המחוזית עצרה את תכנית תמ"א 38 בבני ברק - העירייה חרגה מההוראות
ההחלטה בעקבות התנגדות מצד התאחדות הקבלנים על כך שמדובר במראית עין של התחדשות עירונית: "המטרה להפקיע שטחי ציבור ולהגדיל תשלומי היטל השבחה"
במסגרת דיון שקיימה ועדת המשנה להתנגדויות של הוועדה המחוזית תל אביב בשבוע שעבר, החליטה הוועדה לעצור את תכנית עיריית בני ברק שהופקדה לאחרונה, המאפשרת לה לדרוש שטחים ציבוריים בבניינים חדשים כתנאי למתן היתר לפרויקטים של תמ"א 38. בעקבות התנגדות שהגישה התאחדות הקבלנים בוני הארץ, הורתה הוועדה על ביצוע תיקונים בתכנית.
על פי התכנית המופקדת, בעיריית בני ברק מכוונים לעודד מימוש תמ"א 38 בתחומי העיר לרבות התחדשות עירונית, ולתת מענה לחוסר בשטחי ציבור בעיר, עקב מצוקת השטחים הקיימת וכמענה לתוספת יחידות הדיור הצפויה במסגרת יישום תכנית המתאר הארצית לחיזוק מבנים קיימים מפני רעידות אדמה. עוד הובהר כי התכנית המופקדת היא תכנית מכוח סעיף 23 לתמ"א, והיא תחול על בנייתו של בניין חדש.
"התכנית המופקדת למראית עין בלבד"
בהתנגדותה טענה ההתאחדות כי התכנית המופקדת אולי מבקשת להתאים את הוראות התמ"א למאפייני העיר בני ברק, אך הינה חורגת מהמותר. כך למשל, בהוראות התכנית המופקדת נקבע כי בתכנית מפורטת שתתיר הקמת בניין מגורים יוקצה שטח לכיתת גן אחת, ובעקרונות הפרוגרמה לשטחי ציבור, המהווה נספח מנחה לתכנית הכוללנית נקבע, כי הגיל הרך וגני ילדים יקבלו פתרון צמוד מגורים, כאשר 2/3 מהצורך בגני ילדים ישולב במבני המגורים החדשים והמתחדשים.
לפיכך טוענת ההתאחדות כי התכנית אינה יכולה להיחשב כתכנית מכוח סעיף 23 לתמ"א: "למראית עין התכנית מוצגת כתכנית לחיזוק מבנים מפני רעידות אדמה, אולם בפועל מדובר בתכנית שמטרתה הפקעת שטחי ציבור והגדלת תשלומי היטל השבחה".
עוד נכתב בהתנגדות כי "הוראה המחייבת הקצאת שטחים לשימושים ציבוריים במסגרת בניין חדש, אשר נבנה כתחליף לבניין ישן שנדרש לחזקו מפני רעידות אדמה, לא רק שאינה אפשרית מכוח הוראות התמ"א, אלא שהיא אף פוגעת במימוש תכליותיה, בכך שמקשה היא על נכונותם של דיירי בניין קיים להסכים להריסת בניינם, כאשר יודעים הם שבבניין החדש שייבנה, ימוקמו בקומת הקרקע שימושים ציבוריים שאינם קיימים בבניינם הנוכחי".
החלטת הועדה: העברת שטחים תמורת תוספת של 2.5-3 קומות
כאמור, הועדה המחוזית קיבלה את ההתנגדות וקבעה כי יש לבצע תיקונים בתכנית המופקדת. בהחלטתה ציינה כי שטחי הציבור יועברו לרשות העירייה כנגד תוספת של 2.5 או 3 קומות בהתאם לאזור המגורים. כמו כן קבעה הוועדה כי "יוסרו הסעיפים המשיתים את בניית השטח הציבורי בבניין על היזם", כך שהפרויקט יהפוך לכלכלי דיו עבור היזמים.
עוד נתקבלה טענת ההתאחדות המתייחסת לתוספת זכויות הבנייה בפרויקט. בהחלטת הוועדה צוין כי העירייה לא תגביל את היזמים לתוספת קומה אחת בלבד, אלא במבנים בני 2 ו-3 קומות וכי עליה לאפשר ניצול תוספת מלוא הזכויות שנקבעו בתמ"א 38 במסלול של בניה והריסה מחדש.
ורד צרפתי-זבולון, סגנית נשיא התאחדות בוני הארץ התייחסה להחלטת הועדה המחוזית וציינה כי "תמ"א 38 היא תוכנית מצילת חיים שמטרתה היא חיזוק מבנים כנגד רעידות אדמה והגנה לדיירים כנגד מתקפות טילים. זה לא ייתכן שרשויות מקומיות יפעלו בניגוד לתוכנית מתאר ארצית וינצלו אותה למטרות אחרות. אני מברכת על החלטת הועדה המחוזית שהורתה על שינוי התכנית בבני ברק, וכולי תקווה כי המקרה הנוכחי יהיה דוגמא לרשויות אחרות שיבקשו לסטות ממטרתה המקורית של תמ"א 38".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
6.תמאוותהיי 18/10/2019 01:19הגב לתגובה זו0 0כמה חזירות שישימו לרובינשטין בית כנסת וישיבה מתחת לבית הוא טוב בלהגיד לאחרים מה לעשותסגור
-
5.תמא חזירותמור 08/10/2019 02:26הגב לתגובה זו0 0אף אחד לא רוצהה גן מתחת לביית מי שיודע להלחם לא יבקשו ממנו הקצאהסגור
-
4.איזה כיף שזייברטתושב שסובל בדומייה 07/08/2019 00:12הגב לתגובה זו0 0ורובינשטיין לא הצליחו בעוד תוכנית (אחד מתוך עשרות!!) זדונית, שניסו להוציא לפועל!.סגור
-
3.תמאחן 06/08/2019 21:56הגב לתגובה זו1 0גם ברמת גן העיריהמנסה לדחוף גני ילדים בפרויקטים של תמא, וועדה מחוזית, נא לשים לב ולא לאשר, גם במחיר תוספת קומות לקבלן, הקבלן ירויח עח גהנום לדייריםסגור
-
2.לישיבות,בתי כנסת,מוסדות דתיים (ל"ת)שטחי ציבור? 06/08/2019 15:40הגב לתגובה זו0 2סגור
- טען עוד
-
1.כמו הממשלה העיריות מתנהגות כמו מאפיהערן 06/08/2019 11:39הגב לתגובה זו1 0מושחתים כולם רק לגנוב מהציבור יודעים. טיפש מי שיש לו כסף ומשקיע במדינה המושחתת הזו.סגור