״במחיר למשתכן יש להוציא את דירות הגן ודירות הגג. זוג צעיר יכול להתחיל בדירת 3 חדרים״

 | 
telegram

יו״ר ועדת הרפורמות, ח״כ אלי כהן (״כולנו״), במסגרת כנס לשכת השמאים באילת, התייחס לשורה של צעדים שנועדו להתמודד עם מחירי הדיור וכן הביקורות על מחירי הדירות בתכנית ׳מחיר למשתכן׳: ״מחיר למשתכן הפסיקה את שיטת הספסור בקרקעות. החישוב הוא שכל ירידה במחיר המדינה סופגת מערך הקרקע ומהוצאות הפיתוח. בני הפריפריה מקבלים זכות קודמת של 35% בהגרלות. כמו כן, אני חושב שבמחיר למשתכן יש להוציא את דירות הגן ודירות הגג. זוג צעיר יכול להתחיל בדירת 3 חדרים״. 

ח״כ כהן התייחס גם למיסוי על הדירה השלישית, ורמז לתיקון צפוי שיוביל למיסוי פרוגרסיבי התלוי בהכנסה: ״מס תמיד עדיף שיגזר מהכנסה ולא מהשווי, המס הוא אוביקטיבי לצורך העניין, מס שנגזר מהשווי הוא בעייתי. שר האוצר רוצה להוביל מדיניות מסוימת של כלכלה חופשית עם רגישות חברתית. אני יודע שאנשים רכשו וקנו מכספם אבל צריך לשנות את המצב. לא ייתכן שאנשים קונים דירה רביעית ויש כאלה שלא מצליחים לקנות דירה אחת, יש להבין כי החקיקה נועדה לצמצם פערים״.

במהלך הכנס התייחס כהן לאישור תיקון 3א׳ בתמ״א 38 אתמול בקבינט הדיור וההחלטה לתגמל את הרשויות על כל דירה שתאושר במסגרת התחדשות עירונית (תמ״א 38 ופינוי בינוי) כמנוף להכנסת היצע דירות לשוק. ״תחום היזמות בתחום התחדשות העירונית - מי שלא שם. לא קיים״ , פתח ח״כ כהן את דבריו. ״במספרים בשנת 2015 ניתנו היתרי בנייה ל-5,000 דירות (תמ״א 38 ופינוי בינוי) בשנת 2016 ינתנו 9,000 יח״ד בהיתרים, אילו המחלוקת בשנה האחרונה על חישובי הזכויות ליזמים, היינו רואים 10,000 יח״ד בהתחדשות עירונית עד סוף השנה. יש להבין כי עליית מחירי הדיור גם אפשרה את ההתחדשות העירונית. גם תכנית מחיר למשתכן אפשרה התחדשות עירונית כי לא משווקים דירות שלא במסגרת ׳מחיר למשתכן׳, לכן היזמים פונים להתחדשות עירונית״.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

״בפינוי בינוי מאשרים בין 500-10,000 יחידות דיור, בראשון לציון אושרו 10,000 דירות. הדבר החשוב בתיקון התמ״א 38 הוא הוודאות, כל הזמן שלקח לאישורים מוערך בכ-2,000 יח״ד. כמו כן, אני מקדם יוזמה שהרשויות המקומיות יקבלו 20 אלף שקל, על כל דירה בפרויקט התחדשות עירונית שתאושר. יש צורך לתת לראשי הערים פיצוי על היטלי ההשבחה״, אמר כהן. 

ח״כ כהן השיב על סוגיית הרמאויות שרואים בענף הנדל״ן ואמר: ״התיקון בחוק במקרה של קבוצות הרכישה הוא שהכספים צריכים להיכנס לנאמנות. אין ספק  ובצורה ברורה יש הרבה ׳מאכרים׳ בענף ויש אנשים שרק מחפשים להחתים דייר ולרשום הערות אזהרה. לכן, אנחנו מעודדים הקמת מנהלות עירוניות. יצא מכרז של משרד הבינוי והשיכון והמדינה מממנת את הנושא הזה בכ-50%״.

ראש עיריית רחובות רחמים מלול, אמר לכהן בביקורת על התיקון לתמ״א 38: ״ יו״ר מטה הדיור באוצר, אביגדור יצחקי אמר פה אתמול -  לא הייתה בירוקרטיה היה שיתוק. שמענו הצעות מאלפות אך יצאנו יותר מבולבלים מאשר נכנסתי. לא ירחק היום שיקומו כפילים לגית אייל ומיכה גדרון שיפרשו את התיקון החדש בצורות שונות ושוב ארז קמיניץ המשנה ליועץ המשפטי לממשלה - יתקע את זה. צריך להבין כי מי ששם יהבו על פתרונות בשוק הדיור בפינוי בינוי - עושה זאת לשווא. אם אתם חושבים שראש העיר נבחר לקדם תמ״א 38, אתם טועים, זו תפקידה של המדינה לטפל במצוקת הדיור״. 

ישראל גל, ראש עיריית קריית אונו תקף את כהן בחריפו ואמר: ״חבל לייצר ציפיות שמחירי הדיור יירדו. צריך לייצר תכנית עבודה. בין אם בתכניות חדשות או פינוי בינוי - הכל לוקח המון המון זמן במדינת ישראל. מדינת ישראל צריכה להעביר לרשויות סמכויות באמצעות הוועדות המקומיות. עובדה אצלנו בקריית אונו אנחנו לא צריכים תמ״א 38. הכנו תכנית מקומית וגוזרים את הזכויות של התמ״א 38 על פי התב״ע שהכנו. אם קבלן רוצה יותר הוא לא מקבל יותר וכל ראש רשות יצטרך להתמודד עם המצב״.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות