המהפיכה שבדרך: שוק מתחמי העבודה המשותפים
שיתוף באמצעות טכנולוגיה הוא אחד השימושים המבוקשים ביותר מאז מהפיכת הרשתות החברתיות. טכנולוגיה עוזרת לנו לשתף כמעט כל דבר: מחוויות וזיכרונות עד חללי מגורים ותיירות, מתמונות עד נסיעות. עם התגברות הביקוש לפתרונות שיתופיים צמחו גם בשנים האחרונות מתחמי עבודה משותפים, שמציעים למשתמשים קבועים או מתחלפים מקום לעבוד ממנו עם כל הנוחות של חלל משרדים מודרני, מאובזר ונוח, אך בלי המחוייבות של שכירות ממושכת.
בעולם הסופר-מודרני רבים מגלים שאין צורך להתחייב לעבודה ממיקום קבוע, וניתן להתנייע בקלות לפי הצורך, במהירות ובהנאה. המשרד הופך כך מנכס (או לעיתים רבות נטל) לשירות בענף הולך ומשתכלל.
משוק בהתארגנות לשורת רווח: התוכנה שעושה סדר במתחמי העבודה המשותפת
כמה מרשימה הצמיחה בשוק מתחמי העבודה המשותפים? כ 3000 מתחמים כאלה נפתחים כל שנה ברחבי העולם, בשוק שתפס תאוצה עצומה בעשור האחרון. גם בישראל פועלים מתחמים רבים כאלה, והשימוש בהם הולך ונעשה פופולרי: תל אביב, מובילת הטרנד בישראל, מציעה עשרות מתחמי עבודה משותפים לשלל צרכים.
התפתחות מואצת בכל ענף מביאה איתה אתגרים חדשים. זה נכון גם במקרה של חללי העבודה המשותפים: השוק מתבגר וכניסה של משקיעים ושחקנים מנוסים לתחום מביאה דרישה לרווחיות וארגון. על הצורך הזה בדיוק עונה PickSpace+, תוכנה ישראלית לניהול מתחמי עבודה משותפים ונדל"ן.
מתוכנית "הכרישים" למיזם טכנולוגי מרתק, פעיל – ומכניס
כשדובי פרנסיס, היזם והמשקיע הישראלי-אמריקאי המצליח השקיע את הסכום הראשוני לפיתוח PickSpace+, בתוכנית "הכרישים", מעטים שמעו על המיזם. כיום 5,000 משתמשים כבר מנהלים את המשרד השיתופי שלהם דרך הפלטפורמה, ב 25 מתחמי עבודה משותפת בישראל, ארה"ב ואירופה. תשלומי השכירות בנכסים המנוהלים באמצעות PickSpace+ הגיעו בחודש האחרון ל 1.5 מיליון דולר.
עם קצב צמיחה כזה, בשוק בעל פוטנציאל כה לא ממומש (60% ממתחמי העבודה המשותפים טרם הגיעו לרווחיות), לא פלא שהחברה דחתה שתי הצעות רכישה: אחת על ידי טייקון מוכר, השניה על ידי סטארטאפ ישראלי גדול הפועל מניו יורק.
עכשיו החברה מגייסת הון באמצעות הפלטפורמה הייחודית של פיפלביז להשקעה חברתית.
להפוך לבעלי מניות בחוד של ההייטק הישראלי
כמו מתחמי העובדה המשותפים, גם ההשקעה חברתית היא תחום טכנולוגי מתפתח במהירות, כחלק מהמגמה העולמית הגדולה לשימושים שיתופיים בטכנולוגיה. ההשקעה החברתית מאפשרת לציבור הרחב לרכוש מניות של חברות הייטק ישראליות שנמצאות בשלבי גיוס הון בכמה צעדים פשוטים, תוך שהחברה המאפשרת את המפגש מבצעת את הבדיקות הדרושות כדי לוודא שהחברות המגייסות עומדות בכל קריטריונים של הרשות לניירות ערך.
חברת PickSpace, המגייסת הון בימים אלה באמצעות פיפלביז, אף סיימה בהצלחה את תכנית האקסלרטור 365x, מיזם ההאצה של קרן ההון סיכון שרונה ונצ'רס (שותפים אסטרטגיים: מייקרוסופט, פרודוור העולמית וTechData ).
גיוס ההון של PickSpace, המפתחת את מוצר התוכנה המבטיח מסוגו בעולם לניהול מתחמי עבודה משותפת, מצוי כעת בעיצומו באתר פיפלביז. הגיוס פתוח לציבור המשקיעים הרחב.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה