לאחר עלייה בתחלואה ברש"פ: תופסק כניסה יומית של עובדים פלסטיניים
החל מהשבוע הבא תותר כניסת העובדים לישראל למשך תקופה ארוכה יותר של 21 יום על מנת לאפשר בקרה ורציפות בענף. ליצמן: "עם העלייה בתחלואה עלה צורך מהותי במציאת פתרון מהיר ואיכותי לענף הנדל"ן"
משרד הבינוי והשיכון אישר מתווה המתיר כניסתם של עובדים פלסטינים בענף הבנייה למשך תקופה רצופה של 21 יום, והחל מיום ראשון הקרוב תופסק כניסה יומית של פועלים לישראל.
מתווה זה אושר מחדש לאחר שיושם במהלך החודשים מרץ - אפריל וייכנס לתוקפו כאמור בשבוע הבא. החלטה זו, לפי משרד הבינוי, נובעת כתוצאה מהעלייה בתחלואה ברשות הפלסטינית ועל מנת להבטיח את תנאי הבריאות הנדרשים לעבודת הפועלים באופן רציף בשגרת הקורונה וכן לשמור על הרציפות בענף הבנייה.
"העבודה בשגרת הקורונה תנוהל באופן שיאפשר שליטה ובקרה במניעת תחלואה, ובהכלה של תחלואה, אם חלילה תתרחש, כל זאת בהתאם לכללי התו הסגול לבנייה והנחיות משרד הבריאות", ציין המשרד.
מדובר בעשרות אלפי עובדים שיידרש עבורם פתרון לינה בישראל במהלך תקופת העסקתם. על פי המתווה, מעסיקים יקבלו היתר להזמין עובדים למחזור של 21 ימים ברציפות, כשבתום התקופה יוחלט על המשך המדיניות בנושא. במידה והמתווה ימשיך - בתום כל מחזור ישוב העובד לביתו למנוחה של סוף השבוע ויחזור שוב ל-21 ימים רצופים.
בתוך כך, כל מעסיק שיבחר להזמין פועלים יתבקש למלא טופס מקוון, ימונה אחראי קורונה להבטחת השמירה על הנחיות משרד הבריאות, וחובת קיום פוליסת ביטוח רפואי לעובדים ועוד.
שר הבינוי והשיכון, ח"כ יעקב ליצמן, מסר כי "עם העלייה בתחלואה עלה צורך מהותי במציאת פתרון מהיר ואיכותי לענף הנדלן. המתווה שאושר יאפשר לשמור על הרציפות התפקודית של ענף הבנייה לצד שמירה על תנאי לינה ושהייה הולמים וראויים לפועלים".
מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, יאיר פינס: "בזכות המנגנון שאישרנו נאפשר מענה רחב לענף הבנייה, הן לקבלנים והן לעובדים, ובמקביל נספק הגנה לציבור. משרד הבינוי והשיכון מברך על אישור הכנסת עובדים והלנתם בישראל".
נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ, ראול סרוגו, מסר כי "ההחלטה של משרד הבריאות והמל"ל היא צעד נכון וההתאחדות תפעל בשיתוף פעולה עם הממשלה לצורך הפחתת התפשטות הקורונה, כפי שעשתה לאורך כל משבר הקורונה עד כה".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה