בתי השקעות קטנים 3: שני בתי השקעות נוספים שכדאי לשקול
כפי שראינו בשבועות האחרונים, לפעמים דווקא בתי השקעות קטנים יותר מצליחים להביא את מעט הקרנות שהם מנהלים להישגים יפים. זה לא תמיד ככה, ונראה בהמשך גם בתי השקעות קטנים שתופסים את המקומות האחרונים באופן עקבי, אבל השבוע נישאר עדיין בצד של המוצלחים יותר, עם עוד שני בתי השקעות שכמעט כל הקרנות שלהם נמצאות בין המובילות. מדובר בשני בתי השקעות שפעילים כבר כמה שנים, אך פחות מעשור, ובמשך השנים הללו התרחבו בהדרגה והוסיפו למבחר הקרנות שהם מציעים למשקיעים בתל אביב. המשקיעים למדו להכיר את בתי ההשקעות הללו, ולפחות בחלק מהקרנות הם צברו כבר מאות מיליוני שקלים.
כתבות קודמות בסדרה: >>> בית ההשקעות הקטן שמוביל את שתי הקטגוריות המנייתיות החשובות ביותר >>> בתי השקעות קטנים 2: האם כדאי להשקיע באמצעות דולפין, פורטה ופרופאונד?
פסטרנק שהם
בית ההשקעות מנוהל על ידי המייסדים ערן פסטרנק ושי שהם, ובדומה לבתי השקעות קטנים אחרים עוסק בשני תחומים - ניהול תיקי השקעות וניהול קרנות נאמנות. ייתכן שהשם "בית השקעות קטן" כבר לא לגמרי הולם את פסטרנק שהם. אמנם לא מדובר באחד מגופי הענק שמנהלים עשרות מיליארדי שקלים, אך מאז שהוקמה הקרן הראשונה בשלהי 2017 המשקיעים צברו אמון בחברה, וכיום אחת מהקרנות מנהלת כבר 897 מיליון שקל וקרן נוספת 775 מיליון - אלו סכומים שמגדירים אותם כקרנות גדולות בשוק הישראלי. בנוסף, ישנן 4 קרנות עם מעל 100 מיליון שקל, וזאת כשבית ההשקעות מנהל בסך הכל 12 קרנות, 3 מתוכן פועלות פחות משנתיים. מדובר בהבעת אמון של המשקיעים שלא מעט מהם מעדיפים את פסטרנק שהם בקטגוריות המרכזיות בשוק הקרנות הישראלי.בטבלה נציג 8 מתוך הקרנות של החברה. וויתרנו על כמה מהקרנות שפועלות בנישות פחות פופלריות או שמשקיעות בחו"ל. הנה התוצאות:
- בתי השקעות קטנים 2: האם כדאי להשקיע באמצעות דולפין, פורטה ופרופאונד?
- בית ההשקעות הקטן שמוביל את שתי הקטגוריות המנייתיות החשובות ביותר
4 פעמים מופיעה פסטרנק שהם במקום הראשון מבין כל הקרנות בישראל בקטגוריה ובחתך הזמן שנבחר, בטווח הקצר (שנה), הבינוני (שלוש שנים) והארוך (5 שנים). כפי שניתן לראות הצבע הירוק שולט עם 8 מהמקרים שהקרן של החברה נמצאת ב-10% הטובים, ועוד 4 פעמים נוספות ב-20% הטובים.
בכל זאת יש גם קרן אחת פחות מוצלחת שקצת הורסת את הרזומה המרשים ומוסיפה מעט אדום לטבלה. הקרן הגמישה של פסטרנק-שהם אמנם נמצאת בחצי העליון בתשואות לשנה ובתשואה לחמש שנים. אבל בתשואה לשלוש שנים היא בין האחרונות. כיוון שאותה קרן לא נמצאת בין הגרועות בשאר טווחי הזמן (אם כי גם לא בין המובילות) ניתן להניח שמדובר בשנה או תקופת זמן מסוימת שבה הייתה נפילה חד פעמית. באופן כללי בית ההשקעות מצליח להציג ביצועים שהם בין הטובים בישראל באופן עקבי למדי.
פינסה
גת מגידו ורן אטיאס הם המייסידם השותפים של פינסה. הם החלו לנהל קרנות נאמנות בסוף נובמבר 2021 עם השקתן של 5 קרנות נאמנות שונות. מאז נוספו לפורטופליו של פינסה עוד שלוש קרנות נאמנות, האחרונה החלה לפעול לפני פחות מחודשיים. גם בפינסה עוסקים בניהול תיקי השקעות מלבד הפעילות בתחום הקרנות.הקרנות של פינסה לא גדולות כמו אלו של פסטרנק שהם אבל גם פה ישנה קרן אחת, אג"ח ללא מניות, שמנהלת מעל 600 מיליון שקל ועוד קרן מעל 100 מיליון שקל. דווקא הקרנות ללא מניות של החברה מצליחות לצבור יותר נכסים.
על כל פנים גם פינסה מצליחה להתברג בין המובילות בקטגוריות בהן בחרה לפעול. בטבלה שלפניכם מוצגים ביצועי 6 מתוך קרנות החברה:
- הקרנות הכספיות מעלות דמי ניהול: איך זה משפיע עליכם? והאם הן עדיין עדיפות על פיקדונות?
- למשקיעים הסולידיים - דירוג קרנות 80-20
- תוכן שיווקי כמה מצבים בהם עו"ד ירושות וצוואות הוא הכתובת עבורכם
החברה פעילה פחות מחמש שנים, לכן נבדקו הביצועים לשנה ושלוש שנים בלבד. במקרה אחד החברה הגיעה למקום הראשון, בשני מקרים למקום השני ופעם נוספת למקום השלישי והרביעי - סך הכל 5 פעמים נמצאות הקרנות בין 10% הטובות, ופעמיים נוספים ב-20% הטובות. לא פחות חשוב - רק במקרה אחד הקרן של החברה לא נמצאת בחצי העליון של הטבלה (הקרן הגמישה בטווח הזמן של שנה). אחד הדברים החשובים ביותר בניהול השקעות הוא עקביות, והחברה מצליחה להציג עקביות יפה בכל הקרנות שנבדקו בכל טווחי הזמן.
כרגיל, חשוב לזכור שביצועי העבר לא מעידים על התוצאות הצפויות בעתיד, אבל כשבאים לבחור קרן נאמנות הנתונים היחידים העומדים בפנינו הם ביצועי מנהלי הקרנות בעבר ודמי הניהול, ואלו שני הקריטריונים העיקריים בבחירה. כאשר בית השקעות מציג עקביות עם תוצאות סולידיות בכל סוגי הקרנות שהוא מנהל ובכל טווחי הזמן זה סימן שכדאי לשקול את שירותיו ברצינות.
- 2.טלילה גאון 10/12/2024 15:08הגב לתגובה זו"..כרגיל, חשוב לזכור שביצועי העבר לא מעידים על התוצאות הצפויות בעתיד, אבל כשבאים לבחור קרן נאמנות הנתונים היחידים העומדים בפנינו הם ביצועי מנהלי הקרנות בעבר ודמי הניהול, ואלו שני הקריטריונים העיקריים בבחירה.
- 1.קבין ואקורד עדיפים (ל"ת)ירון 09/12/2024 09:30הגב לתגובה זו