מי ינצח בחוף האון? המועצה האזורית הודיעה על הקפאת היתרים ל-3 שנים
המכרז והמגרשים בקיבוץ האון ממשיכים לעורר סערה: מה הוביל למאבק המתמשך, למה המועצה האזורית עמק הירדן הקפיאה את היתרי הבנייה לשלוש שנים, והיכן הדברים עומדים כיום מול רשות מקרקעי ישראל?
חוף האון, הפך לזירת מאבק סוער בין רמ"י לבין המועצה האזורית עמק הירדן. בלב ליבה של המחלוקת עומד מכרז לשיווק 219 מגרשים בקיבוץ האון, שאמור להוביל לפיתוח רחב באזור.
- "לא חוקי": מועצת עמק הירדן וקיבוץ האון ערערו לעליון נגד רמ"י
- הקרב בקיבוץ האון נמשך: "לא ידוע מחיר הפיתוח, חוששים מוועדת הקבלה"
המועצה האזורית, בראשות עידן גרינבאום, נוקטת צעדים נרחבים ומפעילה
את כל כוחה בניסיון לבלום את המהלך - החל מהקפאת היתרי בנייה ועד לקידום תוכניות מפורטות שיחייבו שינויים דרמטיים. כך למשל, עמק הירדן וקיבוץ האון הגישו עתירה לעליון, זאת לאחר שהפסידו בבית המשפט המחוזי כאשר ביקשו לדחות את מכרזי רמ"י - אף נטען מצידם כי הפסיקה נגדם היא "לא חוקית'.
המועצה האזורית עמק הירדן לא נכנעת וכעת, בנוסף לשאר הניסיונות להכשיל את המהלך, פועלת בעוד מישור - הקפאת היתרים ל- 3 שנים. זאת כמובן בהמשך לאמירות החוזרות ונשנות של תושבי הקיבוץ שאמרו לא פעם משפטים כמו: "לא יקומו כאן בתי קיץ לעשירים" או "לא ניתן שילדי השמנת מתל אביב ישתלטו על הקיבוץ", זאת לאחר שהרשות למקרקעי ישראל בראשות ינקי קוינט הודיעה שתיאסר העברת זכויות במקרקעין במשך 7 שנים.
- אקזיט גדול בהתחדשות עירונית: עמיר שלתיאל מוכר את חלקו במטרופוליס לאלייד לפי 800 מיליון שקל
- בשורה לשוטרים: הנחה של 30% על דירות בדרום
- תוכן שיווקי כמה מצבים בהם עו"ד ירושות וצוואות הוא הכתובת עבורכם
מאבק על שליטה, פיתוח וחזרה לעברו של הקיבוץ
הסיפור בחוף האון הוא מאבק על שליטה ופיתוח של שטח יקר ערך, בזמן שהמועצה האזורית וקיבוץ האון מנסים לשמור את האזור בידיהם - למרות העבר הכלכלי הקשה של הקיבוץ.
בשנות ה-90 של המאה הקודמת, קיבוץ האון נקלע למשבר כלכלי חמור, עם חובות של כ-60 מיליון שקל. במסגרת הסדר החילוץ שנועד לשקמו, נדרש הקיבוץ להשיב לרשות מקרקעי ישראל שטח של 300 דונם, שיועד לפיתוח ובנייה עצמית של 300 מגרשים.
מאז 2001, ניסתה רמ"י לשווק את המגרשים, אך דרישות מקומיות להעניק עדיפות לתושבי האזור, שהועלו על ידי הקיבוץ והמועצה האזורית, נדחו על ידי רמ"י.
כיום, לאחר כשלושה עשורים של ניסיונות שיווק ותוכניות, הקיבוץ והמועצה מתנגדים למכרז רמ"י הנוכחי בטענה שהוא עלול לשנות את אופיו של האזור, ומתעקשים לקדם תוכניות משלהם שמעדיפות את תושביהם, מה שמעלה מחדש שאלות על הבעלות והשליטה באדמות הציבוריות.
לאן הולכים מכאן?
המאבק על חוף האון רחוק מלהסתיים. החלטת המועצה האזורית להקפיא את היתרי הבנייה לשלוש שנים יוצרת חוסר ודאות עבור רשות מקרקעי ישראל, היזמים והתושבים העתידיים. עם ערר של רמ"י שצפוי לדיון כבר החודש (ב-28 לינואר), סביר להניח שנראה הכרעות משפטיות שיקבעו את עתיד הפרויקט, אך לא בהכרח ירגיעו את המתיחות בין הצדדים.
השאלה הגדולה היא האם ניתן יהיה למצוא איזון בין שאיפות הפיתוח של רמ"י לבין הרצון של המועצה, והאם הפשרה האפשרית תהיה לטובת כלל הציבור, או שמא המחלוקות ימשיכו לעכב את פיתוח האזור ולטשטש את עתידו של חוף האון.
- 1.רפי 08/01/2025 14:21הגב לתגובה זוויטפל באותם תושבים..שיגבה מהם ארנונה ושירותיםשרמי והמדינה יהיו הרשות המקומית לאותם אוכלוסיה מטעמם באגנדה שלהם.