חודש אוגוסט היה חודש תנודתי מאוד בשווקים. מדד המעו"ף צלל 3.2%, בעיקר ברקע למפולת במניית טבע ובחו"ל מדד ה-S&P500 אמנם סגר בצמוד לרמות השיא אבל ראה תנודות חזקות מטה, בין היתר רקע להסלמה הגיאופוליטית מול צפון קוריאה ואי היציבות של ממשל טראמפ. קרנות הנאמנות הגמישות רשמו בחודש החולף ירידה של 1.2% בממוצע וקרנות הנאמנות בקטגוריה הכללית רשמו עלייה מינורית של 0.2%.
הגוף שבלט באוגוסט בצורה ברורה הוא בית ההשקעות הקטן 'כוון' שמנהל כמיליארד שקלים. הקרן הגמישה של כוון (כוון גמישה) רשמה בחודש החולף זינוק של 2.85% ותפסה את המקום הראשון בטבלה כאשר מתחילת השנה התשואה בקרן מגיעה לכמעט 17%. קרן האג"ח הכללית של כוון (כוון אג"ח דינמית) רשמה תשואה של 1.4% באוגוסט ותפסה את המקום הראשון בקטגוריה כאשר מתחילת השנה התשואה בקרן זו מגיעה כבר ל-9.28%. אגב, הקרן הכללית של הורייזן המשיכה גם בחודש אוגוסט לככב בחלק העליון של הטבלה. ובכל זאת כדי לקבל פרופורציות, נציין כי הקרן שתופסת את המקום השני בטבלת הקרנות הגמישות השיגה השנה תשואה של 9.5% והקרן שתופסת את המקום השני מבין קרנות אג"ח כללי השיגה תשואה של 6.8%.
10 הקרנות שהשיגו את התשואה הגבוהה ביותר באוגוסט בקטגוריית אג"ח כללי (מבין אלו המנהלות לפחות 100 מיליון שקלים):
10 הקרנות שהשיגו את התשואה הגבוה ביותר באוגוסט בקטגוריה קרנות נאמנות גמישות (שמנהלות לפחות 20 מיליון שקלים):
- סיכום 2024 קרנות מעורבות: פסטרנק שהם בולטת כוון והראל מאכזבות
- בתי השקעות קטנים 4: הקוטן לא תמיד מעניק יתרון - כוון, ברומטר ואלפא טק
מבט על החזקות הקרנות של כוון מבהיר מהיכן מגיעה התשואה. החשיפה הגדולה ביותר בקרן כוון גמישה היא למניית איידיאו, כאשר בין ההחזקות הבולטות ניתן למצוא גם את מזור, אלביט מערכות, פרוטרום ושאר כוכבות גדולות של השוק המקומי. בשיחה עם Bizportal בני מוזס, מנכ"ל כוון, מתייחס לשיטות העבודה והמניות שבהן הוא מאמין כיום.
"השיטה שלנו היא לאתר מניות שבהן רמת הוודאות בכל הקשור להכנסות ורווח בהסתכלות של שנים קדימה היא הגבוהה ביותר. אנחנו קונים מתוך כוונה להשקיע לטווח ארוך עד ארוך מאוד", כך אומר היום מוזס, בן 74 שמעיד על עצמו כאחד שעובד 14-15 שעות כל יום "אני חי ונושם את העבודה ואת השוק ומתכוון להמשיך ככה עד המוות".
כאשר נשאל מוזס מי הן המניות בת"א שמתאימות לפרופיל הזה, הוא מיד שולף רשימה מסודרת - "ביג, אלוני חץ, פרוטרום, אלביט מערכות, דסק"ש, טאואר, הראל, סאמיט, בראק אן.וי ואיידיאו". המניה האחרונה כמובן הזמינה התייחסות, "לגביי איידיאו, במחירים של 45 שקל למניה אנחנו קנינו כי חשבנו שהחברה מתומחרת בזול מאוד ולא בצדק, אבל בשבוע האחרון מכרנו חלק מההחזקה. באופן כללי אני מאוד אוהב את השלישייה הזו של סאמיט, בראק ואיידיאו, שלוש החברות שפועלת בגרמניה, והבקרזיט עשה רק טוב כי הרבה מאוד חברות העבירו את הפעילות שלהן לפרנקפוקט וזה משפיע על מחירי הנדל"ן ולא רק בפרנקפורט".
