מחירי הדיור עלו ב-1.2% - ותראו את המגמה כעת
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה אתמול (ד') את מדד המחירים לצרכן לחודש מאי שרשם עלייה של 0.3%, כאשר בחודש שעבר המדד הציג עלייה של 0.4% וזאת לאחר 5 מדדים שליליים. בלמ״ס פרסמו את נתון מחירי הדירות שלא כלול במדד המחירים (בשל הסתכלות על הבעלות על דירה כעל השקעה ולא הוצאה) ולפיו מחירי הדיור רשמו בחודשים מארס - אפריל עלייה של 1.2%, והמשמעות היא כי ברבעון הראשון של 2016 מחירי הדיור הוסיפו לעלות ב-2.1%. במבט שנתי עלו המחירים ב-7.8% (בהשואה לתקופה המקבילה אשתקד).
מעניין לראות כי בהסתכלות של קצב עליית מחירים שנתי, לאחר התמתנות מסוימת העלייה שוב משמעותית. לפי הפרסום, מחירי הדירות במארס - אפריל 2016 לעומת התקופה המקבילה אשתקד רשמו עלייה של 7.8%. בחודש הקודם נתון זה עמד על 6.9%, ועוד קודם הנתון עמד על 7.2%. במדד ינואר קצב נעלייה עמד על 8%. כלומר הייתה התמתנות ועכשיו יש עלייה משמעותית במחירי הדירות.
בתוך כך, הלמ״ס בטרם פרסום מדד המחירים אף הציגו דו״ח על התחלות בנייה שהראה כי חלה האטה בקצב הבנייה שמתבטא בירידה של 8.5% בהתחלות הבנייה ברבעון הראשון של 2016 לעומת הרבעון הקודם, במבט שנתי מדובר בירידה של 8.1% בקצב התחלות הבנייה (בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד). גם סיום הפרויקטים שבבנייה בירידה, כאשר בשנה האחרונה נסתיימו בנייתן של 41.6 אלף יחידות דיור בלבד, ירידה של 4.1% לעומת הרבעון הקודם וירידה של 10.5% לעומת שנה שעברה.
גיא יהודה, כלכלן בכיר במערך המחקר והאסטרטגיה בפסגות התייחס לירידה בקצב התחלות הבנייה: ״בהסתכלות שנתית, התחלות הבנייה פשוט עומדות במקום. נכון להיום לא בונים מספיק, הביקוש מוסיף להיות גדול מההיצע, ובתנאים כאלה קשה לראות את המחירים עוצרים, שלא נדבר על יורדים. מנגד, נתוני ההשקעה במשק מצביעים דווקא על האצה בהשקעה בבנייה למגורים במהלך הרבעונים האחרונים ולכן קצת מוקדם לקבוע שזוהי התחלה של מגמה שלילית״, כתב יהודה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה