נדל"ן

כיצד הסכם ה'צוק הפיסקלי' ישפיע על רוכשי הנדל"ן הישראלים בארה"ב?

Bizportal שוחח עם מומחה במיסים כדי להבין כיצד הסכם העלאת המס על העשירים בארה"ב ישפיע על רוכשי הבתים הישראלים שמציפים את השוק בתקופה האחרונה
לירן סהר | (3)

ה'צוק הפיסקלי' אשר איים למוטט את הכלכלה האמריקנית הסתיים בטוב, לאחר ששעות ספורות לפני כניסתה של שנת 2013, הצליחו הרפובליקנים והדמוקרטים להשיג הסכם אשר יימנע מכלכלת המדינה לשקוע לעבר מיתון. ההסכם שהושג כולל העלאת המס על העשירים המשתכרים מעל 400 אלף דולר בשנה לרמה של כ-40%, זאת לעומת רמה של 35% עד כה.

בתקופה האחרונה ישראלים רבים מנצלים את תוצאות משבר הנדל"ן במדינה, אשר החל בשנת 2007 והוביל במקומות מסוימים לצניחה של 50%-60% במחירי הבתים. כיצד ההסכם ישפיע על רוכשים אלו?

עו"ד עמרי יניב, שותף מס בינלאומי בפירמת ראיית החשבון והייעוץ PwC Israel, אמר בשיחה ל-Bizportal כי ההסכם שאושר עתיד להשפיע על ישראלים המבצעים השקעות נדל"ן בארה"ב ואינם בעלי אזרחות אמריקאית, בשלושה אופנים:

1. מכירת נכסים: עסקאות מכר שיבוצעו יחייבו מוכרים אשר הגיעו להכנסה חייבת ממקורות בארה"ב, של 400 אלף דולרים בשנה ליחיד ו-450 אלף דולרים לזוג, לשלם מס פדראלי בשיעור של 20% על רווח ההון מהעסקה. במידה ואין ליחיד הכנסות או רווחים בשיעור זה, המס הפדראלי שישולם על הרווח הוא 15%, בדומה לשיעור המס שהיה טרם ההסכם.

2. השכרת נכסים מניבים: שיעור המס השולי הפדראלי המקסימלי עלה ל 39.6% (במקום 35%) ליחידים שהכנסתם החייבת ממקורות בארה"ב עולה על 400 אלף דולר לשנה (450 אלף לזוג). חשוב לציין שלא מדובר בסוף פסוק מבחינת תשלום מס וקיימים תשלומי מס סטטוטוריים נוספים, מעבר למס הפדראלי, קרי - מס הכנסה ברמת המדינה ולעתים גם מס עירוני . כך לדוגמא, תושב ישראל העונה לקריטריון ההכנסה הגבוהה ממקורות בארה"ב ומשכיר נכס במנהטן, ייאלץ לשלם ,בהערכה גסה וללא משתנים ייחודיים, שיעור מס כולל של 27%-28%, במקום שיעור של כ-23% ששילם עד היום, על רווח הון ממכירת נכס".

3. השפעה על נכסי עזבון: במקרה בו תושב ישראל המחזיק בבעלות על נכס בארה"ב ילך לעולמו, שיעור המס השולי הגבוה ביותר שייגבה בגין נכסי העיזבון יעלה ל-40%, במקום 35% עד היום. תקרת הפטור לתושב חוץ נותרה ללא שינוי והיא עומדת על 60 אלף דולרים בלבד (במונחי שווי נכסים).

וכיצד ההסכם ישפיע על ישראלים בעלי דרכון אמריקני? "במקרה בו תושב ישראל מחזיק בדרכון אמריקאי, הוא נחשב תושב ארה"ב לצרכי מס ולכן ממוסה על הכנסותיו מכל מקור בעולם ולא רק על הכנסות ממקורות בארצות הברית", מסביר יניב.

לדבריו, ישנה סבירות גבוהה יותר כי העלאת שיעורי המס תשפיע עליו באופן פרקטי. "לעניין מס העיזבון, שיעורי המס זהים לאלה החלים על מי שאינו בעל דרכון אמריקאי, אך במקרה זה מדובר על תקרת פטור של כ 5 מיליון דולר, כלומר הסיכוי שיוטל מס עיזבון בעת המוות נמוך במידה משמעותית לעומת מי שאינו אזרח ארצות הברית. מאידך, על מי שאינו אזרח ארצות הברית מוטל מס עיזבון רק ביחס לנכסים "אמריקניים", בעוד שאזרחי ארה"ב כפופים למס עיזבון ביחס לכל נכסיהם, בכל העולם."

תגובות לכתבה(3):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 3.
    אדיר 06/01/2013 10:00
    הגב לתגובה זו
    המחירים על סף קריסה, אל תהיו מטומטמים
  • 2.
    נתי 06/01/2013 09:59
    הגב לתגובה זו
    אבל עדיף קרנות ריט או מניות נדל"ן מאשר נכסים בודדים
  • 1.
    משה 06/01/2013 09:58
    הגב לתגובה זו
    אין שום הצדקה לרכישת דירות מרחק עשרות קילומטרים מקאסמים, פשוט מעשה שטות