רמת ה-4 שקלים מחזיקה מעמד: הדולר נפל ב-0.9% ל-3.955 שקלים
יום תנודתי ביותר עובר היום על שוק המניות, וגם על שוק המט"ח. הדולר פתח את הבוקר בעלייה מעבר לרמת ה-4 שקלים, שינה בצוהרי היום את המגמה ונסחר מתחת לרמת 4 שקלים.
בנק ישראל קבע לפני זמן קצר את השער היציב בירידה של 0.9% לרמה של 3.955 שקלים. לאחר קביעת היציג מתחזק כעת הדולר ל-3.98 שקלים. האירו רשם ירידה של 0.4% מול השקל והציג נקבע ברמה של 5 שקלים.
טל עבדה מכלל פורקס אמר היום כי "שבוע המסחר הנוכחי שנפתח בירידות שערים משמעותיות בשווקי המניות בכל העולם הוא תיקון לעליות המתמשכות של השבוע שעבר. במקביל לירידות בבורסה אנו רואים את הדולר מתחזק באופן מגמתי מאז תחילת השבוע כשהמסחר באירו-דולר ירד מ-1.29 לסביבות 1.26 ביומיים האחרונים".
"כתוצאה מרצף של נתונים חלשים באירופה ובאנגליה ותוצאות ראשוניות טובות של המכירות ב"יום שישי השחור" הדולר ממשיך להתחזק בעולם וכך גם בישראל. אני צופה שהמסחר העולמי בדולר ימשיך להשפיע על המסחר בדולר-שקל במהלך היום. מחר צפויים להתפרסם שני נתונים חשובים שעשויים להשפיע על המסחר: המכירות הקמעונאיות באירופה בשעה 12 בצהריים ומלאי הנפט בארה"ב ב-5.35 אחר הצהריים שעון ישראל".
בעולם נסחר הדולר ללא שינוי מול היין היפני אך מתחזק בשיעור של 0.49% מול הליש"ט ונחלש בכ-0.34% מול האירו. מבית ההשקעות אקסלנס נמסר הבוקר כי המדדים בארה"ב אמש צללו אחרי הפרסום אתמול כי היצור התעשייתי בארה"ב לחודש נובמבר התכווץ ברמה החדה ביותר מאז 1982, בעוד מדד יצרני הרכש במגזר היצרני באירופה העיד על דעיכה לרמות שלא היו קיימות מאז השקת המדד ב- 1998. מחירי הסחורות ובראשן המתכות נפלו - הזהב בירידה של כ- 5% והכסף ב- 8%.
עוד נמסר מאקסלנס כי "בנק אוף יפן הותיר את הריבית ללא שינוי, אך הודיע כי במסגרת צעדים לתמיכה בסקטור העסקי, יקבל כערבון אג"ח חברות בדירוג נמוך במתן הלוואות לבנקים, על מנת לעורר את שוק האשראי. באוסטרליה חתך הבנק המרכזי את הריבית באחוז אחד, גבוה מן הציפיות ובשיעור שלא נצפה מאז המיתון ב- 1991, לרמה של 4.25%. בדבריו אמר הנגיד כי מטרת הבנק היא להחזיר את האמון הצרכני והעסקי, שהופרו בשל נפילת שוק המניות בכ- 44% וההאטה הגלובלית, לה אוסטרליה היתה עמידה באופן יחסי עד עתה".
הבנקים באירופה ובאנגליה צפויים להפחית השבוע שוב את הריבית. ביום חמישי יחתוך ככל הנראה הבנק המרכזי באירופה את הריבית בחצי אחוז ל- 2.75%, למרות שציפיות המשקיעים גבוהות יותר ובאנגליה יפחית הבנק את הריבית מ- 3% ל- 2%.
אתמול דיבר בן ברננקי, יו"ר הפדרל ריזרב, בטקסס. ברננקי נשמע כמי שמנסה להרגיע את הרוחות בקרב המשקיעים, אנשי העסקים והאזרחים כאחד. ברננקי הזכיר כי למרות שהוריד לאחרונה את שיעורי הריבית במדינה לרמות הנמוכות בהיטוריה של ארה"ב, יש לו בקנה תחמושת נוספת בה יוכל לעשות שימוש על מנת לשחרר את המתיחות והקפאון בשווקים.
בנאומו אמר יו"ר ה'פד' כי אחת הדרכים בהם יוכל לפעול לדוגמא הוא, רכישת אגח"ים של החברות על מנת להקטין את התשואות עליהם וכן על מנת לדרבן את הביקוש המצרפי. ברננקי ציין גם כי "כלכלת ארה"ב נמצאת תחת לחץ ניכר שסביר ויימשך בתקופה הקרובה".
בתוך כך טען היו"ר כי: "הכלכלה האמריקנית לא תתאושש לחלוטין אלא אם כן המערכת הפיננסית במדינה תתאושש במלואה". לגבי העתיד רמז ברננקי: "חיתוכים נוספים בשיעורי הריבית אפשריים בהחלט, אך יש לזכור כי גם פעולות מוניטריות אלו בסופו של דבר מוגבלות".
ברננקי אמר כי יש "לבחון כיצד ההתערבות הבנק המרכזי והממשל השפיע על השוק זה קשה מאוד וניתן לראות בוודאות כי השווקים עדיין לא חזרו לתפקד בצורה נורמלית, אך ללא כל התערבות מצדנו אני משוכנע כי המצב היה קשה עוד יותר".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה