"37,000 דירות בהתחדשות עירונית מקודמות בצפון ובדרום ישראל"

עו"ד אלעזר במברגר, מנכ"ל הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית בכנס Duns 100: "מדובר במהלך משנה מציאות עבור הערים הללו"
 | 
telegram

עו"ד אלעזר במברגר, מנכ"ל הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, הגיע לכנס Duns 100 ודיבר על עבודת הרשות: "הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית מקדמת בשנתיים האחרונות מהלך ממשלתי רחב היקף שמטרתו לאפשר התחדשות עירונית בערי הפריפריה. במסגרת מהלך זה, יחודשו מאות מבנים ישנים בערים אלה, ויוחלפו בבניה חדשה לפי תקן רעידות אדמה ומיגון דירתי", אמר במברגר.

"במסגרת המהלך איתרו צוותי התכנון שלנו 110 מתחמים בערים מרכזיות בנגב ובגליל שנמצאו מתאימים לקידום תהליכי פינוי בינוי, וכוללים למעלה מ-1000 מבנים כאשר על פי הפוטנציאל התכנוני, ניתן לבנות במתחמים אלה כ 37,000 דירות חדשות. מדובר במהלך משנה מציאות עבור הערים הללו, השכונות והקהילות שלהן, הן מבחינה חברתית וכלכלית וכמובן מבחינה בטיחותית, בעיקר כאשר מדובר ביישובים קרובי גבול שבימים אלה מטווחים ותושביהם חשופים לאיומי המלחמה. כך למשל בעיר קריית שמונה מקדמת ימים אלה הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית מיזמי פינוי בינוי עבור 1184 יח"ד ב 5 מתחמים שונים בעיר. גם ביישוב שלומי במתחם "בן גוריון" פועלת", הוסיף במברגר.

דן אנד ברדסטריט קיימה את פורום Duns 100 השנתי של בכירי ענף ההתחדשות העירונית בהשתתפות בכירים רבים מהענף, ביניהם עו"ד אלעזר במברגר, מנכ"ל הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, גורי נדלר, מנהל אגף התכנון ברשות הממשלתית להתחדשות עירונית, נחמה בוגין ועוד.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

במסגרת הפורום דנו המשתתפים בנושאים שעל סדר היום המקצועי ביניהם רמת הסיכון בענף ההתחדשות העירונית בעקבות המלחמה, עיכוב פרויקטים רבים לאור המצב והרעת המצב הפיננסי של חברות נדל"ן המתעסקות בהתחדשות עירונית, תמ"א 38 - האם התוכנית שירתה את מטרתה או שמא נחלה כישלון?, מה צפוי לקרות למחירי הדיור בשנת 2025 ועוד.

השבת כספי הסבסוד


"במסגרת הדיונים על תקציב המדינה לשנת 2025 הובילה הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית מהלך לביטול גזירת משרד האוצר לדרוש השבת כספי סבסוד מבעלי דירות שימכרו את דירותיהן בפרויקטים בפריפריה שהושבחו בעקבות התחדשות עירונית", הוסיף במברגר. "על פי סעיף זה, אם היה מאושר, היו אמורים בעלי דירות שבחרו לקדם תהליך פינוי בינוי בבניין שלהם מול יזם, בסיוע מענק ממשלתי, לחתום על התחייבות לפיה המענק שניתן ליזם ירשם כהלוואה שקיבלו הם מהמדינה. על פי ההצעה, כנגד הלוואה זו תירשם הערת אזהרה על הדירה, ולעת מכירתה יידרש בעל הדירה להשיב את ההלוואה למדינה.

"למהלך הזה רתמה הרשות את השלטון המקומי כאשר בשיאו חתמו 120 ראשי ערים בישראל על התנגדות גורפת למהלך. עוד הבהירה הרשות הממשלתית, כי ככל שיאושר מתווה זה, גם אם יתגבש הרוב הדרוש לפי חוק לטובת פרויקט פינוי בינוי (67%), לא ניתן יהיה לחייב את מי מקרב המיעוט המתנגד מכוח דיני "דייר סרבן" לחתום על הסכם פינוי בינוי, כאשר מדובר על הסכם הכולל בתוכו נטילת הלוואה מהמדינה. גם עניין זה כשלעצמו היה מביא לעצירה מוחלטת של רוב הפרויקטים בפריפריה. בסופו של דבר גבר השכל הישר וההצעה נגנזה". הוסיף במברגר.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות