גיל גירון, מנכ"ל קבוצת אשטרום, ורמי נוסבאום, יו"ר הדירקטוריון;   צילום: ניב קנטור
צילום: גיל גירון, מנכ"ל קבוצת אשטרום, ורמי נוסבאום, יו"ר

הבעלים של אשטרום משקיעים בחברה; הבעלים של שפיר במימושים

אשטרום מגייסת הון עם השתתפות משמעותית של בעלי השליטה, בעוד משפחת שפירא מממשת מניות בשפיר הנדסה


רוי שיינמן | (1)
נושאים בכתבה תשתיות

קבוצת אשטרום, מהחברות המובילות בתחומי הבנייה והתשתיות, הכריזה לאחרונה על גיוס מניות בהיקף של כ-600 מיליון שקל, עם הנחה של כ-10.5% ביחס למחיר השוק ערב הגיוס. זה השליך כמובן על המניה שקרסה במקביל להודעה, אבל זה הגיע אחרי זינוק של מעל 40%. 


הגיוס נועד לחזק את ההון העצמי של החברה ולהפחית את רמת המינוף הגבוהה, שעמדה על כ-70% ערב המהלך. בעלי השליטה בקבוצה, משפחות נוסבאום, גירון ומשורר, בחרו להשתתף בגיוס בהשקעה אישית של כ-100 מיליון שקל מתוך הסכום הכולל. החלטה זו משקפת הבעת אמון בחברה ובתחום התשתיות שמתכונן לגל של פרויקטים גדולים בעקבות הצורך לשקם אזורים בצפון ובדרום אחרי המלחמה.


אשטרום נסחרת לפי שווי של כ-6 מיליארד שקל, וייתכן שהגיוס יאפשר לה לחזור למדד ת"א 35, ממנו נגרעה במהלך 2023.


שפיר: אסטרטגיית מימושים אחרי זינוק במניה

מנגד, משפחת שפירא, המחזיקה בשליטה בשפיר הנדסה, בחרה לנצל את עליית המחיר של מניית החברה ולבצע מימוש משמעותי של מניות. בארבעת החודשים האחרונים, מניית שפיר הנדסה זינקה בכ-50%, מה שאיפשר למשפחה למכור מניות בהיקף של כ-153 מיליון שקל, במחיר של 26 שקל למניה – הנחה קלה לעומת מחיר השוק.

קיראו עוד ב"נדל"ן"

זהו מהלך המימוש המשמעותי הראשון של משפחת שפירא מאז 2020, וכעת האחים מחזיקים יחד ב-58.6% ממניות החברה, בשווי כולל של 5.7 מיליארד שקל.


האם יש בכך להעיד על אי הבעת אמ בחבה מצד האחים שפירא? צריך לזכן שהם עדיין  מחזיקים בנתח מאוד גדול במניות החברה ושרוב הונם מושקע במניות החברה. מימשי כאל יכולי להיות מבחינת המממשי סוג של פיזור סיכונים ועדיין - מימוש זה מימוש. בעל השליטה בחר למכור מניות - זו עובדה.



שפיר הנדסה פועלת בתחומים מגוונים הכוללים תשתיות, ייזום נדל"ן, ייצור חומרי גלם ושירותי לוגיסטיקה. עם זאת, החברה מתמודדת עם ירידה בפעילות עקב המחסור בעובדים ומשבר המלחמה, שהביאו לירידה של 10% בהכנסות בתשעת החודשים הראשונים של 2024 ולצניחה של 71% ברווח הנקי.



אסטרטגיות שונות בזירת התשתיות

הגישה של אשטרום – גיוס הון וחיזוק ההון העצמי – מעידה על אמונה בפוטנציאל של פרויקטי התשתיות הצפויים בישראל. החברה מתמקדת בהכנת הקרקע להתאוששות מהירה וצמיחה, מתוך תקווה שהשקעות בהווה יניבו תשואה גבוהה בעתיד.

מנגד, הבחירה של משפחת שפירא לממש מניות משקפת גישה זהירה יותר, שמבקשת לנצל את רמות המחירים אחרי העליות כדי לגדר סיכונים ולממש רווחים.


העתיד יוכיח איזו גישה תתגלה כמשתלמת יותר, כאשר ענף התשתיות הישראלי מתמודד עם ריבוי אתגרים – אך גם עם הזדמנויות פוטנציאליות לצמיחה.


תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    חץ 09/01/2025 10:28
    הגב לתגובה זו
    ניכנסו