מנכ"ל משרד הבינוי: "נדאג שהתחדשות עירונית תיקח 5-6 שנים", מסמן ערים עם פוטנציאל למהפך

אשל ארמוני: "המטרה היא לבחון את החסמים ולאפשר לגורמים בענף לסיים פרויקטים תוך 5-6 שנים"
 | 
telegram
(1)

משרד הבינוי יחד עם משרד האוצר ומטה הדיור נערכים לחתימת הסכמי גג עם רשויות מקומיות שמטרתם לקדם פרויקטים של התחדשות עירונית בהיקפים גדולים, כך לפי אשל ארמוני, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בכנס להתחדשות עירונית בבת ים.

לדבריו, "הפוטנציאל העצום להתחדשות עירונית בערים כמו בת ים, חולון , לוד, רמלה , תל אביב , ועוד לא ממומש. הפרויקטים נמשכים לעיתים 14 ו -15 שנים. זה לא ייתכן שזה ייקח כל כך הרבה זמן, ואנחנו כממשלה צריכים לעשות מעשה כשם שנעשה עם הסכמי הגג מול הרשויות. אם הממשלה לא תיתן לרשויות פתרון להתחדשות עירונית, כשם שניתנו להם באמצעות הסכמי הגג עבור הבניה החדשה, ההתחדשות העירונית בארץ לא תתממש. המטרה היא לבחון את החסמים ולאפשר לגורמים בענף לסיים פרויקטים תוך 5 או 6 שנים".

עינת גנון, מנהלת אגף התחדשות עירונית במשרד הבינוי והשיכון, אמרה כי "לצערנו תמ"א 38 ופינוי בינוי הם לא הכלי להיערכות רעידות אדמה בפריפריה. הכלי מחוץ למרכז הוא רק כסף. שום תוספת זכויות בנייה לא תעזור. כבר היום נותנים כספים לחזוק מבנים בפריפריה, בעיקר לדיור ציבורי ואוכלוסיות חלשות אבל זה לא מספיק. הבשורה שלנו שאנחנו מתקנים את החוק - תכניות פינוי בינוי יוכלו לידון בותמ"ל. אנחנו רואים שהמדינה מצליחה, ומתכוונים לאפשר למגזר הפרטי ולא רק למדינה לגשת למסלול המהיר הזה. מקווים שתיקון החוק יעבור במהרה".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ישראל דוד, מ"מ יו״ר איגוד המהנדסים אמר כי "בעקבות דו״ח מבקר המדינה על חוסר ההערכות של מדינת ישראל לרעידות אדמה המציאו את תמ״א 38 כפתרון לחיזוק מבנים קיימים, אבל בפועל מי שעוסק בזה היום בכלל לא מתעניין בחיזוק המבנים אלא רואה את הפוטנציאל הכלכלי. תמא 38 -1 זה אקזיט, שם הכסף נכנס הכי מהר אבל היא מחסלת את הקרקע היקרה באזור המרכז לדורות הבאים ולא נותנת פתרון לחיזוק המבנים. הדיירים בקומות הישנות נשארים עם אותן דירות רקובות ולכן הפתרון הוא פינוי בינוי או תמ״א 38-2 שבה צריך לאשר גם תוספת של 4 ו-6 קומות".

"אני רואה רק כאוס", אמרה רחל מלכה, מנכ"ל ובעלים מעוז דניאל. לדבריה, "אף אחד לא יודע להסביר את ההחלטות האחרונות של הממשלה. הסיסמאות הן גן עדן אבל היישום הוא גיהנום. אנחנו משקיעים מיליוני שקלים, הממשלה לא. לקח לפרויקט ההתחדשות העירונית הראשון שלי בנווה יהושוע 14 שנה כדי לאכלס אותו. מתייחסים אלינו כאל חזירים, וזה חמור במקום לבוא ולעזור. תנו גם ליזמים שפועלים ועושים כדי שיוכלו גם לחיות. כרגע הפחד הוא שאתה משקיע עכשיו ומחר זה יכול להיעלם".

אייל הוכמן, יו״ר איגוד חברות תמ״א 38, הוסיף כי "כל מי שעוסק בתחום חייב להיות אופטימי. מדברים על כלכליות ואין ספק שהיא כנראה כלכלית כי יש פרויקטים, אבל תמ"א 38 לא עסקי מספיק. עסק צריך וודאות. בסופו של דבר אנחנו עושים פרדיגמות לפי עסקאות מסוימות, ופתאום משהו משתנה. תקיעת פרויקט עולה כחצי מיליון שקל ולחברה שיש מספר עסקאות זה מאוד בעייתי, וככל שיש לה יותר פרויקטים הקטסטרופה גדולה יותר".

הכנס אורגן על ידי 'מידע כנסים'

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    בינתיים גםבמרכז הארץ לא מצליחים להוציא לפועל פינויבינוי
    נתן 10/11/2015 17:28
    הגב לתגובה זו
    1 0
    שכונתי, ראו באר יעקב עם שכונת טוניס הישנה שהפכה לסלאמס מבהיל.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות