חודש יולי בקרנות - הקרנות המחקות והסל גייסו 2.2 מיליארד
למרות חוסר הוודאות בשווקים והנתק בין וול סטריט למיין סטריט, חודש יולי המשיך את המגמה החיובית של החודשים האחרונים. מדד ה-S&P500 עלה ב-5.1% ומדד הנאסד"ק ב-4.8%. מדד הדאקס הגרמני בלט באירופה עם עלייה של 4.2%, ומי שהתעלה מעל לכל אלה היה המדד העולמי של השווקים המתפתחים דווקא שנהנה מהיחלשות הדולר ונסק ב-9.2% . שוק המניות הישראלי גם לא איכזב עם עלייה של 4.2% במדד ת"א 125, ועלייה של 7.65 במדד ת"א 90.
לפי הנתונים שמפרסמת מיטב דש, התעשייה כולה גייסה ביולי: 970 מיליון שקל. כמו כן היה הבדל ניכר בין התעשייה הפסיבית – כלומר קרנות מחקות וקרנות סל – שגייסה 2.2 מיליארד שקל, לבין הקרנות האקטיביות המסורתיות שפדו 1.15 מיליארד שקל.
מובילות את הגיוסים זה חודש שני ברציפות, הקרנות המחקות שגייסו 1.25 מיליארד שקל. מרבית הגיוסים שלהן היו במניות חו"ל, ועוד יותר באג"ח חברות. בתעשייה האקטיבית המסורתית, הגיוס המשמעותי ביותר נרשם בקרנות המתמחות במניות בחו"ל, ואילו יציאת הכספים הגדולה ביותר נרשמה בקרנות אג"ח כללי ובקרנות מניות ישראל.
"איגרות החוב הקונצרניות עלו בשיעורים נאים מאוד שבסביבות 2.5% (המדד הכללי) ונהנו מרוח גבית של הודעת בנק ישראל על תכניתו לרכוש אג"ח חברות עד לסכום של 15 מיליארד שקל. האפיק היחידי שירד היה זה של אג"ח ממשלת ישראל, שירד בשיעור של 0.3%.
יולי היה טוב למשקיעים, פחות לקרנות האקטיביות
חודש יולי, אם כן, האיר פניו למשקיעים, אך הרבה פחות לתעשיית הקרנות האקטיבית המהווה כ-60% מן התעשייה במונחי נכסים, שספגה יציאת כספים, זה חודש שני ברציפות. בחודש יוני היא פדתה כ-315 מיליון שקל וביולי כ-1.15 מיליארד שקל.
בתוך הקטגוריות השונות של הקרנות המנוהלות, מי שהצליחו בכל זאת לגייס כספים, היו הקרנות המתמחות במניות בחו"ל, עם כ-255 מיליון שקל והקרנות המתמחות באג"ח בחו"ל עם כ-200 מיליון שקל. כל שאר הקטגוריות, למעט הקרנות השקליות שגייסו כ-60 מיליון שקל, סבלו מיציאת כספים. בראשן הקרנות המתמחות באג"ח כללי שפדו קרוב ל-670 מיליון שקל, והקרנות המתמחות במניות בישראל שפדו כ-360 מיליון שקל. הקרנות הכספיות פדו 80 מיליון שקל.
לעומת התעשייה האקטיבית, התעשייה הפסיבית, על שני חלקיה, הקרנות המחקות ש"מייצגות" יותר את ציבור יועצי המערכת הבנקאית ולקוחותיהם, וקרנות הסל ש"מייצגות" יותר את המשקיעים המוסדיים, אלה ואלה גייסו סכומים ניכרים. הקרנות המחקות גייסו כ-1.25 מיליארד שקל וקרנות הסל נהנו מזרימה של כ-950 מיליון שקל
ברמת הקטגוריות בלטה מאוד הקטגוריה של אג"ח חברות, פועל יוצא של הודעת בנק ישראל על התערבותו במסחר, שגייסה כ-1.25 מיליארד שקל – 590 מהם בקרנות המחקות ו-660 בקרנות הסל. שנייה בגיוסים הייתה הקטגוריה של מניות בישראל שגייסה כ-560 מיליון שקל תוך פער בין קרנות הסל שגייסו כ-685 מ' שקל והקרנות המחקות שפדו בקטגוריה זו כ-125 מיליון שקל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.הניהול של הקרנות האקטיביות קיבל ציון נכשל מהמשקיעים (ל"ת)אלי 03/08/2020 14:27הגב לתגובה זו0 0סגור