- כמה הרוויחו משקיעי הקרנות המנייתיות ברבעון הראשון, ואיזה חברה הצטיינה?
- גם בתקופה של זעזועים חשוב לזכור - בטווח הארוך המניות מנצחות
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
חלק גדול מהמניות אותן ציין מוזס נמצאות בשיא, "אני לא מתייחס לעניין השיאים, מעבר לשאלה האם השיא הוא מסיבות טובות. אני מסתכל על הסביבה העסקית שבה החברות פועלות. כך לדוגמה את טאואר, זו חברה איכותית מאוד שנמצאת בזמן הנכון במקום הנכון. הביקוש לצ'יפים מתוחכמים רק ילך ויגדל עם התפתחות האינטרנט של הדברים, תחום הרכב האוטונומי ותחום הבינה המלאכותית. אגב, מאותה הסיבה אני לא מתרגש מהעליות החדות מאוד במניית NVDA, כי התחום הזה של צ'יפים הולך לגדול בצורה דרמטית, אז העליות מוצדקות. ביג זו דוגמה נוספת לחברה שנמצאת במקום הנכון בזמן הנכון. דמי הניהול בקניונים לא מאפשרים רווח לרשתות וכך אנחנו רואים ביקוש אדיר להשכרה במתחמים של ביג. עוד דוגמה היא אלביט מערכות שבה אפשר לראות את צבר ההזמנות רק הולך וגדל מרבעון לרבעון - זו רמת הוודאות שאותה אנחנו מחפשים".
באשר לשיטת העבודה לאיתור מניות, מציין מוזס 7 נקודות:
1. רצוי שהחברה תהיה הגדולה ביותר בענף שלה או לפחות השנייה בתחומה.
2. כדאי שלקוחות החברה יהיו שבויי המוצר או השירות של החברה. המוצר או השירות של החברה צריכה להיות כזאת שכמעט אי אפשר בלעדיה.
3. חברות שבהן נרשם גידול במכירות של 5%-10% וברווחים של 10%-20% מדי שנה. לא רצוי לרכוש מניות של חברה שבו הרווחים עולים אך ההכנסות נותרות דומות. זהו מצב של התייעלות, אך ההתייעלות היא זמנית ובטווח הארוך היא יכולה לפגוע במשקיעים. לכן חשוב שהצמיחה ברווחים תהיה מלווה בגידול במחזור מכירות.
4. רצוי להשקיע בחברה שמחלקת דיבידנד. הדיבידנד אמור להיות בממוצע שווה או גדול יותר מתשואה של אג"ח ממשלתי של ארה"ב לעשר שנים. לחילופין, אם החברה גם מבצעת רכישה מחדש של המניות שלה, זה מבטיח שבעתיד הדיבידנד יהיה גדול יותר (כי כאשר הרווח הולך וגדל ומספר המניות הולך ופוחת הרווח למניה יגדל בעקביות, אשר כשלעצמה ימשיך להגדיל את הדיבידנדים העתידיים).
5. רצוי גם שהחברה תהיה בעלת מסורת ארוכה של חלוקת דיבידנדים אשר גדלים מדיי שנה. המשקיע חייב לבדוק את התנהלות הדיבידנדים ורווחיות החברה החל משנת 2008 והילך. אם החברה עמדה במבחן זה, היא הוכיחה את עצמה כטנק מרכבה ששרד את אחת מהסערות הגדולות בהיסטוריה, (המשבר הפיננסי של שנת 2008), עם תיקוני פח קלים בלבד.
6. לא רצוי שהחברה תהיה ממונפת יתר על המידה. יש להיזהר מחברות בעלות חוב גדול ביחס למאזן אשר עלולים לגרום לקשיים לעמוד בהחזר התחייבויותיה. יש להעדיף חברה עם עודף מזומנים חיובי.
