העליון: תשלום לבכירים בעירייה לקידום היתרי בנייה פסול
עם זאת, בית המשפט העדיף שלא להתייחס למקרה הספציפי של פרשת השחיתות בעיריית אשדוד והמליץ למדינה (המערערת) למשוך את הערעור; כלומר - הפעם זה עבד, במקרים הבאים הוא לא יאפשר זאת
בית המשפט העליון דחה את ערעור המדינה נגד החלטת בית המשפט המחוזי לזכות את הקבלן שמעון גוזלן וחברת ש.י.א רפאל פרויקטים שבבעלותו, שהואשמו במתן שוחד במסגרת פרשת השחיתות בעיריית אשדוד. זאת לאחר שבהמלצתו משכה המדינה את הערעור. עם זאת, בפסק הדין העביר בית המשפט מסר על כך שתשלום לבכירים בעירייה לקידום היתרי בנייה פסול.
מדובר בפרשת שחיתות רחבת במסגרתה באפריל 2017 הגישה פרקליטות מחוז דרום לבית המשפט המחוזי בבאר שבע ארבעה כתבי אישום נגד 21 נאשמים, בהם ממלא מקום ראש עיריית אשדוד, עמרם כנפו, חברי מועצת העיר לשעבר, קבלנים וחברות שבבעלותם.
נגד שמעון גוזלן וחברת "שיא רפאל" הוגש כתב אישום המייחס להם ביצוע עבירות של מתן שוחד והלבנת הון, בגין תשלום שוחד של מאות אלפי שקלים לחבר מועצת עיריית אשדוד, יצחק דרי, לצורך הגדלת זכויות הבנייה וקידום פרויקט בניה.
בהחלטתו מחודש ינואר האחרון, זיכה בית המשפט את הנאשמים, תוך שקבע כי ההתקשרות ביניהם נועדה "רק" לצורכי קידום ההיתר על ידי קבלת אישורים של גורמים שונים מחוץ לעירייה, כגון אישור כיבוי אש ולא לצורך הגדלת זכויות בניה, ולכן, לעמדתו מדובר בהתקשרות לגיטימית.
"הקשר שנוצר בין הצדדים הוא הסכם עסקי רגיל ומקובל בענף הבנייה, שנעשה כחוק ודווח לרשויות המס, והכסף שהעביר הנאשם לדרי בהתאם להסכם, היה תמורה סבירה ומקובלת לשירותים שקיבלו ממנו במסגרת ההסכם", קבע השופט אהרון משניות.
על החלטה זו הגישה המחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה ערעור לבית המשפט העליון, אשר נסבה לגבי הקביעה הנורמטיבית, ובה נטען בין היתר כי מדובר בשוחד, וכי בפסק הדין המזכה של המחוזי יש להעניק הכשר לשחיתות בשלטון המקומי.
בעניין זה כאמור בית המשפט העליון הביע את דעתו בפסק הדין וקבע כי "אין לקבל מצב בו חבר מועצה ברשות מקומית או חבר ועדה מקומית לתכנון ובניה יקבל תשלום בגין פעילותו וטיפולו בקבלת אישורים הנדרשים מגורמים שונים לצורך קבלת היתר בניה, בפרויקט המטופל על ידי הרשות המקומית והוועדה המקומית בה הוא חבר. בהתאם, כך גם לגבי נותן התשלום".
יש לציין כי ההליכים נגד עמרם כנפו, מ"מ ראש העיר אשדוד ויצחק דרי, חבר מועצת העיר, אשר מואשמים כל אחד לפי חלקו בביצוע עבירות שוחד, הפרת אמונים, הלבנת הון ועוד, טרם הסתיימו.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.עליוןישראל 06/02/2020 15:46הגב לתגובה זו0 0בשביל זה צריך בגצ ? איפה נשמע הגיוני לתת כסף לעובדי ציבור שיעשה את תפקידו. זה נקרא שוחדסגור
-
3.המצב בעיר בת יםראובן 06/02/2020 12:10הגב לתגובה זו0 0לפי איך שבת-ים ניראת הפרות בנייה על כל צעד ושעל הרי דברים כאלה הם עניין שקורה יום יום בעיר .סגור
-
2.יש שופטים בישראל ? לדעתי אין (ל"ת)אברהם 05/02/2020 20:16הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.ואם הם היו חברים כמו החברים של נתניהו,אזאנונימי 05/02/2020 09:31הגב לתגובה זו1 0זה היה מותר? מעניין.סגור