![רוני בריק רוני בריק](https://res.cloudinary.com/bizportal/image/upload/f_auto,q_auto/giflib/news/rsPhoto/sz_287/rsz_870_420_ronibrick615270416.jpg)
רוני בריק חוזר לתפקיד נשיא התאחדות הקבלנים; מה זאת ההתאחדות ומה התפקיד?
וגם - שאלות ותשובות על התאחדות הקבלנים בוני הארץ ועל רוני בריק
רוני בריק, בן 65, נבחר בשנית לנשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ, לאחר שהיה המועמד היחיד לתפקיד. הוא יחליף את ראול סרוגו, שסיים שתי כהונות מאז 2018, בהתאם לחוקת ההתאחדות המגבילה את משך כהונת הנשיא. בריק חוזר לתפקיד לאחר שכיהן בעבר עד 2018, אז העביר את השרביט לסרוגו.
בריק, בעלים של חברות הבנייה אשלי לי-רן ומידן לי-רן, נושא עמו ניסיון רב בתחום הנדל"ן והתשתיות. בעבר עמד בראש ארגון הקבלנים באזור השרון והשומרון, ובמהלך כהונתו הקודמת הדגיש את חשיבות הסיוע האישי והמקצועי לקבלנים ברחבי הארץ.
בכנס הבחירות של ההתאחדות, הודה בריק לראול סרוגו על תרומתו המשמעותית לענף ואמר: "אני נכנס לתפקיד באחת התקופות הסוערות והקשות בענף הבנייה והתשתיות. בראש סדר היום שלי יעמוד הטיפול האישי בקבלנים הזקוקים לסיוע, מכל התחומים, בכל הארץ. בעיניי, דווקא המשבר הנוכחי הוא הזדמנות".
- התאחדות הקבלנים; רוני בריק צפוי להחליף את ראול סרוגו
- בלעדי: האיש שעשוי להחליף את ראול סרוגו כיו"ר התאחדות הקבלנים
במקביל לבחירתו של בריק, נבחרו גם סגני הנשיא: תומר צליח ליו"ר אגף יזמות ובנייה, עמית גוטליב ליו"ר אגף כוח אדם וכלכלה (כהונה שנייה), אריה דוד ליו"ר אגף תשתיות, ויהודה לשמן ליו"ר אגף בנייה חוזית. בנוסף, נבחרו עשרות חברי הנהלות האגפים המייצגים את הקבלנים בתחומים השונים בענף.
שאלות ותשובות על ההתאחדות ורוני בריק
מי זאת בכלל התאחדות הקבלנים?
התאחדות הקבלנים בוני הארץ היא הגוף שמאגד בתוכו את כל מי שעוסק בבנייה ותשתיות בישראל. מדובר בגוף שמייצג את הקבלנים מול המדינה, הרשויות המקומיות וכל מיני גופים ציבוריים. ההתאחדות דואגת לזכויות של הקבלנים, מטפלת בסוגיות רגולטוריות, מסייעת בקידום רפורמות ומפעילה קורסים מקצועיים לשיפור הידע בענף.
מה עשתה ההתאחדות עד היום?
במהלך השנים, ההתאחדות הייתה מעורבת במאבקים לשיפור תנאי העבודה של קבלנים, הורדת יוקר הבנייה, והסרת חסמים בירוקרטיים שמקשים על ביצוע פרויקטים. היא הובילה יוזמות לחיזוק הבנייה הירוקה, תמכה בהקלות בתחום המיסוי לקבלנים, ופעלה להעלאת המודעות לבטיחות באתרי הבנייה.
מי היה לפני בריק ומה הוא עשה?
ראול סרוגו, שקדם לבריק, כיהן כנשיא ההתאחדות משנת 2018. סרוגו שם דגש על קידום תשתיות לאומיות גדולות, שיפור תנאי ההעסקה של עובדים זרים, והגברת הלחץ על הממשלה להורדת יוקר המחיה דרך הקלה בתחום הדיור. אומנם לא כל היעדים שלו הושגו במלואם, אבל הוא הצליח להשפיע על דיונים משמעותיים בתחום הבנייה ולהוביל קמפיינים ציבוריים חשובים.
- לקראת העלאת המע"מ: שיא במכירת דירות חדשות
- משרד השיכון הטיל קנסות בהיקף חצי מיליון שקל על חברות בנייה
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
מה ההישגים הבולטים של ההתאחדות?
בין ההישגים אפשר למנות קידום רפורמות בתחום הרישוי, שיפור תנאי הבטיחות באתרי בנייה, והגדלת היצע הדיור באמצעות קידום פרויקטים של תמ"א 38 ופינוי-בינוי. בנוסף, ההתאחדות הצליחה להשיג הקלות במסים לחלק מהקבלנים ולשפר את תנאי המכרזים הציבוריים.
מה רוני בריק חושב על תפקוד הממשלה בנוגע לענף הבנייה?
בריק לא חסך בביקורת כשאמר: "נראה שהממשלה הנוכחית לא מבינה את גודל הפגיעה שלה במדינה, בעם ובענף שלנו. בירושלים לא ממש מפנימים את גודל ההפסד שהם בישלו לקופת המדינה והפגיעה בכל ישראלי שאמור לקבל מהם תמיכה ושירותים".
מה דעתו של בריק על התחדשות עירונית?
בריק מאמין שהתחדשות עירונית היא המפתח להתמודדות עם משבר הדיור: "בלי התחדשות עירונית מאסיבית, לא נראה שינוי ממשי בשוק".
איך הוא מתייחס לעיכובים בפרויקטים של התחדשות עירונית?
בריק הביע תסכול מהבירוקרטיה והעיכובים בפרויקטים: "שחיתות היא תוצאה של פקידות עצלנית וראשי ערים בלי שיניים".
מה דעתו על שיווק קרקעות?
בריק קרא לממשלה להגדיל את היצע הקרקעות: "תציפו את השוק בקרקע".
מה עמדתו לגבי תוכנית 'מחיר למשתכן'?
בריק שיבח את הגמישות בתוכנית: "שמחנו לראות ששר האוצר הורה על שינוי התוכנית אחרי שהדגשנו את הצורך בשיווק קרקע למשפרי דיור".