האם הפיקדונות מנצחים את הקרנות הכספיות? הציבור עוצר את המעבר לקרנות

אפשר לקבל בבנקים תשואה טובה בתנאי שמתמקחים וזה מסביר את החודש החלש בקרנות הכספיות; כמו כן - הערכות שהריבית תרד מוקדם מהצפוי, משפרת את האטרקטיביות של הפיקדונות בריבית שקלית לעומת הקרנות - בדיקה
 | 
telegram
(4)

בחודשים האחרונים אולי בשל ההשוואות והדירוגים שלנו על הבנקים הטובים-ההוגנים לעומת המאכזבים, קרה דבר בשוק הפיקדונות. הריבית בפועל בפיקדונות לשנה עלתה, כשלקוחות שמתמקחים עם הבנקים מקבלים ריבית טובה. נחזור על כך שאתם לא צריכים לקבל את הריבית התעריפית כמובן מאליה ולהתמקח עם הבנק, זה יוסיף לכם כמה עשיריות טובות לתשואה. כמו כן, אתם יכולים ואפילו צריכים להביא הצעות מבנקים אחרים, אפילו את ההצעה של בנק ירושלים שהיא ידועה לכולם. הבנק שלכם ינסה להשאיר אתכם וככל שאתם חשובים לו יותר ככה הוא יציע יותר.

בחודשים שעברו היו לקוחות שהצליחו לקבל תשואות באמת טובות על פיקדונות. נתונים שמתפרסמים היום על תעשיית הקרנות הכספיות מראות שהציבור מתחיל להבין את הפרנציפ ונשאר בבנקים בתמורה לתשואה טובה יותר. במהלך חודש נובמבר גייסו בקרנות סכום מאוד נמוך יחסית לעבר של 220 מיליון שקל לעומת 5-6 מיליארדים בחודשים קודמים.

בבדיקות האחרונות שלנו מצאנו אפילו בנק שמספק ריבית שנתית של 4.7% ושאלנו האם זה עדיף על קרנות כספיות? התשובה מורכבת, אבל המסקנה שלנו היתה שאלו שיכולים לקבל על פיקדון 4.5% ומעלה, כנראה צריכים להעדיף את הבנק. מעבר לכך, צריך להתחשב בכך שכעת סבורים שהריבית תרד בקצב גבוה יותר על רקע סיום המלחמה), והמשמעות היא שהקרנות הכספיות יספקו ריבית משוקללת נמוכה יותר. הם "צמודים" לריבית המשתנה וכשזו תרד אז מרגע הירידה ואילך, הריבית הרלבנטית למשקיעים היא הריבית המעודכנת. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

כלומר, בפועל כנראה שגם 4.4%-4.3% אלו מספרים טובים לפיקדון בריבית קבועה בבנקים, יש גם כאלו שיהיו אדישים גם ב-4.2%. היתרון של הקרנות הכספיות ירד משמעותית עם סיום המלחמה בצפון. 

בלימה בקרנות הכספיות

ונעבור לתעשיית הקרנות - תעשיית הקרנות גייסה כ-5.25 מיליארד שקל בחודש נובמבר.
על פי ניתוח של בית ההשקעות מיטב,  הצמיחה של הקרנות הכספיות נבלמה לחלוטין. הן גייסו סכום זעיר של כ-140 מיליון שקל בלבד. התעשייה הפסיבית מסיימת את חודש נובמבר עם גיוס של כ-3 מיליארד שקל כאשר הקרנות המחקות גייסו כ-1.8 מיליארד שקל  ואילו קרנות הסל הוסיפו גיוס של כ-1.2 מיליארד שקל.

מאז חודש מאי הקרנות המחקות מגייסות הרבה יותר מקרנות הסל. התעשייה האקטיבית המסורתית ממשיכה את מגמת ההתאוששות ומסיימת את חודש נובמבר עם גיוס של כ-2.1  מיליארד שקל.

הקטגוריה המגייסת ביותר בקרנות האקטיביות הייתה אג''ח כללי (כ-820 מיליון שקל). הצמיחה בתעשיית הקרנות בנובמבר בסך 16.7 מיליארד שקל נובעת בעיקרה מתרומת התשואה בשווי של כ-11.4 מיליארד שקל ומגיוס של 5.25 מיליארד שקל.


קרדיט: מיטב

התעשייה האקטיבית המסורתית גייסה בחודש נובמבר סכום של כ-2.1 מיליארד שקל. הגיוס החודשי הגבוה ביותר מאז אוקטובר 2021. קטגוריית אג''ח כללי מסכמת את חודש נובמבר עם גיוס של כ- 820 מיליון שקל, קטגוריית מניות בישראל גייסה סכום של כ-620 מיליון שקל, אחריה קטגוריית חברות והמרה עם גיוס של כ-480 מיליון שקל.

הקרנות הכספיות מסיימות את חודש נובמבר עם גיוס של כ-140 מיליון שקל בלבד, כאשר הקרנות הכספיות השקליות גייסו כ-220 מיליון שקל והקרנות הכספיות הדולריות פדו סכום של כ-80 מיליון שקל בלבד. זוהי האטה ברורה מול החודשים האחרונים, שבהם גויסו בין 3.4 מיליארד שקל (אוקטובר) ל-6.6 מיליארד שקל (ספטמבר).

נכון סוף חודש נובמבר, היקף נכסי תעשיית הקרנות עומד על כ-586.2 מיליארד שקל. נתון זה מתפלג באופן הבא: התעשייה האקטיבית מנהלת כ-324.0 מיליארד שקל, מהם כ-173.1 מיליארד שקל בקרנות מסורתיות, וכ-150.9 מיליארד שק בקרנות כספיות. במקביל התעשייה הפסיבית מנהלת כ-262.2 מיליארד שקל, מהם כ-161.9 מיליארד שקל בקרנות סל, וכ-100.3 מיליארד שקל בקרנות מחקות.


קרדיט: מיטב

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    כתבה הזויה . חבל על הזמן . רק s&p (ל"ת)
    איציק 02/12/2024 20:11
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • 3.
    נזילות
    ירון 02/12/2024 18:51
    הגב לתגובה זו
    11 0
    שכחתם גם לציין את יתרון הנזילות והגמישות מפיקדון סגור לתקופה.
    סגור
  • 2.
    שכחת את נושא המיסוי (ל"ת)
    גילי 02/12/2024 18:49
    הגב לתגובה זו
    7 0
    סגור
  • 1.
    תשואות הקרנות הכספיות
    אנונימי 02/12/2024 16:05
    הגב לתגובה זו
    5 0
    כתבתם כל כך הרבה ושכחתם לשים את הנתונים הכי חשובים; הצגת התשואות של הקרנות הכספיות בכל חודש ואז כל אחד יוכל להשוות לריבית שהוא מקבל מהפיקדון בבנק.אולי בכתבה הבאה..
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות