פיתוחים חדשים וביקוש מתגבר: תעשיית ה״בית החכם״ צפויה לצמוח לשווי של 620 מיליארד דולר עד 2025
חברת Video Access פיתחה מערכת אינטרקום ממוחשבת חכמה מהמתקדמות בעולם וכעת פתוחה להשקעה בפלטפורמת "פיפלביז"
להדליק את המזגן בבית בדרך מהעבודה, לכבות את הדוד ששכחתם דולק כי מיהרתם ולהשאיר למקרר שלכם את מלאכת הזמנת הקניות - נשמע חלום? פחות ממה שנראה לכם - הטכנולוגיה קיימת, ובעקבות פיתוחים חדשים היא כבר לא נחלתם של העשירים בלבד - אלא סטנדרט בכל פרויקט מגורים, גם בישראל
טכנולוגיית הבית החכם נכנסה לחיינו כבר לפני כשני עשורים, אך הייתה בעיקר לעשירים בלבד - זאת לאור העובדה כי הטכנולוגיה שבה השתמשו עד לפני כשנתיים הייתה יקרה מאוד והצריכה החלפה של תשתיות ושקעי חשמל.
בשנים האחרונות התפתחה טכנולוגיית ה- IOT) Internet of Things) המאפשרת תקשורת אפקטיבית בין מכשירים באמצעות אינטרנט. הטכנולוגיה מהר הפכה לתשתית האולטימטיבית ל״בית החכם״ והצליחה להוריד את עלות התשתית הגבוהה והמקובלת. כיום ניתן לראות כמעט בכל פרויקט חדש או פרויקט ״פינוי בינוי״ את ביסוס תשתית טכנולוגיית ה- IOT החכמה המאפשרת תפעול בית חכם.
סטארט-אפים ישראלים רבים זיהו את פוטנציאל שוק ה- IOT והצטרפו לתעשיית הבית החכם. על פי חברת הייעוץ ״מקינזי״, שווי השוק הגלובלי צפוי לצמוח ל-620 מיליארד דולר עד שנת 2025
חברת Video Access שנפתחה להשקעה בתמורה למניות החל מ- 466 ₪ דרך פלטפורמת ההשקעות ״פיפלביז״, פיתחה מערכת אינטרקום ממוחשבת מבוססת טכנולוגיית ה- IOT. האינטרקום החכם המשולב עם מצלמות, מערכות התראה (גז, עשן ועוד) וטלפוניה כבר מותקן באלפי דירות בישראל. החברה בעלת הסכם אסטרטגי עם ״בזק״ ולאחרונה אושרה השתפפותה ע״י הרשות לחדשנות בתוכנית CIP המעניקה מגוון כלים לפריצה לשוק הסיני.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה