CuartioDL שמביאה את מהפיכת הAI לאבחון בסרטן- מגייסת משקיעים

דגימות ביופסיה  שנסרקות  עם אופטימיזציית Deep Learning עשויות לחסוך זמן יקר לפתולוג המאבחן ולאונקולוג המטפל, לשפר את רמת מובהקות תוצאות האבחון, ובעזרת Deep Learning  להוסיף נתונים שהעין האנושית אינה מסוגלת לגלות. CuratioDL, שמפתחת ומטמיעה את הטכנולוגיה, מגייסת כעת משקיעים באמצעות פלטפורמת פיפלביז 

הטכנולוגיה משנה  את העולם בתחומים שונים ובתוכם גם את תחום הרפואה. יחד עם זאת  נראה כי ישנה עצירה בפיתוח טכנולוגיה בכל הנוגע לאבחון סרטן על בסיס בדיקת הביופסיה ועיקר העבודה תלוי עדיין בבני האדם ובעין האנושית. בחינת הדגימה תחת מיקרוסקופ והאבחון עדיין תלויה בפתולוג.

המחסור בפתולוגים, בישראל ובעולם, מביא לכך שתוצאות הביופסיה לוקחות בין שישה לשמונה שבועות וכאילו לא די בכך ניתן למצוא מחקרים המעידים כי בכ-20% מהמקרים התשובה של האבחון שגויה.

CuartioDL בשיתוף אוניברסיטת הרווארד, שמחזיקה אף היא מניות בחברה, שוקדת כבר למעלה משמונה שנים על הפתרון שיהווה שותפות בין הגורם האנושי, הפתולוג, לטכנולוגיה גם בתחום אבחון הסרטן, ובכך לקצר את זמן ההמתנה מורט העצבים לתוצאות האבחון ודיוקם. בשלב מאוחר יותר, שותפות בין הרופא המטפל וטכנולוגיות הDeep Learning, שיתנו הכוונה לרופא המטפל לגבי הטיפול המומלץ למטופל ובכך לסייע בנתינת טיפול מותאם אישית.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הנתונים של המחקר מדברים בעד עצמם. בשלב הוכחת ההיתכנות והוולידציה של המערכת, CuartioDL בדקה רטרוספקטיבית דגימות ביופסיה שנלקחו מ-7,000 מטופלים. התוצאות היו מרחיקות לכת: 95% הצלחה. אבל זה לא הכל: נוסף על הימצאותו של גידול סרטני, המערכת הצליחה לזהות, לפי גודל התא, צורתו, רוחב השוליים וספירות פנימיות, גם תתי סוגים. היא אפילו זיהתה ביו-מרקרים, מה שלרוב לא ניתן לבצע בלי בדיקות גנטיות ואחרות. 

CuratioDL מחזיקה כיום בזכויות הבלעדיות על פיתוח ומסחור הטכנולוגיה. כעת יוצאת החברה לגיוס המונים דרך פלטפורמת פיפלביז, בגיוס SAFEהמאפשר גישה ל-35 משקיעים בלבד, החל מ-40,000 ₪, תמורת הנחה על מחיר המניה ביחס לסבבי הגיוס הבאים.

רפי הוימן, מנכ"ל CuratioDL (שילוב של Curatio – "טיפול" בלטינית, ו-DL - למידה עמוקה),אומר : "המערכת היא תומכת החלטה, כפי שגם נדרש רגולטורית. היא חוסכת זמן רב ומעלה את אחוזי הדיוק, היא יכולה לסרוק מאות ביופסיות בזמן קצר של דקות בודדות  ולסמן לפתולוג היכן קיים חשד לגידול סרטני. אם דגימה מנבדק מסוים מחולקת בין עשר "זכוכיות" (ויש כל יום מאות כאלה)הפתולוג יגיע בבוקר ויידע היכן להתחיל והיכן להתמקד - נניח, ישר בזכוכית מספר 8, שזוהתה כחשודה. בנוסף ההמלצה הטיפולית שהמערכת תנפיק אמורה לחסוך ניסוי וטעיה גם לאונקולוג. צריך לזכור שרק20% מהטיפולים קולעים כבר בניסיון הראשון לפרוטוקול שבאמת מסייע, ובינתיים מתבזבז זמן יקר".   

שוק של עשרות מיליארדי דולרים  
החברה שיוצאת לגיוס משקיעים דרך פלטפורמת ההשקעות פיפלביז, מחזיקה בבלעדיות רישיון גלובלי לטכנולוגיה חדשנית, מבוססת פטנטים שפותחה במהלך 7 שנים באוניברסיטת הרווארד. הטכנולוגיה הזו עתידה להיות פלטפורמת SaaS לאבחון וחיזוי של סוגי סרטן ותתי סוגים. באופן הזה ניתן לספק לנבדק מיפוי נתונים רחב לתמיכה בעיצוב תוכניות טיפול בהתאמה אישית.

הטכנולוגיה של החברה הולכת ומשתפרת כל הזמן והיא כבר הוכחה באבחון של 10 סוגי סרטן שונים. להערכת החברה, באמצעות טכנולוגיה של למידה עמוקה ובינה מלאכותית ניתן יהיה להרחיב בעלות נמוכה את האבחון לסוגי סרטן נוספים ומחלות אחרות.

החברה ממקדת את  פעילותה המסחרית בשלב הראשון בפיתוח שני מוצרים מובילים שנותנים מענה לשוק עם ביקוש קשיח ובצמיחה. בשנת 2020 הוערך השוק העולמי של ביופסיה לסרטן בהיקף של 21.26 מיליארד דולר, והוא צפוי לצמוח ל-45 מיליארד עד 2027 - צמיחה של 11.3% בממוצע שנתי. "יש כאן הזדמנות להשקיע בשלב מוקדם בטכנולוגיית גיים צ'יינג'ר בשוק צומח ועתיר ביקוש, וגם להיות חלק ממהפכה באבחון שתוכל לסייע למיליונים".   בינתיים, חתמה החברה על הסכמי שיתוף פעולה עם אחד מבתי החולים המובילים בארץ, והיא בשלבי התקשרות מתקדמים עם אחת מקופות החולים המובילות ובית החולים הנחשב באסיה - SGH, להרחבת תאימות הטכנולוגיה לשווקים נוספים ולבניית מוצרים מסחריים נוספים.

הטכנולוגיה של CuratioDL פותחה בבית הספר לרפואה באוניברסיטת הרווארד במשך יותר מ-7 שנים ובהשקעה של עשרות מיליוני דולרים. במסגרת שותפות זו, החברה עובדת ישירות עם פרופסור קון הסינג-יו מאוניברסיטת הארוורד, שהמציא את הטכנולוגיה, ושמעורב באופן רציף בתהליכי הפיתוח הטכנולוגי. בזכות המוניטין של אוניברסיטת הרווארד, החברה זוכה לגישה ישירה לשיתופי פעולה עם שותפים אסטרטגיים בתחומי הפתולוגיה והאונקולוגיה ברחבי העולם.

 לרפי הוימן המנכ"ל ניסיון רב בהובלת חברות בריאות דיגיטליות מהרעיון ועד להיקף מכירות של מאות מיליוני דולרים, הנפקות מוצלחות, מיזוגים ורכישות. הוא חולש על ידע רגולטורי נרחב וניסיון עשיר בפיתוח עסקי וניהול עסקים בינלאומיים ובעל מומחיות בתפעול, לוגיסטיקה ושרשרת אספקה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות