קבלן איחר במסירת דירה ונדרש לפיצויים של 100 אלף שקל

שני זוגות שרכשו דירה בפרויקט מגורים בחצור הגלילית הגישו תביעה לפיצויים בגין איחור של יותר מ-4 חודשים במסירת הדירות. בית המשפט: לא מדובר בעיכובים חיצוניים, יש לפצות על האיחור

 | 
telegram
(2)

אחת ההתחייבויות החשובות ביותר של קבלן כלפי רוכשי דירות חדשות היא מסירת הדירה במועד שנקבע.

מקרה הקשור בפרויקט מגורים בחצור הגלילית ממחיש זאת היטב. בית משפט השלום בבית שאן קבע כי חברה קבלנית תפצה בכ-100 אלף שקל שני זוגות שרכשו דירות בפרויקט. זאת בגין איחור של יותר מארבעה חודשים במסירת הדירות, לצד טענות שנשמעו על חיובי יתר עבור ביצוע שינויים בדירות ואי מילוי התחייבויות שנחתמו במעמד הרכישה.

מדובר בתביעה שהוגשה נגד חברת "גלעד מאי חברה להשקעות בניה ופיתוח בע"מ" במסגרת פרויקט "אהבה ראשונה". התובעים הם בני זוג והוריו של אחד מהם שרכשו ביוני 2014 שתי דירות פנטהאוז בפרויקט, בנות 6 חדרים עם מחסן ושתי חניות לכל דירה, בעלות של 1.1 מיליון שקל כל אחת, תחת התחייבות למסירת מפתח תוך 18 חודשים לאחר מכן (דהיינו, דצמבר 2015). בפועל, הדירות נמסרו במאי 2016 - באיחור של יותר מארבעה חודשים.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

​איחור של 4 חודשים - פיצוי של 100 אלף שקל
לפיכך טענו הזוגות כי הם זכאים לפיצוי על פי החוק ותנאי ההסכם. בכתב התביעה נטען גם כי הזוגות נדרשו לשלם ללא הצדקה תשלום עבור שינויים בדירות שאינם מצוינים בטופס הבקשה לשינויים שעליו חתמו ושכלל לא בוצעו בדירות.

עוד דרשו פיצוי בגין זיכויים עבור חלק מסעיפי מפרט הדירה עליהם ויתרו ואותם ביצעו שלא באמצעות חברת "גלעד מאי", שכן זוכו בסכום נמוך, שאינו ריאלי ושאינו משקף את הזיכוי הראוי כפי שנהוג בשוק. "הנתבעים לא סיפקו מחירון או כל מסמך אחר שיש בו מידע אודות סעיפי החיוב והזיכוי השונים, כלומר חייבה/זיכתה את התובעים באופן שרירותי לחלוטין", אמר עו"ד זיו אור שייצג את הזוגות.

מצד חברת גלעד מאי נטען כי לא חל איחור במסירת הדירות המזכה את התובעים בקבלת פיצוי, כיוון שמועד מסירת הדירות בפועל נבע מכך שהתובעים לא שילמו את התשלום האחרון שנותר עבור ביצוע שינויים בדירה. עוד טענה החברה כי התובעים התחמקו וסירבו להסדיר את יתרת התשלום חרף העובדה כי נציגי החברה פנו אליהם בדרישה לתשלום והבהירו להם כי הדירות מוכנות למסירה.

כמו כן, נטען בכתב ההגנה כי "גלעד מאי" הייתה רשאית לאחר ללא חובת פיצוי בשל נסיבות אובייקטיביות ונסיבות הקשורות בגורמים חיצוניים, שגורמות לעיכוב בעבודות הבניה וכן בשל ביצוע שינויים ועבודות נוספות בדירה לבקשת הרוכשים.

בפסק דין שניתן בבית שאן בחודש יוני האחרון, קבע השופט אדהם ספדי כי החברה הקבלנית לא הוכיחה את טענותיה ומאחר והאיחור במסירת הדירות עלה על 60 ימים - פרק זמן שעל פי החוק אינו מזכה בפיצויים - עליה לשאת בפיצוי מלא עבור כל תקופת האיחור. על כן, הורה השופט על פיצויים בגובה של כ-100 אלף שקל לארבעת התובעים. 

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    פשוט לא רציניים
    עמית 09/07/2019 20:11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ככה זה כשנותנים עבודות לקבלנים לא אחראיים, כאלה שלא אכפת להם מלקוחות ומלוח זמנים. זה לא היה קורה לדוג' בפרוייקט view של פרי בבית ים, יזם רציני שלא מזלזל בלקוחות, פרויקט עם חשיבה על תשתית מסודרת וזה עוד בלי שהכנסתי את הנושא של המחירים הריאליים שהם מציעים לדירות שלהם.
    סגור
  • כל היזמים אותו הדבר
    עומר 21/07/2019 21:15
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אל תתן מחמאות לעצמך. כולכם נוכלים רמאים ודופקים את עם ישראל. דורשים הרבה כסף ונותנים מוצר פגום
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות