הדולר התחזק על רקע הירידות בבורסות: "הכיוון הוא לקראת התייצבות של הכלכלה הריאלית"
הדולר האמריקני נסחר היום בעלייה מול רוב המטבעות המובילים, ביום שלאחר החלטת הריבית בארה"ב בו אותת הפדרל ריזרב האמריקני כי התכווצות הכלכלה האמריקנית מתמתנת.
הדולר שפתח את היום בעלייה של 0.4% מול השקל נסחר כעת לרמה של 3.968 שקלים לאחר שבנק ישראל קבע לפני זמן קצר הדולר היציג בעליה של 0.73% לרמה של 3.962 שקלים. האירו התחזק ב-0.12% ל-5.52 שקלים. בעולם מתחזק הדולר ב-0.85% לרמה של 96.4 יין, בעוד המטבע היפני רושם את הירידה החדה ביותר שלו מאז ה-1 ביוני. מנגד, מול האירו הוא נחלש ב-0.11% לרמה של 1.394 דולר לאירו.
ועדת השוק הפתוח של הפדרל ריזרב הסתיימה אתמול לאחר סדרה ארוכה של דיונים שנערכו במשך יומיים, בסופם החליטו ראשי הבנק המרכזי פה אחד להותיר את שיעור הריבית במשק האמריקני על כנו, ברמה שבין 0% ל-0.25%, ובהתאם לצפי.
עיקר העניין נע סביב דבריהם של חברי ה'פד' בנוגע למצב המשק האמריקני, האינפלציה ושוק אגרות החוב הממשלתיות. חברי ה'פד' ציינו במסמך הרשמי שפורסם מיד עם סיום הועידה כי אין כל סכנה מפני דיפלציה במשק האמריקני.
רון אייכל, הכלכלן הראשי במיטב בית השקעות שאב אופטימיות מהצהרת הריבית. בשיחה טלפונית עם Bizportal אצר אייכל כי ב'פד' אמרו בצורה שלא משתמעת לשתי פנים כי יש התמתנות. "מדברים על כך שהסקטור העסקי עושה התאמות. השווקים הפיננסים משתפרים".
בתוך כך, בהודעה שפורסמה מיד עם תום הדיונים התייחס נגיד הבנק המרכזי של ארה"ב גם לעליית מחירי הסחורות וטען כי האינפלציה "תישאר ברמה נמוכה למשך זמן מה". בנוסף, הוחלט כי ראשי הבנק המרכזי בארה"ב ימשיכו לנקוט במדיניות רכישות זהה לזו שנקטו עד כה בשוק אגרות החוב. מדיניות זו כוללת רכישת אג"ח ממשלתיות בהיקף של 300 מיליון דולר לטובת הבראת הכלכלה המקומית.
הבנק המרכזי באירופה הסכים אתמול להלוות לבניקם 442 מיליארד אירו ל-12 חודשים, הסכום הגדול ביותר שהוצע אי-פעם במכרז. הצעד נועד להקל בחוסר נזילות האשראי בגוש 16 המדינות.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה