הערכות: במקרה של brexit, מחירי הדירות בבריטניה ירשמו נפילה

משאל העם הבריטי מרכז עניין גם ביחס לשוק הדיור וגורמים בענף מנבאים את ההשלכות 

ענת דניאלי |

משאל העם בבריטניה יתקיים מחר ובשווקים הפיננסים מרגישים כבר תקופה את הדריכות, השלכות של brexit יהיו רחבות הרבה יותר מהעולם הפיננסי. כלכלנים והעוסקים בתחום הנדל"ן בלונדון, חוזים כי מחירי הדיור צפויים לחטוף בעוצמה במידה והבריטים יבחרו שלא להשאר שותפים באיחוד האירופי. התחזיות מדברות על כך שהכלכלה כולה תכנס לזעזוע ואף תקרטע וההשפעות יגיעו כמובן גם לתחום הנדל"ן והדיור. 

שר האוצר הבריטי, ג'ורג' אוסבורן הזהיר כי היציאה מן האיחוד עשויה להוביל לנפילה של מחירי הדיור בשיעור של שבין 10%-18%. בנוסף, ישנם אנליסטים החוזים ירידת מחירים של לא פחות מ-20%-30% שכן במצב של אי ודאות עוצרים את הרכישות. אותם אנליסטים צופים כי יש קשר הדוק בין מחירי הדיור לירידה באמון הצרכנים וירידה בחוזקת הבנקים. 

על פי הלשכה לסטטיטיקה הבריטית, דירה בבריטניה עולה בממוצע 292 אלף פאונד או 422 אלף דולר. בלונדון המחיר הממוצע הוא כבר כ-550 אלף פאונד. נציין כי ב-1 באפריל האחרון נכנסו תקנות מיסוי חדשות בניסיון להרחיק את המשקיעים מהשוק הלוהט (לכתבה בעניין). דויטשה בנק אמר כי המאבק כנגד הקונים עשוי להוריד את שיעור המשקיעים בכ-20%.  

תחזיות: התרסקות מחירים וירידה בהתחלות הבנייה המומחים בתחום סבורים כי יש שני דברים שצפויים לקרות בשוק הדיור בלונדון במקרה של 'ברקזיט'. האחד, התרסקות של המחירים בטווח הקצר. השני, ירידה מאסיבית בהתחלות הבנייה. עוד צופים כי בעקבות טלטלת המחירים, משקיעים זרים "יקפצו על ההזדמנות" וירכשו את הנכסים לאחר גל הירידות. 

אחד הקבלנים הגדולים ביותר בלונדון גליארד הומיס (Galliard Homes) ציין כי במידה ואכן יצאו מהאיחוד המשמעות היא כי "עלויות הבנייה יזנקו בשיעור של כ-15% בזמן קצר וכי 7,500 מבנים המתוכננים כעת בלונדון בסכנה בשל מצוקת העובדים שתיווצר וזאת משום שמרבית עובדי הבניין בלונדון מגיעים ממדינות שונות ברחבי האיחוד האירופי".

"נכון לעכשיו כ-39% מאוכלוסיית לונדון המונה 8.66 מיליון בני אדם - לא נולדו בכלל בבריטניה. דבר המצביע על התפקיד הענק של האיחוד האירופי בבניית העיר ובשוק הדיור, והירידה בתנועה בצורה כה פתאומית תוביל להתרסקות (Shockwave) אשר תשפיע על בריטניה כולה", ציין הומיס. 

מבט על מחירי הדיור בממלכה הבריטית מציג כי המחירים זינקו ב-2015 בכ-9.7% (על פי בנק המשכנתאות הבריטי Halifax). נתון נוסף הינו של חברת נייט פרנק הבריטית (Knight Frank) שהציגה כי ברבעון הראשון של 2016 המחירים בבריטניה עלו ב-1.6% ביחס לרבעון הקודם וב-5.3% ביחס לרבעון המקביל אשתקד (לכתבה המלאה).

קיראו עוד ב"נדל"ן"

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה