קרנות מחקות - מי הן הקרנות הטובות ביותר בשנה האחרונה וב-3 השנים האחרונות

איך משווים בין קרנות מחקות, מה זה פער עקיבה ואיך זה שהקרנות מנוטרלות המט"ח על הנאסד"ק 100 הציגו תשואה נמוכה בכ-20% מתשואת המדד בשלוש השנים האחרונות
 | 
telegram

תעשיית קרנות הנאמנות מסתכמת בכ-322 מיליארד שקל - ירידה של כ-9% מתחילת השנה, אם כי, הקרנות המחקות ממשיכות לגדול, כנגד המגמה. היקף הנכסים בקרנות מחקות מוערך ב-44.4 מיליארד שקל, כשלצד קרנות הסל, המכשירים הפסיביים מהווים כ-43% מהיקף תעשיית הקרנות. המכשירים הפסיביים - הקרנות המחקות וקרנות הסל - נהנות מהפנמה בקרב הציבור שקה למנהלי ההשקעות להכות את המדדים, ואם כך - אז עדיף להשקיע ישירות במדדים - דרך אותם מכשירים פסיביים.

קרנות מחקות לא מחויבות להשיג את תשואת המדד, אלא הן עושות את כל המאמצים להשיג את תשואת המדד. Bizportal בודק מדי חודש חלק מהקטגוריות המובילות בקרנות המחקות, ומציג את הקרנות הטובות.  

להשקיע בנאסד"ק בלי החשיפה להיחלשות השקל
בשנה האחרונה מניות הטכנולוגיה ריכזו עניין רב, על רקע הביקוש הגובר לשימוש באינטרנט ולעבודה מהבית לנוכח מגבלות משבר הקורונה. חברות הטכנולוגיה הגדולות הובילו את העליות במדדי וול סטריט אשר למרות המשבר, שוברים שיאים שוב ושוב לאחרונה. כך למשל, מדד הנאסד"ק 100, רשם תשואה מצטברת של כ-99% בשלוש השנים האחרונות, בשעה שמדד ה-S&P500 רשם תשואה של כ-40% "בלבד". תשואה מדהימה בפני עצמה לנוכח אחד המשברים הגדולים שידעה האנושות.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

עם זאת, התשואה הזו היא תשואה דולרית ועבור המשקיעים בישראל, השקעה במדד יוצרת חשיפה לדולר שהולך ונחלש מול השקל לאחרונה. על כן, עבור משקיעים שמעדיפים לנטרל חלק מהשפעת שערי החליפין על השקעתם, מנהלי הקרנות השיקו בקטגוריות עיקריות גם קרנות מנוטרלות מט"ח. הכוונה היא לנטרל את השפעת המט"ח בתשואת המדד. כלומר, אם המדד עלה ב-10% אבל הדולר ירד ב-3% הרווח הצפוי למשקיע הוא  לא 7%, אלא 10%. בדרך הזו, המחזיקים בעצם משקיעים בחו"ל אבל הרעיון הוא שהם משקיעים בכלכלה המסוימת - בכלכלה האמריקאית, במגזר הטכנולוגיה ולא חשופים למט"ח - כלומר יקבלו תשואה של כ-10% כשמהתשואה הזאת יופחתו עלויות הגידור. 

בדקנו את הקרנות מנוטרלות מט"ח על הנאסד"ק. זו הקטגוריה התוססת יותר והרווחיות ביותר בשנים האחרונות. הנה הנתונים:

מרבית הכספים מנוהלים בשוק האג"ח
התחום שמרכז את מרבית הכספים המנוהלים, הינו תחום האג"ח, אשר מיוצג בעיקר על ידי מדדי התל בונד. כשמשווים בין קרנות מחקות על אג"ח, אז כצפוי מקבלים פערים קטנים יחסית, בכל זאת - להבדיל ממניות שיש בהן תנודתיות גדולה, שוק האג"ח יותר יציב. הנה הנתונים על הקרנות המחקות ופערי העקיבה בקטגוריית אג"ח כללי ובתל בונד 60:


כפי שעולה מהטבלה לעיל, בעוד מדד התל בונד 60 הציג תשואה של כ-5.5% בשלוש השנים האחרונות, כתוצאה מדמי הניהול שגובות הקרנות, רק הקרנות של קסם והראל הצליחו להשיג תשואה עודפת.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות