דיון נוסף היום בהצעת החוק לפיצול דירות - הנה 2 הנושאים המרכזיים שבמחלוקת
היום ׁבשעות הצהריים צפוי דיון נוסף בהצעת החוק לפיצול דירות צמודות קרקע. זאת לאחר שהחוק כבר היה אמור לעבור בקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת בשבוע שעבר ביום השבעתו של ח"כ אלי כהן לשר הכלכלה שהוא גם יוזם החקיקה. הדיון הנוסף היום בוועדה יהיה בראשותו של ח"כ רועי פולקמן ('כולנו') ממלא מקום יו"ר הוועדה לשעבר, ח"כ אלי כהן, עד לכניסתה של ח"כ רחל עזריה לתפקידה כיו"ר הוועדה. אי ההסכמה כעת בהצעת החוק הנה בשני נושאים מרכזיים והם מספר הדירות שיותר לקיבוצים ולמושבים לפצל וכן הצורך או החובה בבניית ממ"ד כתוצאה מפיצול הדירות.
הצעת החוק לפיצול הדירות צפויה לאישור בהקדם ואף בשבוע הקרוב, לאחר הגעה להסכמות שתאפשר לבעלי בתים צמודי קרקע לפצל את דירתם לדירה נוספת בהליך מקוצר. עוד קובע החוק כי בכל דירה יהיה חובה לכלול מטבח, שירותים וכניסה נפרדת. החוק יעבור במסגרת הוראת שעה לחמש שני מכוח חוק התכנון והבנייה.
כאמור, אי ההסכמה שהובילה לדיון הנוסף במקום אישורו הסופי הנה בעקבות פיצול הדירות במושבים ובקיבוצים שלא יבוא על חשבון זכויות הבנייה הקיימות באותם היישובים מכוח תכנית מתאר ארצית (תמ"א 35). על כן, ככל הנראה, יהיה צורך לקבל החלטה - כמה יחידות דיור יהיה ניתן לפצל בכל הרחבה או נחלה במושבים ובקיבוצים והאם החוק עולה על תכנית המתאר הארצית.
- מעל לחצי מיליון אזרחים כבר עזבו את חברת החשמל, כמה עברו בנובמבר?
- הבינלאומי: הרווח ברבעון זינק ב-36% ל-620 מיליון שקל
במידה ויתווספו שינויים לחוק בעניין המושבים והקיבוצים המשמעות הנה שהם יקבלו תנאים שונים תחת החוק. הבקשה כעת מצד המושבים היא שהפיצול לא יהיה כחלק ממגבלת יח"ד של אותו היישוב. נסביר כי נניח, במקרה בו במושב ישנם 200 יח"ד מותרות וכעת ישנם 180 יח"ד קיימות, המשמעות בפיצול עשויה להוביל לכך שלא יהיו דירות לבנים הממשיכים וכלל הזכויות הנגזרות במושבים ועל כן ממשיכים לדון בנושא זה.
במכתב ששלח דודו קוכמן מזכ"ל תנועת כפרי האיחוד החקלאי לח"כ כהן הוא מבקש להסדיר שורה של היבטים מבחינת האזורים הכפריים, תוך ציון 4 סעיפים ספציפיים שיתווספו להצעת החוק ועליהם צפויים לדון בוועדה:
- "תוספת דירת מגורים שניתנה בהקלה לפי סעיף זה לא תיספר במסגרת מגבלת יחידות הדיור הקבועה לישוב בתכנית מתאר ארצית 35 או בכל תכנית ארצית או מחוזית אחרת".
- "תוספת דירת מגורים לפי סעיף קטן זה בישוב חקלאי או ישוב קהילתי קטן, כהגדרתם בחוק רשות מקרקעי ישראל [...] תותנה בהסכמת האגודה השיתופית ובכפוף לתנאים שיקבעו לעניין זה בתקנונה ובהחלטותיה".
- "מתן הקלה ותוספת יחידת מגורים לפי סעיף קטן זה במקרקעי ישראל, לא תותנה בהסכמת רשות מקרקעי ישראל ולא תהיה טעונה ביצוע עסקה או תשלום לרשות מקרקעי ישראל".
- "העברת זכויות בדירת מגורים שניתנו בהקלה לפי סעיף זה תוכל להיעשות דרך שכירות בלבד".
במסגרת הדיון האחרון בוועדת הרפורמות בעניין החקיקה, סוכמו הנושאים שנכנסו לחוק בנוסחו הסופי. בפיצול דירה צמודת קרקע (וילה, קוטג' או דו משפחתי), השטח המינימלי ליחידת דיור הנו 55 מ"ר. הפיצול יותר בגין תב"עות (תכניות בניין עיר) שאושרו לפני שנת 2011. כמו כן, הדירות שיפוצלו לא יחול עליהן מס דירה שלישית, וזאת כיון שבחוק מיסוי דירה שלישית שאושר בוועדת הכספים נקבע שהוא לא יחול על דירות מפוצלות כחוק.
נציין כי החוק מאפשר את פיצול דירות צמודות קרקע למטרות מגורים בלבד. ניתן יהיה לפצל דירה צמודת קרקע לטובת השכרה לבני משפחה, אולם לא יינתן פטור מהיטל השבחה והוא יחול ככל שיידרש.
- שינוי דרמטי בעלויות שמעסיקים יוכלו לגבות מעובדים זרים בגין מגורים
- 8,400 דירות חדשות ברחובות; איך זה ישפיע על מחירי הדירות בעיר?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
שר הכלכלה, ח"כ אלי כהן, הסביר בעבר כי העיקרון להצעת חוק פיצול הדירות הנה על רקע המחסור בשוק הדירות להשכרה, בעיקר עבור זוגות צעירים, ובד בבד למחסור בדירות של 2-3 חדרים שבנייתם הלכה והתמעטה בשנים האחרונות.
- 2.יובל 31/01/2017 17:50הגב לתגובה זוחוק מיותר ומצחיק שלא יפתור את היצע השכירות , בעלי וילות מזמן כבר מפצלים את דירותיהם וליותר מיחידה דבר שמגולם בהיצע בשוק אף אחד מהם לא חיכה באמת כל השנים האלה לחוק מסוג זה בקיצור חוק מיותר.
- נתי 01/02/2017 14:16הגב לתגובה זומהשכרת עשרות יחידות דיור לא מדווחות בפיצול ועוד יחידות מוסתרות מתחת לעצים....
- 1.עוד הטבה לקיבוצים ולמושבים (ל"ת)מבין 31/01/2017 13:59הגב לתגובה זו