הסטראטאפ שמצא פתרון לבעיה של 700 מיליון מבוגרים יוצא להנפקה פרטית
החברה צופה מעבר למכירות כבר בשנה הבאה ומעבר לרווח משמעותי בשנת 2023; היעד המרכזי של החברה - הצלחה בשת"פ עם פיליפס ומכירה לענקית בתחום
מסתבר שאחת הבעיות הגדולות של מבוגרים היא ...נפילות. חוסר יציבות, חוסר ריכוז, שרירים חלשים - הסיבות יכולות להיות מגוונות, אבל התוצאה זהה, נפילה שעלולה להיות מסוכנת. התופעה רחבה מאוד - אחד מכל ארבעה מבוגרים נופל פעם בשנה (והכוונה לנפילה רצינית) ומעבר לפגיעה הקשה מדובר בעלויות עצומות למערכות הבריאות המשוועות לפתרונות שיוכלו לצמצם את התופעה. אין כיום פתרון מספק. חברת Balanseat הישראלית פונה בדיוק לשוק הזה. החברה פתחה טכנולוגיה למניעת נפילות שעשויה לחסוך מיליונים רבים למערכות הבריאות בעולם.
איך זה עובד, ומה בעצם הפתרון של Balanseat?
נתחיל בטיפול הקיים כיום בשוק. הטיפול המסורתי בתופעה מתמקד בשיפור תפקוד הרגליים וחיזוקם. הטיפול הזה הוא לא מספיק אפקטיבי והוא מטבע הדברים, מתמקד בעיקר באלו שחלה אצלם ירידה באיכות ההליכה ולא במניעת ההתדרדרות. Balanseat פיתחה מכשיר טכנולוגי מתקדם המדמה דרך מערכת של מנועים ומכלולים הליכה תקינה כך שתרגול בו מאפשר אימון במקביל של כל מערכות הגוף המעורבות בהליכה ובכך משפר את איכות ההליכה ומונע את התדרדרותה. כלומר, הרעיון הוא לדמות עד כמה שניתן את ההליכה האמיתית בשטח ואת הפעלת כל השרירים שמעורבים בתהליך ההליכה. הפטנט שקיבלה, הופך אותה ליחידה בעולם שיכולה להשתמש בתובנה פורצת הדרך הזו. להערכת הנהלת החברה שמגייסת במסגרת פלטפורמת השקעות ההמונים, פיפלביז, מספר המבוגרים הנמצאים בסכנה מוגברת לנפילות עומד על 700 מיליון איש. המשמעות היא פוטנציאל שוק גדול, אך נראה שהחברה תצטרך מימון ושיתופי פעולה כדי לעלות שלב ולתרגם את הרעיון והפטנט למוצר נמכר. יש התקדמות בכיוון - המכשיר נוסה בהצלחה והחברה נמצאת בשיתוף פעולה אסטרטגי עם ענקית המכשור הרפואי Philips. כיוון אסטרטגי מרכזי אליו החברה שואפת הוא אקזיט באמצעות רכישה של החברה והטכנולוגיה ע"י אחת מחברות המכשור הרפואי הגלובליות.
סיכוי הולך יחד עם סיכון ההשקעה בחברה אמנם מסוכנת, אחרי הכל מדובר בסטארטאפ, אבל כגודל הסיכון כך גם גודל הסיכוי להרוויח. מדובר בשוק עצום. המוצר מיועד לשימוש באתרים רבים בהם מטופלים מבוגרים וחולים נוירולוגיים, כגון מרכזי יום לקשיש, בתי אבות, דיורים מוגנים, מכוני פיזיותרפיה ומכוני שיקום. יתרון נוסף של המוצר הוא הפטנט המאושר באירופה ובארה"ב וכן מדובר במוצר מוכח מחקרית. החברה מנוהלת כיום על ידי מר יוסי יבין שהוא גם אחד ממשקיעי החברה המרכזיים והיה בעברו מנכ"ל וחבר דירקטוריון בחברת יורוג'ן פארמה שהונפקה בנאסד"ק בשנת 2017 ונסחרת היום בשווי של כחצי מיליארד דולר. הניהול חשוב מאוד במיוחד בשלבים כאלו של חיי החברה וכן המשקיעים והשותפים. מבחינת השותפים הרי שהחברה קבלה 3 מענקים מהמדען הראשי ומענק מתוכנית Horizon 2020 - תוכנית הדגל למו"פ של האיחוד האירופאי.
לפרטים נוספים על ההשקעה ב- Balanseat >
"השוק למוצר עצום, היעילות שלו הוכחה קלינית ופלטפורמת השיווק העתידית צפויה להיות אפקטיבית מאוד", מספר לנו יוסי יבין. "אבל מעבר לכל זה - מי שמשקיע ב-Balanseat מקבל עוד משהו: ההזדמנות להיות שותף בפיתוח חשוב שישפר את חייהם של רבים, וכך בעצם גם ישפר את העולם". מסכם.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה