LittleOne.Care מגייסת משקיעים: הזדמנות להצטרף כבעלי מניות בסטארט-אפ ייחודי שעתיד לשנות את תחום "התפתחות התינוק"
הבעיה היא שקשה למצוא תורים לרופאים הרלוונטיים. מי מגיע לרופא התפתחות? הורים לתינוקות עם בעיות התפתחות שכבר זוהו או הורים מודאגים עם חששות לעיכוב בהתפתחות. כיוון שבתור לרופא התפתחות אין תיעדוף בין השניים יכול להיווצר מצב שבו הורה עם אבחנה קיימת יצטרך להמתין לאורך זמן לרופא התפתחות, ולהיפך, הורה שיש לו חשש לבעיה כלשהי ימתין חודשים ארוכים לרופא שיאשש או יפריך את החששות שלו.
מי מזהה ראשון שיש לתינוק בעיה? גם זה נתון מעניין. הראשונות לזהות יהיו דווקא מטפלת ותיקה או גננת מנוסה. הניסיון הרב שלהן יעיר את תשומת ליבן לזהות בעיות התפתחות שפתיות, קוגניטיביות או מוטוריות.
יחד עם זאת, חשוב לציין שהאינטואיציה ההורית חזקה ובהרבה מקרים הורים ירגישו שישנו עיכוב מסוים בהתפתחות הילד, אך יתקשו לשים את האצבע על מקור החשש.
טבלאות התפתחות התינוק המוכרות לכל הורה מביקורת ב"טיפת החלב" או אצל הרופא האישי מבוססות על נתונים כמו היקף גולגולת, משקל וגובה. לצערנו, זה לא מספיק. המושג "התפתחות תקינה" הינו מושג רחב במיוחד, שכולל בתוכו הרבה פרמטרים שלעיתים מוסיפים לחץ מיותר על הורים,שמתאמים תור לרופא התפתחות על מנת לאשש את חששותיהם.
כאן נכנסת לתמונה חברת LittleOne.Care והמוצר הייחודי שלה. המוצר אומנם אינו מוצר רפואי ולמרות זאת מעורר את סקרנותם של הורים ואנשי מקצוע רבים. בחברה מסבירים כי "המוצר הייחודי של החברה מאפשר להורים לנהל יומן תינוק מפורט במיוחד הכולל אירועים שלא הייתה כל דרך לתעד אותם בעקביות עד כה: החל ממשך וזמן הבכי, צחוק, שינה, פעילות, החלפת חיתולים, זמן על הידיים, זמן בעגלה, במכונית ואפילו מתי וכמה זמן דיברו אל התינוק".
"הרבה פעמים בטיפולים התפתחותיים קוראים לי ה"קוסמת", מעידה רבקה לב, פיזיותרפיסטית התפתחותית, "אני מגיעה מראה כמה תרגילים והופ התינוק מתחיל לזחול, לעמוד, להתיישב או ללכת… ואז הם אומרים לעצמם למה לא פנינו קודם?! כי הרי אחרי מעט טיפולים אני כבר משחררת אותם, (אם אין עיכוב נוירולוגי קוגניטיבי או מוטורי גדול התינוק מצמצמים את הפער מאוד מהר). זמני ההמתנה במערכת הציבורית באמת מייאשים, תינוקות יודעים לפצות מאוד מהר, עושים לעצמם קיצורי דרך כדי לא להיות בתנוחה שקשה או מציקה להם.
הטיפול לרוב הוא באמת הדרכה של ההורים, טיפול קצר טווח ומאוד יעיל כי תינוקות אוהבים תנועה, המכשיר יכול לתת אינדיקציה להורים ולי כמטפלת".
היכולת לתעד מגוון התנהגויות ואירועים 24/7 בחיי התינוק מאפשרת לחוקרים לנתח ולאתר תבניות התנהגותיות שיכולות לנבא עיכובי התפתחות שבעזרת הכלים של היום - יתגלו רק מספר שנים מאוחר יותר. בנוסף, לראשונה ניתן יהיה למפות ולנתח את ההשפעה של סוג ואיכות הטיפול בתינוק על פי מידת הזמינות של המטפלים, שיטות הטיפול, זמן על הידיים, שגרת יום ועוד.
אם אתם מעוניינים להשקיע בחברה אתם יכולים לעשות זאת כעת דרך פלטפורמת ההמונים של פיפלביז.למידע נוסף
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה