תקנות חדשות בישראל מאפשרות לציבור להשקיע במניות בחברות סטארט-אפ החל ממאות שקלים

שיטת השקעה חדשה המפוקחת על ידי רשות ניירות ערך מאפשרת גם למשקיעים קטנים לקחת חלק בהצלחה של ההייטק הישראלי, ולהרגיש שגם הם חלק מאומת הסטארט-אפ

עד לאחרונה, החדשות על אקזיטים אמנם עוררו גאווה בכל ישראלי, אבל לא הרבה מעבר לכך, במיוחד עבור מי שאינם נמנים על המועסקים בענף. זאת מאחר שההשקעה בחברות ההייטק הישראליות הייתה מוגבלת לקרנות הון סיכון, יזמים, בנקים ושאר גופים המנהלים סכומים אדירים ומעסיקים את אנשי המקצוע הטובים ביותר. אולם כעת, גם משקיעים קטנים יכולים להצטרף לחגיגה – החל מסכום של מאות שקלים בודדים, והכל בפיקוח של רשות ניירות ערך.
אז איך זה עובד?

ב-2015 הגיעה הממשלה למסקנה שגם הציבור הרחב, שאינו בעל הון בהיקף יוצא דופן, זכאי ליהנות מהפירות של ההייטק הישראלי, וכי אם גם הציבור יוכל להשקיע - ייהנו חברות ההייטק המקומיות מגיוסים גדולים יותר, שיגבירו את קצב הצמיחה. לשם כך, הועבר חוק הקובע כי גם אנשים פרטיים יכולים להשקיע במניות או לרכוש איגרות חוב בחברות סטארט-אפ ישראליות החל ממאות שקלים.

השקעות אלה מכונות ״השקעות המונים והן מתבצעות באמצעות גוף הנקרא "רכז הצעה". טרם פתיחת הצעת ההשקעה לציבור, מוודא רכז ההצעה כי החברות המגייסות עומדות בכל התקנות של רשות ניירות ערך ומוודא כי לא מדובר בתרמית. לאחר ההשקעה, רכז ההצעה מקפיד כי המשקיעים יקבלו באופן שוטף דיווחים על ביצועי החברות.
רכז ההצעה הראשון שקיבל רישיון מרשות ניירות ערך הוא חברת פיפלביז – שבעבר פעלה על מי המודל ההשקעות המסורתי (35 ניצעים) ועם כניסתן של התקנות החדשות פיתחה פלטפורמה מקדמת להשקעות המונים. אור בנון, מנכ״ל ומייסד החברה מתאר את החזון הכלכלי והשאיפה של פיפלביז לעשות את המהפכה הכלכלית הבאה הישראל -"פיפלביז מעניקה לכל האזרחים במדינה את היכולת לקחת חלק במה שעד עכשיו היה שמור רק לעשירים במיוחד – השקעה בחברות הייטק שלא פעם מניבה פירות מוצלחים מאוד. זה תורם לכל הצדדים – החברות מצליחות לגייס כסף רב יותר, ויותר ויותר ישראלים מרגישים שגם הם חלק מסיפור ההצלחה של אומת הסטארט-אפ”.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

למרות שהסיכון הוא חלק אינטגרלי מהשקעה בסטארט-אפים, פיפלביז פועלת כדי להקטין את סיכון ההשקעה והיא פועלת במטרה להציע למשקיעים שלה חברות עם פוטנציאל גבוה להצלחה. בפיפלביז מקיימים הליך בדיקה מקיף לכל חברה הפונה אליהם ורק לאחר סינון קפדני, בו נושרות כ-80% מהחברות הפונות, נכנסות המועמדות הבולטות ביותר למאגר.

פיפלביז החלה את הפעילות בשנה האחרונה וגייסה כבר עשרות גיוסים בסכום כולל של מאות מיליוני שקלים והיא מונה קהילת משקיעים של אלפי משקיעים. לאחרונה חברת doublx, פיתוח ישראלי של פלטפורמה לאתרי מציאות מדומה, גייסה דרך פיפלביז 407 אלף ₪ מ-16 משקיעים תוך תשעה ימים בלבד - סכום כמעט כפול מהיעד שהציבה לעצמה. לאחר סיום סבב הגיוס, בני לנדא, אחד מהמשקיעים המוכרים בישראל, השקיע בחברה 2 מיליון דולר - בשורה טובה למשקיעים של פיפלביז.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות