נפתח להשקעה: פיתוח טמפון חדשני שיאבחן מחלות אצל נשים
סטארט-אפ בשם "גאלס ביו" מפתח בימים אלו אביזר חדשני בעל תועלות ויתרונות בריאותיים חדשים בשוק, שעומד על כ-40 מיליארד דולר ויגיע ל-51 מיליארד דולר עד 2027. הפיתוח גם יוכל לבצע בעתיד ניטור בריאותי אצל נשים והוא נמצא לקראת אישור FDA. כעת, הסטארט-אפ מגייס השקעות מהציבור ופותח בפניכם הזדמנות לקחת חלק בעתיד רפואת הנשים העולמית.
לאחר 5 שנים של מחקרים, ניסויים ופיתוחים, יש ל-Gals Bio כבר 3 פטנטים רשומים על הפיתוח "טוליפון", שנראה כמו טמפון רגיל אך זה בהחלט לא טמפון: הוא עשוי מביו-פולימרים וללא חומרים סופחים, הוא אקולוגי וניתן לחבר אליו סוגים שונים של ביוסנסורים, המאפשרים לנטר את מצב בריאותה של האישה ואף לספק תובנות רפואיות, וכל זאת בצורה שאינה חודרנית.את החברה מובילה היזמת הילה שביב, שגייסה את מיטב המומחים בתחום לפיתוח, ביניהם ד"ר עמוס בר, רופא בכיר ומומחה בגניקולוגיה שחיבר את רב המכר "המדריך הישראלי להיריון ולידה".
מומחה בכיר בגניקולוגיה, ד"ר עמוס בר מהצוות של גאלס ביו
מקום ראשון בתחרות יוניקורן ישראל 2021
הפיתוח של החברה מדלג על חסרונות המוצרים העיקריים כיום בשוק: הטמפונים, שמשאירים סיבים לאחר השימוש ועלולים לגרום לתסמונת ההלם הרעלי (TSS) וגביעוניות, שהינן פתרון מסורבל יותר בעל החדרה מורכבת, אותו צריך לנקות ולחטא בין שימוש לשימוש.
טוליפון בעצם משלב את נוחות השימוש של הטמפונים עם הבטיחות של הגביעונית: אפשר להשתמש בו במשך 12 שעות רצופות, הוא מונע נזילות וקל להחדרה. כל זה מאפשר לאישה לנהל את ימי המחזור שלה בצורה טובה הרבה יותר מאשר עם אמצעי הספיגה שקיימים בשוק כיום ובנוסף בעתיד לקבל מידע בריאותי חשוב מדי חודש.
הפיתוח של החברה הביא לזכייתה במקום הראשון בתחרות Unicorn של ישראל לשנת 2021 ובינואר 2022 החברה תייצג את ישראל במקצה העולמי.
פוטנציאל שוק של 51 מיליארד דולר
הפיתוח פונה למגוון שווקי ענק, ביניהם השוק העולמי לאביזרי היגיינה נשית, שמוערך כיום בכ-40 מיליארד דולר ועד שנת 2027 יגיע לכ-51 מיליארד דולר עם אחוז צמיחה שנתי של 4.6%. בתוך שוק זה נמצאים תתי-שווקים של מוצרי ההיגיינה הקיימים היום בשוק, עליהם "טוליפון" מתעלה ביתרונותיו הבריאותיים והשימושיים.
בעשר השנים האחרונות קם ענף חדש בשם wearable devices הכולל אביזרים שונים אשר נועדו לנטר מדדים שונים בגוף. שווי השוק של מוצרים אלו הוערך בכ-32 מיליארד דולר בשנת 2019 ובגידול שנתי של כ-15.9% CAGR. המדדים הנמדדים כיום על ידי כל המוצרים הנמצאים בשוק זה מוגבלים למדידות לא פולשניות וכוללים מד צעדים, מד דופק, מרחק, מהירות, ECG, וסטורציה.
חדשנות בניטור בריאותי ואבחון מחלות אצל נשים
בשל התכונות המיוחדות של טוליפון, בעתיד ניתן יהיה לשלב אותו גם לצורך אבחון וניטור בריאות האישה על ידי שליחה למעבדה או מהבית באמצעות שילוב עם אפליקציה ייעודית.
טוליפון יאפשר זיהוי וניטור בריאות האישה על פי ביו-מרקרים הנמצאים הן בחלל הווגינאלי והן בנוזלים בחלל זה, שישמשו כמעין ביופסיה חודשית למתן תמונת מצב על איברי הרבייה הנשיים וגם כאלטרנטיבה לבדיקת דם, על מנת לאפשר זיהוי מוקדם של מחלות כגון אנדומיטריוסיס, סרטן, מחלות מין, וניטור לאורך זמן של מצב הורמונלי, מצב מטבולי ועוד. כך יתאפשר זיהוי מוקדם של שינויים הנובעים ממחלות, שינוי דיאטה, מצב נפשי או הרגלי חיים.
על בסיס מחקרים מהשנים האחרונות, החברה מפתחת תשתית לאיסוף ביופסיה חודשית איתה יהיה ניתן בעתיד לאבחן את נוזל הווסת. כדי להשתמש בדם הווסת ולהפוך אותו למשאב אבחוני יקר ערך, הרי צריך למצוא דרך לאסוף אותו בצורה שתשמור אותו יציב ושמור בצורה שתאפשר לבצע את האבחון שלו, ולהביא נשים רבות להבנה שזהו לא מוצר פסולת ושלמעשה יש לזה ערך בריאותי חשוב.
כעת החברה לקראת ניסוי קליני תחת הלסינקי וקבלת אישור FDA, מעבר לייצור סדרתי ולאחריו כניסה לשוק והתחלת מכירות, כאשר המטרה היא הוכחה שיווקית לצורך חבירה או מכירה לאחת מענקיות הטמפונים הבינלאומיות ולהביא חדשנות טכנולוגית לרפואת הנשים העולמית.
לפרטים והשקעה בגאלס ביו החל מ-2,500 ₪ >
* המידע המוצג חלקי ותמציתי וכפוף למלוא המידע המוצג באתר
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.מרוב שמפתחים לנו יותר ויותר מוצרי "רפואה" חדשניים,ככה..שובני 02/12/2021 21:47הגב לתגובה זו0 0יותר אנשים, יותר ויותר חולים... גם יותר אנשים חולים וגם אנשים יותר חולים. ולא בטעות..סגור