העליות בדולר נקטעו: היציג איבד 0.5% ברקע לירידות החדות של הדולר בעולם
מטבע הדולר סגר את יום המסחר בירידות שערים מול השקל ובכך קטע רצף של 3 ימי עליות. מתחילת חודש פברואר נתחזר המטבע האמריקני בשיעור של 1.8% מול השקל ומתחילת השנה מסתכמת העלייה בדולר בכ-10%. כרגע נראה כי הסיבה לירידות בדולר היא היחלשות הדולר מול האירו.
יעקב ויינשטיין, מנהל ההשקעות הראשי של מגדל שוקי הון, לקח השבוע חלק בכנס Bizportal וכך אמר למגיעי הכנס:"תשכחו ממונחים של 3.2 או 3.3 שקל ותתחילו לחשוב במונחים של 4.5 ו-5 שקלים לדולר".
מחדר המסחר של פינוטק נמסר: "המשקיעים מאמינים בתוכנית ההצלה האמריקנית אך קונים זהב ליתר ביטחון". בנוגע לזירה המקומית, מציינים כלכלני כלל פורקס: "נראה שעד שהדולר לא ייגע לפחות פעם אחת בשער של 4.20 שקלים, לא תיעצר מגמת העלייה של הדולר בטווח הקצר".
שערו היציג של הדולר נקבע היום בירידה של 0.46% לרמה של 4.12 שקלים. האירו סגר ללא שינוי משמעותית סביב הרמה של 5.22 שקלים. בזירה העולמית נחלש הדולר מול האירו בשיעור של 1.47% ונסחר סביב 1.27 דולר לאירו.
"אי הבהירות בקשר לשלוש יצרניות הרכב הגדולות בארה"ב עשויה ללחוץ על האפסייד של הדולר", ציין טוקאשי קודו, מנהל חדר המסחר של NTT SMARTTADE בטוקיו והוסיף כי הדולר נחלש מחשש שיצרניות הרכב הגדולות בארה"ב לא יקבלו סיוע מוגדל מממשלת ארה"ב.
בכנס חטיבת הסטטיסטיקה הראשון של הבנק המרכזי, ציין היום נגיד הבנק, הפרופסור סטנלי פישר: "התחלנו לפעול במרץ 2008, היה לנו מזל שרצינו כבר אז להגדיל את הרזרבות . קבענו את היעד לרכישות לרזרבות באיזור 44 מיליארד דולר. אנחנו קרובים לכך, אז אנחנו צריכים להחליט בקרוב על הצעדים שלנו ביחס לשוק המט"ח".
יצויין כי אתמול הנמיכה קרן המטבע העולמית את הערכותיה לגבי המשק הישראלי והורידה את הצפי לגידול בצמיחה ל-0.5%, זאת לעומת תחזית של 1.5% מלפני מספר חודשים, מה שאולי תרם אתמול להתחזקות קלה של הדולר מול השקל.
כלכלני בנק לאומי אומרים בסקירת המאקרו השבועית שלהם כי בחודש ינואר נרשם שינוי מגמה ומשקל חוזי השכירות המתחדשים הנקובים בדולר עלה באופן משמעותי, לאחר מגמת ירידה בשנה האחרונה, ייתכן ובהשפעת הפיחות בשערו של השקל מול הדולר ליותר מ-4 שקלים. בלאומי מעריכים כי צפוי לרדת בשנת 2009 לאחר עליה של 3.8% בשנת 2008.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה