באר יעקב
צילום: עיריית באר יעקב

באר יעקב: היתר ראשון להתחדשות עירונית – פרויקט של 1,880 דירות יוצא לדרך

לראשונה בבאר יעקב, פרויקט גדול של פינוי־בינוי בבאר יעקב קיבל היתר ראשון; בעיר שבה דירה ממוצעת עולה כ-2.1 מיליון וכעת נכנסת להליך הקמה של מגה פרויקט בתחום ההתחדשות, מה תהיה המשמעות עבור המשקיעים, ומה אפשר ללמוד מהעסקאות האחרונות בשטח?

הרצי אהרון | (4)

באר יעקב נכנסת לתהליך ההתחדשות העירונית: הוועדה המקומית לתכנון ובנייה מצפה אפק העניקה לאחרונה היתר ראשון בתנאים לפרויקט פינוי־בינוי ראשון בעיר - בשכונת הרצל הוותיקה.

מדובר בשלב ראשון מתוך תכנית שמקדמות קבוצת אלמוג וחברת ענב, במסגרתה ייבנו כ-1,880 דירות חדשות,בנוסף לשטחי מסחר ומבני ציבור, על פני שטח כולל של 95 דונם.

ההיתר הנוכחי מתייחס למתחם A של התכנית, שיכלול 282 דירות חדשות שצפויות לקום ב־3 מגדלים בני 24 קומות. 64 דירות מהשכונה הוותיקה יפונו לטובת הדירות החדשות במסגרת הליך ההתחדשות, מה שמבטא מכפיל של יותר מ- 4. כלומר, על כל דירה שתיהרס ייבנו קצת יותר מ-4 דירות.

על פי החברות היזמיות, תוך כשנה צפויות להתחיל עבודות ההריסה והבנייה.


יציבות במחירים - האם זה מספק?

בעוד במגמת המחירים הארצית מתרחשת האטה במכירות, באר יעקב ממשיכה להציג נתונים יציבים יחסית - במיוחד בשכונות החדשות. לאחר עלייה של כמעט 20% בין 2021 ל־2023, המחירים בעיר התייצבו, אך בינתיים לא נרשמה ירידה. כיום, המחיר הממוצע למטר בעיר עומד סביב 26 אלף שקל, כאשר בשכונות כמו חוטר למשל, הוא עומד על כ-20 אלף שקל למטר, בשאר השכונות המחיר למטר די קרוב לממוצע עם סכומים שנעים בין 24 אלף שקל ל-26 אלף שקל למטר.


השכונות הוותיקות מקבלות מענה

כניסתה של באר יעקב לפרויקטים של פינוי בינוי היא נקודת מפנה מעניינת. שכן, עד היום, עיקר הבנייה החדשה בעיר התרכז בשוליים - שכונות חדשות נבנו, משפחות צעירות זרמו פנימה, אבל האוכלוסייה הוותיקה של העיר נותרה מאחור עם תשתיות מיושנות ומבנים ישנים.

כעת, לראשונה, מתחיל תהליך עומק שמבטא לא רק בנייה חדשה, אלא התחדשות כוללת: חידוש תשתיות, שדרוג מרחבים ציבוריים, ושיפור רמת החיים של הדיירים הוותיקים, שיקבלו דירות חדשות עם מעליות, ממ"דים ותכנון חדשני יותר. מעבר למשמעות עבור התושבים עצמם, הפרויקט הזה הוא כנראה גם מהלך אסטרטגי מבחינת הרשות המקומית - כזה שיכול לשמש כמנוע לצמיחה כלכלית, לחיזוק ההכנסות מארנונה (בהינתן שימשוך גם תעסוקה ומשרדים בעתיד) ולשדרוג תדמיתי של העיר כולה.


בעשור האחרון - הכפלה ואף שילוש של ההון

למרות שגל עליות המחירים הגדול נבלם, באר יעקב, כך נראה - ממשיכה להציע למשקיעים ערך. אבל, לא דרך רווח מהיר, אלא באמצעות צמיחה הדרגתית ואיטית שלעיתים אף נראית כקיפאון. עסקאות שבוצעו בעיר בעשור האחרון מראות כי מי שהשקיע מוקדם, במיוחד בשכונות שהתפתחו עם הזמן - זכה לעליית ערך גדולה והכפלת ההון שלו במהלך השנים הללו.

הדוגמה הבולטת לכך היא בשכונות כמו פארק המושבה, רדיסו, גני מנחם והרמב"ם, שם דירות שנרכשו באזור שנת 2013 ועד ל-2015, הכפילו ולעיתים שילשו את ערכן.

