הוגשה בקשה דחופה לקיים דיון סגור לציבור בעניין 'פישמן רשתות'
אייל פישמן, בנו של אליעזר פישמן ומנכ"ל 'פישמן רשתות', הגיש מטעם החברה בקשה דחופה לבית המשפט המחוזי בתל אביב, שמטרתה לקיים את הדיונים הקשורים בחברת 'פישמן רשתות' בדלתיים סגורות, בטענה לרגישות עסקית וסוד מסחרי בחשיפת המידע של החברה. פישמן רשתות הנה חברה פרטית שכ-55% הנה בבעלות אליעזר פישמן, בין החברות בקבוצה זו רשת האופנה סליו, ZER4U, הום סנטר ועוד.
הבקשה לקיים את הדיון בדלתיים סגורות הינה בנוגע לתת קבוצה פרטית של חברות המכונה 'פישמן רשתות'. זאת בעקבות בקשה של המנהל המיוחד, עו"ד בנקל, לבטל שינוי שבוצע בתקנון החברה. ל-Bizportal נודע כי בתחילת 2016, עם בקשת רשות המסים לפשיטת רגל לאיש העסקים פישמן, שונה תקנון החברה בפישמן רשתות. השינוי משמעותו שרק ההנהלה בחברה, יכולים למנות דירקטורים ולא ניתן לפטרו ועל כן כעת אין בידיו של המנהל המיוחד דרכי פעולה במסגרת כינוס הנכסים בחברה זו.
בבקשה מובהר כי מדובר בבקשה רק לחברת 'פישמן רשתות' ולא כל הליך הפירוק ופשיטת הרגל של פישמן. "המנהל המיוחד, עו"ד בנקל, הנו בעל סמכות אך ורק על החזקות החייב ב-55% מהון המניות של החברה. הא ותו לאוץ הוא איננו מנהל מיוחד של החברה, וודאי לא של החברות הבנות", נכתב בבקשה.
- האמת על אליעזר פישמן - ולמה הוא ימשיך להיות מודל לחיקוי?
- חייו ומותו של אליעזר פישמן - הטייקון שאיבד נכסיו, אבל לא את חבריו
עוד מוסיפים בבקשה כי החברה ובנותיה הנן חברות תפעוליות מהנהלות עסקים מסחריים וקמעונאים רחבי היקף. "מדובר בקבוצת חברות המעסיקה עובדים רבים, פועלת אל מול מאות ספקים בארץ ובעולם, מרבית הבנקים בישראל, נותני זיכיונות בינלאומיים, וכיוצא באלה".
"הליכי חדלות פירעון שמתנהלים בתיק זה עלולים להתפרש בציבור כהליכים הנוגעים לחברה עצמה, ולהכתימה בכתם של 'חדלות פרעון', להטיל דופי באמון של ספקים ובנקאים באיתנות החברה, ובכך לפגוע ביציבותה, על לא עוול בכפה. מדובר בתוצאת לוואי של הליך פשיטת הרגל של מר פישמן, שלכל הצדדים יש אינטרס למנוע אותו, כולל כמובן גם לקופת פשיטת הרגל של מר פישמן".
לטענתם "מרבית הנושים של מר פישמן, הנם גם בנקאים או נושים או או בעלי אינטרס בשמירת יציבות החברה והחברות הבנות. לאלה, אין עניין לחרב את החברה ובנותיה אגב הליך פשיטת הרגל ואף ליצור מעגלים נוספים של נושים ונפעים בתוככי החברה ובחברות הבנות. כמו כן, ציינו כי "חלק מהנושאים שמפורטים בתגובת החברה לבקשת המנהל המיוחד, וכן שעשויים להיות נדונים בתיק הם בעלי היבטים תפעוליים וכלכליים של החברה והחברות הבנות, שהנם בעלי רגישות עסקית או שהנם סוד מסחרי. חשיפת המידע עלולה להיות מנוצלת לרעה על יד מתחרים עסקיים וכן עלולה להביא לפגיעה בליבת עסקיהן של החברה ובנותיה".
חובותיו של אליעזר פישמן מוערכים בכ-5 מיליארד שקל, אך קיים קושי למפות את כל החובות כשם שמדובר בקבוצת חברות במבנה פירמידת שליטה. על כן, במידה והדיונים יתקיימו בפומבי ייתכן כי ישנו מידע רב על החברות שאינו ידוע או גלוי לציבור.
- פרויקט גדול לדניה סיבוס ולרותם שני
- נפתח השיווק ל-7,100 דירות בשדה דב: ועדת הערר דחתה את ההתנגדויות
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
בדו"ח הראשון שהגיש המנהל המיוחד, עו"ד בנקל, הוא מעלה את טענות האוצר כלפי קבוצת פישמן כגוף ריכוזי וכי מדובר במאות חברות שמפוזרות בקרב בני משפחתו של פישמן ומפוזרות בכל העולם. בעקבות כך גם משרד האוצר לא יודע לומר מהם מרכיבי הקבוצה המדויקים: "כמו שראתה להגדיר זאת נכון הוועדה לצמצום ריכוזיות של משרד האוצר, כוללת לא רק מאות חברות אלא גם את בני משפחתו הקרובים של החייב, אשתו ושלושת ילדיהם. בהקשר זה נראה, בכל הכבוד, כי משרד האוצר לא הצליח לאתר את כל מרכיבי הקבוצה, שכן מבדיקות הח"מ עד כה, עולה כי הקבוצה כוללת מס' רב יותר של חברות, בארץ ובחו"ל, נוסף על יחידים, בני משפחה ועובדים בכירים ששמם נעדר מהצו האמור".
- 4.דוד 07/03/2017 19:51הגב לתגובה זוחופשי? מדוע נוכל כמו פישמן אינו עצור עד תום ההליכים.לו היה זה גנב של שקלים בודדים היה זוכה גם ליחס כזה
- 3.למה הבנקאים יוצאים בחינם מהסיפור הזה? (ל"ת)אורן 07/03/2017 13:52הגב לתגובה זו
- 2.הילדים שלו לא מכירים אותו. זה איזה "מר פישמן" שלא קשור. (ל"ת)כבר נהיה מגוחך 07/03/2017 11:54הגב לתגובה זו
- 1.עכבישמן 07/03/2017 10:57הגב לתגובה זואי אפשר לדעת מבלי לקבל את הניירות שהם מסתירים מי נגד מי שם, איך מתגלגלים ונעלמים הכספים ואיך הזליגה לאורך השנים של חלק מ 5 המיליארד מצאה את הכיסים של המשפחה הקרובה בחשבונות בעולם. לדעתי גם אם נחשוב שאנחנו יודעים הכל עדין כל בן משפחה שם יחזיק איזה סטפה של כמה עשרות מיליונים איפה שהוא בחשבון בעולם. בטח מחזיקים מיליונים בחשבונות בסין ליום סגריר.