7. יש צורך לבדוק את תזרים המזומנים של החברה. בתזרים ניתן לראות אם החברה מתנהלת נכון, היא לא נותנת אשראי גבוה מדי ללקוחות והגבייה נעשית בזמן. התזרים צריך להיות גבוה יותר מהרווחים מאחר והרווחים הם חשבונאיים, (לאחר הורדת פחת, בלאי וכו'), אשר אינם משפיעים בתזרים המזומנים של החברה. תזרים מזומנים חופשי הינו תזרים מזומנים בניכוי השקעות קפיטליסטיות, (השקעות במבנים, ציוד, מכונות וכו'), לחברה בריאה תהיה תזרים מזומנים חופשי חיובי אשר משמעותו שהחברה אינה זקוקה להשקיע את כל תזרים המזומנים בהשקעות קפיטליסטיות ועל כן נשאר כסף להחזר חובות, לרכישת חברות, רכישה חזרה של מניות החברה וחלוקת דיבידנדים.
*המרואיין הינו מנהל השקעות בבית ההשקעות כוון בית השקעות, העוסק בניהול השקעות והוא עשוי להחזיק ולסחור בני"ע המוזכרים בכתבה זו. אין לראות במאמר זה משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או הצעה לרכישת יחידות הקרן ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד, ואין לראות במידע ייעוץ ואין הוא מהווה תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים עשויים להחזיק ולסחור את הניירות המוזכרים לעיל.
- 16.משקיע ותיק בקרנות 08/09/2017 16:18הגב לתגובה זומשקיע שנים בקרנות, הקרנות של כוון הנ"ל גם בחמש שנים במקום הראשון בקטגוריות הרלוונטיות אז נא לבדוק לפני שמגיבים סתם ומטעים אנשים
- 15.עמוס 05/09/2017 10:51הגב לתגובה זוקצת צניעות לא תזיק לך אתה מאישור לפי הניתוח בני מוזס עולה עליך בידע פי 1000 מבלי להכיר אותך עם שלא יודע לפרגן
- 14.יעקב 04/09/2017 12:04הגב לתגובה זוהקרן משקיעה ב- 27 מניות ישראליות וב - 47 מניות מחו"ל. התוצאות השנה לא מצדיקות חלוקה זאת. המניות הישראליות עלו ב- 22.78% ואילו שאר התיק עלה ב- 14.2%. כדאי לשקול זאת שנית.
- 13.כתבה ממומנת... (ל"ת)ירון 04/09/2017 04:49הגב לתגובה זו
- 12.רוני 03/09/2017 22:13הגב לתגובה זוקרן כיוון גמישה קיימת יותר מ-20 שנה. בתקופה הזאת התשואה המצטברת שלה עומדת על 120%, פחות מ-4% לשנה. זה כלום. איגרות חוב עשו תשואה טובה יותר בהרבה עם סיכון אפסי. איפה היתה השיטה של מוזס 20!!!!!!! שנה? איפה? משקיעים חייבים להיזר בהשקעות ולבדוק היטב היטב כל קרן נאמנות וההיסטוריה שלה. בתקופה של 20 שנה קרן סופה של אלטשולר עשתה תשואה של פי 12 לעומת קצת יותר מפי 2 של כיוון גמישה באותה דרגת סיכון.
- 11.אחד שחושב 03/09/2017 22:11הגב לתגובה זולמה לא מראים תשואת הקרנות הללו לאורך זמן, שנתיים או שלוש ? ששואלים את אותו מנהל השקעות על שיטות לבחירת מניות, מה זה החרטא הזה
- 10.משקיע 03/09/2017 21:47הגב לתגובה זואיך הוא נותן שיטה לטווח ארוך לבחירת מניות ומציג תשואה של חודש אחד ולא איך הוא ב5 שנים וב3 שנים? למה לא מראים את תשואת הקרנות הללו לאורך זמן?