ההיתר בשכונת הרצל מגיע כעת בזמן טוב עבור העיר ויהיה מעניין גם לראות כיצד הדברים יתפתחו והאם זה יוביל לעוד פרויקטים שישפרו את פני השכונות הישנות ויהפכו את העיר לאטרקטיבית יותר - גם מבחינת התושבים וגם מבחינת המשקיעים.


מיקום טוב יחסית

אחת הסיבות להתפתחות של באר יעקב, גם בתקופה של יציבות מחירים, היא הנגישות התחבורתית שלה. העיר נהנית ממיקום די טוב - סמוך לראשון לציון ולכביש 431, במרחק קצר ממחלף נצר סרני, ובצמידות לתחנת הרכבת שמחברת את התושבים לתל אביב ולערים נוספות בגוש דן.

זה חשוב, בעיקר מהסיבה שעבור משפחות שמבקשות לשלב מגורים עם אופי שקט יותר, יחד עם גישה נוחה למרכזי תעסוקה. כמו כן, העירייה מקדמת שדרוג של התשתיות הציבוריות וביניהם: גנים, מוסדות חינוך ונוחות להולכי רגל כחלק מתכניות ההתחדשות.

קיראו עוד ב"נדל"ן"



מנכ''ל ענב, אפי כץ מסר: "אנו מברכים על אישור הבקשה להיתר לשלב ראשון בפרויקט ההתחדשות העירונית הראשון בבאר יעקב - ציון דרך משמעותי בדרך להקמת שכונה חדשה שתכלול כ-1,880 דירות".

מנכ"ל קבוצת אלמוג, יקי אמסלם מסר: "הפרויקט בבאר יעקב היה מהראשונים שקבוצת אלמוג בחרה לקדם במסגרת התחדשות עירונית, זאת לאחר מספר פרויקטים ביזמות שהקימה בעיר".


עסקאות אחרונות בבאר יעקב:

ברחוב לשם 2, נמכרה דירה לאחרונה בסכום של 2.62 מיליון שקל. מדובר על דירת 4 חדרים בשטח של כ-115 מ"ר שנמצאת בקומה השנייה מתוך 14 קומות.

ברחוב יהלום 8, נמכרה דירה לאחרונה בסכום של 3.275 מיליון שקל. מדובר על דירת 5 חדרים בשטח של כ-117 מ"ר שנמצאת בקומה השש עשרה מתוך 20 קומות.

ברחוב האלונים 4, נמכרה דירה לאחרונה בסכום של 2.52 מיליון שקל. מדובר על דירת 4 חדרים בשטח של כ-95 מ"ר שנמצאת בקומה השביעית והאחרונה.

ברחוב אפרים קישון 12, נמכרה דירה לאחרונה בסכום של 2.68 מיליון שקל. מדובר על דירת 5 חדרים בשטח של כ-121 מ"ר שנמצאת בקומה הראשונה מתוך 9 קומות.

ברחוב משה לוי 3, נמכרה דירה לאחרונה בסכום של 2.21 מיליון שקל. מדובר על דירת 4 חדרים בשטח של כ-110 מ"ר שנמצאת בקומה הרביעית מתוך 6 קומות.

ברחוב ספיר 20, נמכרה דירה לאחרונה בסכום של 3.14 מיליון שקל. מדובר על דירת 5 חדרים בשטח של כ-105 מ"ר שנמצאת בקומה 10 מתוך 13 קומות.

ברחוב אהוד מנור 2, נמכרה דירה לאחרונה בסכום של 2.42 מיליון שקל. מדובר על דירת 4 חדרים בשטח של כ-97 מ"ר שנמצאת השנייה מתוך 17 קומות.






תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    אנונימי 24/04/2025 17:05
    הגב לתגובה זו
    דירה צריכה לעלות עד 1.4 מיליון
  • 1.
    שחר 24/04/2025 14:08
    הגב לתגובה זו
    תודה לראש העיר על הפיתוח של באר יעקב ותודה ענקית לעורך דין לירן מורנו עם כל הניסיון שלו במקרקעין בבאר יעקבעל שליווה אותנו לאורך כל הדרך ההשקעה הזו תוביל אותנו לדירה חדשה .
  • ללא עתיד 24/04/2025 17:06
    הגב לתגובה זו
    עיר שעתידה מאחוריה
  • בבקשה חמוד (ל"ת)
    לירן 24/04/2025 15:14
    הגב לתגובה זו