חודש יוני היה חיובי למשקיעים בקרנות נאמנות המתמחות במניות חו"ל
תעשיית קרנות הנאמנות השיגה בחודש יוני תשואה שלילית ממוצעת של 0.1% כאשר מתחילת השנה התשואה עומדת על 0.25%-. כך על פי הערכות כלכלני מיטב דש.
קרנות אג"ח כללי השיגו בחודש יוני תשואה שלילית ממוצעת של 0.1% כאשר מתחילת השנה רשמו תשואה שלילית של 0.8%. קרנות אג"ח כללי ללא חשיפה למניות השיגו למשקיעים תשואה שלילית הנאמדת ב-1%. קרנות עם חשיפה של עד 10% למניות רשמו תשואה שלילית של 0.7%, קרנות שחשופות עד 20% למניות: 0.9%-, וקרנות עד 30% חשיפה מנייתית השיגו 0.7%-.
קרנות אג"ח קונצרני נותרו ביוני ללא שינוי. בראייה חצי שנתית, קרנות הנאמנות הקונצרניות ללא מניות ירדו מתחילת השנה בכ-0.85% בממוצע, וקרנות אג"ח קונצרני ברמת סיכון גבוהה רשמו תשואה שלילית גבוהה יותר של 1.35%. מדד הבנצ'מארק – מדד אג"ח קונצרני כללי ירד ב-0.5%.
אגרות החוב הממשלתיות סגרו את החודש החולף בירידות שערים. מדד אג"ח ממשלתי כללי רשם תשואה שלילית של 0.6%, קרנות אג"ח מדינה סיכמו את החודש עם תשואה שלילית של 0.15%. מתחילת השנה קרנות אג"ח מדינה רשמו תשואה שלילית הנאמדת ב-0.45%.
קבוצת הקרנות המתמחות במניות בישראל סיכמה את החודש עם תשואה שלילית של 1% בהובלת קרנות מניות ת"א 90 שירדו ב-1.85%. מתחילת השנה רשמו הקרנות תשואה שלילית ממוצעת של כ-2.6%. הקרנות שבלטו לרעה בתשואות מתחילת השנה הן קרנות מניות נדל"ן וקרנות מניות ת"א יתר שירדו ב-3.9% וב-5% בהתאמה.
לעומת זאת, קרנות שמתמחות במניות בחו"ל רשמו ביוני תשואה חיובית בשיעור משוקלל של 0.5% תודות לפיחות השקל מול הדולר. מתחילת השנה רשמו הקרנות תשואה חיובית הנאמדת ב-4.1%. הקרנות שבלטו לחיוב הן קרנות ארה"ב חשופות מט"ח שעלו בממוצע מתחילת השנה ב-7.15%, קרנות ארה"ב מוגנות מט"ח שהשיגו למשקיעים תשואה חיובית של כ-6.4%. לעומת זאת, הקרנות שבלטו לרעה - קרנות אירופה מוגנות מט"ח עם תשואה שלילית של כ-4%.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה