"הקבלנים יתקשו להתמודד עם עמותות שיציעו במודיעין דירות זולות"
בשבוע שעבר פרסמה רשות מקרקעי ישראל חוברת עבור המכרז החדש במודיעין, שכולל כ-30 מתחמים ובסך הכול כ-1,750 יחידות דיור. במכרז הקודם זכו 3 עמותות והצפי הוא שעמותות נוספות צפויות להשתתף במכרזים הקרובים בעיר.
לדברי נדב בריח, סמנכ"ל שיווק חברת נווה העיר: "אם בעבר קבוצות הרכישה התאפיינו בהתארגנות של רוכשים לבנייה על קרקע של בעלי קרקעות, הרי בשנים האחרונות אנו רואים יותר ויותר קבוצות הניגשות למכרזי מנהל מקרקעי ישראל ומתמודדות על המכרזים לצד יזמים. עם עליית מחירי הדירות, רוכשים, בעיקר בקרב הזוגות הצעירים, החלו לחפש אלטרנטיבות וראו בקבוצות הרכישה פתרון שיכול להוזיל עבורם את מחירי הדירה בכ 20%. התופעה התרחבה לאור ההצלחה במכרזים הקודמים, דוגמת קריית גת וחריש, שם זכו קבוצות וכעת, קבוצות הרכישה הפנימו כי יש להן כוח לגשת למכרזים גם באזורי הביקוש דוגמת מודיעין, לצד החברות היזמיות, ואף סיכוי ממשי לזכות."
חיה נחום, מנכ"לית 'המטבחון', משרד מיתוג ופרסום בתחום הנדל"ן: "אנחנו מאוד סקרניים לגבי תוצאות המכרז החדש במודיעין, במטרה להבין האם אנו עדים לתופעה חדשה בענף הנדל"ן בה הרוכשים מכתיבים את כללי המשחק. במידה ועמותות הרכישה יצליחו כמו במכרז הקודם, 1,200 יח"ד ימכרו עוד לפני שיצאו לשוק. עמותות הרכישה אספו את כל שיטות השיווק האגרסיבי מהעבר, וביחד עם משרד הבינוי והשיכון יצרו תקנון שמספק לרוכשים את "הביטחון" עליו הם רוצים להתלות. ליזמים קשה מאוד להתחרות בשוק כזה שנותן העדפה ברורה לעמותות. האם חוק המע"מ יציל את היזמים במכרז החדש במודיעין וייתן להם גלגל הצלה להישאר במרוץ על מודיעין?"
חמי בר אור, מנכ"ל חברת חריש הירוקה העוסקת בייזום ראשוני, איתור מכרזים, גיבוש עמותות רכישה ושיווק פרויקטי נדל"ן בעיר חריש: חברת סומן בחריש מהלך של השתלטות מסיבית של עמותות רכישה על עיר שלמה. מהלך זה היווה יריית פתיחה למקומות רבים אחרים בארץ, ויש כמה ערים גדולות, כמו מודיעין, ראש העין וראשל"צ שנכנסו להסכמי הגג עליהם חתמה הממשלה ובהן יוקמו מסות גדולות של יחידות דיור, ואני מאמין כי בערים אלה עמותות הרכישה יהפכו לשחקן מרכזי. זאת, משום שהן מאפשרות להוזיל משמעותית ובאופן נכון ויעיל את העלויות לצרכן, מאפשרות חיסכון של עד 15% ברווח היזמי ובמקביל נותנות ללקוח דירה בסטנדרט ואיכות גבוהים יותר ממה שמציעים לו הקבלנים".
להלן דוגמאות לפער המחירים בין עמותות לדירות שנמכרו בכל אזור:
מודיעין
המחירים בעמותות הרבות שניגשות למכרז בנופים נעים בין 1.15 ל-1.3 מיליון שקל לדירת 4 חדרים. על פי רשות המיסים, בשכונת בוכמן דירות חדשות מיזם נמכרו לאחרונה בכ-1.7 מיליון שקל ל 4 חדרים. מחיר דירת 4 חדרים חדשה שנמכרה לאחרונה בשכונת הציפורים שנבנתה לא מזמן, הצמודה למתחם החדש, עומד על כ-1.6 מיליון שקל.
קרית גת
מחיר דירת 4 חדרים בעמותת רוכשים עומד על כ 700 אלף שקל.
על פי רשות המיסים- מחיר דירות חדשות מיזם שנמכרו לאחרונה בעיר עומד על 850 אלף שקל לדירת 4 חדרים.
חריש
עמותות הפועלות כעת בעיר משווקות ומוכרות דירות 4 חדרים בין 707 ל-770 אלף שקל. על פי רשות המיסים עסקאות אחרונות מול יזמים נעשו לפי 830 אלף שקל לארבעה חדרים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.מטרת הממשלה הורדת מחירים. לכן בהכרח הקבלנים לא יוכלורמי 24/07/2014 12:40הגב לתגובה זו6 0להמשיך לגבות את המחיר הרגיל. רק לאחר שנוצף בכתבות על עוד ועוד קבלנים שלא מצליחים למכור ונאלצים להוריד מחיר, ורק לאחר שנקרא על עוד ועוד שמאי נדלן שטוענים שערך הדירות ירד - רק זה יהיה הסימן שאכן המחירים יורדים.סגור
-
1.המחירים שקבוצות הרכישה מבטיחים תלושים מהמציאות !!משה 24/07/2014 12:04הגב לתגובה זו1 7לקחת בחשבון שבמקרה הטוב יסיימו את הבניה עוד 6-7 שנים והמחיר יהיה גבוה משמעותית ממה שמבטיחים, וזה כמובן בתנאי שבכלל יצליחו להגיע לקו הסיום, זהירות מקבוצות רכישה !סגור