
הביקוש משתולל בבני ברק; הרשות זימנה דמויות מרכזיות לחקירה
בעיר הצפופה בישראל, הבנייה חורגת מכל מסגרת - והתגובה הרשמית לא איחרה להגיע. דמויות מרכזיות בעיר וביניהם רבנים בכירים ומהנדס העיר לשעבר הוזמנו לחקירה, והמתח בין הרשויות לציבור החרדי גדל; וגם - מה רמות המחירים בעיר ועסקאות אחרונות
בני ברק מוצאת את עצמה בלב מאבק חריג - והפעם, לא על תחבורה ציבורית, תקציבי חינוך או חרם על גוף מסוים, אלא סביב אחד האירועים הלא נעימים שחוותה הקהילה החרדתית בעיר: זימון דרמטי של רבנים בכירים לחקירה פלילית בגין מעורבות בפרשיות בנייה בלתי חוקית.הזימון,
שבוצע על ידי הרשות לאכיפה במקרקעין, שהיא תחת סמכותו של השר - איתמר בן גביר, חוותה ביקורת רבה מצד מנהיגים בקהילה וביניהם חבר הכנסת משה גפני שטען כי מדובר בהליך דיקטטורי של רדיפה אחרי חרדים.
התגובה החריפה של גפני מגיעה לאחר האשמות שנשמעו מכיוון העירייה
על אכיפה בררנית - ושלא ייתכן שיוציאו צווים להריסה של בתי כנסת ובנוסף יזמנו רבנים לחקירות - בזמן שלמסגדים ולכנסיות לא מתבצעות שום הפרעות.
מצד אחד, הביקושים לדיור בבני ברק הם אדירים - וכיום מתגוררים בה יותר מ-230 אלף תושבים. מצד שני, הביקושים אולי
יוכלו להיענות בצורה אחרת? אולי הגיע הזמן לבנות לגובה או למצוא פתרונות חליפיים לבנייה שלא מתוכננת שיכולה לגרום לאסונות כבדים.
בנייה ללא גבולות
זימנו רבנים לחדרי החקירות
החקירה נגד עיריית בני ברק נפתחה כבר בקיץ 2023, לאחר שברשות לאכיפה במקרקעין הצטברו תלונות רבות על
עבירות בנייה חמורות בעיר - ובעיקר על השתלטות שיטתית על שטחי ציבור. בין היתר, התגלו מקרים שבהם הוקמו בתי כנסת ומוסדות תורניים ללא היתר, לעיתים על גבי שטחים שיועדו מראש לתשתיות תחבורה.
במשך זמן רב התמקדה האכיפה בבכירים לשעבר בעירייה - מהנדסים, מתכננים,
ואחראים על אישורי הבנייה.
כעת, לראשונה מזה זמן רב, צומצם הפער בין מה שקורה בשטח לבין מי שנחשב מורה הדרך הרוחני של הקהילה. זימון לחקירה של דמויות רבניות אינו דבר שקורה בדרך כלל.
ומה הפתרון?
עיר שאין לה תכנית
מתאר עדכנית, שלא מצליחה לקדם פינוי־בינוי משמעותי, ושבה אין מענה לצרכים של משפחות צעירות שמתרבות בקצב כפול מהממוצע הארצי - תמצא דרכים לא פורמליות כדי להתקיים. כעת, יהיה מעניין לראות איך יתפתחו הדברים ולאן ילכו מכאן - אולי הסכמה מסוימת של רבנים להכיר במעלית
השבת תגרום לכך שיוכלו לבנות יותר לגובה בעיר ולכך שגם יכנסו פרויקטים של פינוי בינוי - מה שהיום לא מתאפשר בשל מגבלת המעליות.
- דוכן הפלאפל פעל בשטח של בניין - "הבעלים מהלך אימים על הדיירים"
- בדיקה: איזו עיר מעניקה את ההנחה הכי גדולה בארנונה לחברות הייטק?
מחירי הדירות בעיר
בני ברק חוותה עליית מחירים בשנה האחרונה של כ-4.2%, נמוך מהעלייה הארצית. דירת 5
חדרים עולה כ-3.2 מיליון שקל, 4 חדרים כ-2.5 מיליון שקל ו-3 חדרים כ-2 מיליון שקל. התשואה השנתית למשכירים עומדת על כ-2.4%. המחיר הממוצע למטר על 29 אלף שקל.
ב-5 השנים האחרונות - מחירי הדירות בה עלתה ב-37%, כך לפי נתוני האתרים הממשלתיים.
עסקאות אחרונות
דירה נמכרה לאחרונה ברחוב יהודה הלוי 23 בסכום של 2.35 מיליון שקל, מדובר על דירת 3 חדרים בשטח של כ-77 מ"ר בקומה השנייה מתוך 3 קומות.
דירה נמכרה לאחרונה ברחוב פנחס אפשטיין 5 בסכום של 2.02 מיליון שקל, מדובר על דירת 2 חדרים בשטח של כ-45 מ"ר בקומה השלישית והאחרונה.
דירה נמכרה לאחרונה ברחוב נויפלד 7 בסכום של 1.86 מיליון שקל, מדובר על דירת 3 חדרים בשטח של כ-66 מ"ר בקומה השלישית והאחרונה.
דירה נמכרה לאחרונה ברחוב הרב קוק 47 בסכום של 3.11 מיליון שקל, מדובר על דירת 4 חדרים בשטח של כ-88 מ"ר בקומה השנייה מתוך 3 קומות.
דירה נמכרה לאחרונה ברחוב חיד"א 10 בסכום של 1.69 מיליון שקל, מדובר על דירת 2 חדרים בשטח של כ-38 מ"ר בקומה השנייה מתוך 3 קומות.