רשות מקרקעי ישראל לא השיבה בזמן לביהמ"ש ו-44 דונם יעברו לקיבוץ געש
שטח בגודל של 44.37 דונם יצורף לשטחי קיבוץ געש, כך קבע בית משפט מחוזי מרכז. הקיבוץ תבע בחודש נובמבר האחרון באמצעות עו"ד גיא פורר את רשות מקרקעי ישראל, אך הרשות, באמצעות פרקליטת מחוז ת"א, לא טרחה להשיב להמרצת הפתיחה במועד הקבוע לכך (למעלה מ-80 יום).
פסק הדין של השופט בנימין ארנון ניתן לאחר שהקיבוץ מילא את התחייבויותיו בנוגע לשטח ששימש בעבר כמזבלה לאיסוף פסולת ובכלל זאת ניקה, הכשיר אותו ונטע בו עצי זית.
רשות מקרקעי ישראל התנתה את הסכמתה לצרף שטח זה לשטח הקיבוץ בכך שהקיבוץ יקיים שורה של תנאים שאינם קשורים להסכם ההרשאה שנחתם בין הצדדים בנוגע למקרקעין נושא המרצת הפתיחה ואף שעל פי הנטען מרביתם של תנאים אלה קוימו לא נענתה רשות מקרקעי ישראל לבקשות חוזרות ונשנות של הקיבוץ לצרף מקרקעין אלה לשטחיו.
מעבר לשטח שהועבר לידי הקיבוץ, יש מחיר נמוך יותר בגין התנהלות הרשלנית של רשות מקרקעי ישראל - בית המשפט חייב את רשות מקרקעי ישראל בשכר טרחה של עורך דין בסך של 30 אלף שקל. (הפ 37528-11-12)
התנועה הקיבוצית מנהל בימים אלה מאבק נגד רשות מקרקעי ישראל סביב שיוך חלקות המגורים במטרה להסדיר את זכויות הקניין של חברי הקיבוצים על בתיהם.
קיבוץ געש נמצא בין הרצליה לנתניה בסמוך לקיבוץ שפיים. הקיבוץ נוסד בשנת 1949 על ידי עולים של תנועת השומר הצעיר שבאו מדרום אמריקה.
שתי סערות ציבורית נוספות קשורות לקרקעות של הקיבוץ: הראשונה - בשנת 1999 פנה הקיבוץ לוועדה המחוזית בבקשה לשנות ייעוד קרקע בשטח של 30 דונם מחקלאות למגורים בשל מצוקת הדיור, אך הקרקע נמכרה לקבוצת חג'ג' וחברת אקרו שמקימים על הקרקע את פרויקט "צוקי אארסוף" - 200 מטר מקו המים.
השניה - בתחילת השנה בית משפט השלום בנתניה הרשיע, במסגרת הסדר טיעון, את קיבוץ געש ואת חברת הנכסים שבבעלותו בעבירות על חוק התכנון והבנייה. העונש - קנס של 1.3 מיליון שקל והתחייבות של 1.5 מיליון שקל שלא לבצע עבירה על חוק התכנון והבנייה. החל משנת 2000 השכיר געש לעסקים שונים את המקרקעין, ובכללם לחברות הום סנטר, בסט ביי ועסקים נוספים.