- 9.ירון 03/09/2017 20:48הגב לתגובה זונא לבדוק 5 שנים לאחור, ולהשוות עם חברת מור או ילין לפידות, בכל קטגוריה. כיוון גמישה מאז 2008 לא עלתה כלל, אלא אף ירדה. לבדוק בפנדר מה עשו כל קרנות כיוון ב-מאז 2008. הפעם , מתחילת השנה, החברה משיאה תשואות טובות מאד, אבל אף אחד לא יכול להטיח שזה יימשך לאורך זמן. להמתין למימושים רציניים ולבדוק. מנהל כיוון יש לו יידע רב וניסיון גדול מאד, אולם כאמור בטווח הארוך עד עתה , הוא היה חלש.
- 8.שלא יעבדו עליכם 03/09/2017 20:18הגב לתגובה זולקחו שתי קטגוריות שאין בינהן שום קשר לוגי אג״ח וקרנות גמישות , בחרו חודש ספציפי, כלומר יש עוד הרבה קרנות שעשו הרבה יותר טוב מהם ובכלל בשלוש שנים שזה מה שחשוב הם על הפנים בתשואות. בקיצר מסריח
- 7.איפכא 03/09/2017 18:32הגב לתגובה זורשימת מניות למכירה מידית למעט אלביט מערכות ואולי עוד אחת או שתיים ברשימה.
- 6.יוסף 03/09/2017 16:47הגב לתגובה זוויש לך סיכוי כמעט וודאי שאחד יוציא רצף של קלפים שהסימון שלהם הוא לב אדום או כל רצף אחר . תמיד תהיה קרן נאמנות אחד שתהיה מעל מדד היחס בצורה קיצונית . זה סטטיסטיקה זה לא ידע זה חוק מספרים גדולים בדיוק כמו כל זוכה בלוטו .
- 5.מנהלים בקושי 50 מילי 03/09/2017 16:45הגב לתגובה זואז התרנגול העיוור הימר וזכה מיפה ועד 3% דמי ניהול...דח מוחראק
- קורא 03/09/2017 23:23הגב לתגובה זותוכל להסביר להדיוטות כמוני. מה כוונת המשורר מה הפרוש דח מוחראק. בטח עיראקית תן הסבר נשתמש גם אנחנו בביטוי זה
- 4.אני 03/09/2017 15:59הגב לתגובה זוכמו בכל שנה ספטמבר השחור או ספטמבר הנאחס של כולנו תמיד יהיו ירידות ותמיד תהיה סיבה אחרת. עכשיו זה מלחמה של ארהב עם צפון קוריאה וכל פעם מצאו משהו אחר. תמיד על פני ההיסטוריה ספטמבר הוא חודש שלילי והשנה שלילי חזק בגלל שהבורסות עלו יותר מידי וכנראה זה זמן של פיצוץ הבועה. לדעתי נאסדק מינוס 10% החודש. לברוח ולחזור באוקטובר. לא זמן טוב להחזיק מניות מי שברווח שימכור מהר !!!!!! תמיד ספטמבר שחור ושלילי תשואות רעות מאוד !!!!!!
- 3.יועץ 03/09/2017 15:59הגב לתגובה זוהכתבה מוזמנת וכל הכבוד לבחור שבגיל 74 הוא עדיין רץ כמו צעיר אבל כיוון כבר הייתה החמישייה הראשונה וצנחה בתיקון האחרון שהיה בכול מקרה הרבה הצלחה חביבי מי ייתן ותדע נחת
- 2.הצופה 03/09/2017 14:52הגב לתגובה זולדעתי רוב המניות האלה הן מניות מומנטום וכשיבוא התיקון, והוא יבוא, אללה ירחמו.
- 1.צורי צדוק 03/09/2017 14:48הגב לתגובה זוהופץ פה חומר מעולה ,כדאי לגזור ולהדביק קרוב לעיין ולמחשב ולפעול כפי המוצג,שאפו למוזס ,נשמע בעל נסיון רב ורציני האדון
- אמר המגיב בתשלום (ל"ת)לצורי צדוק 03/09/2017 21:00הגב לתגובה זו