ביוזמת התושבים: פרויקט פינוי בינוי ראשון בפרדס חנה

על פי התכנית, במקום 28 הדירות הקיימות ייבנו שני בניינים חדשים, בני כ-14 קומות כל אחד ובסך כולל של 114 יח"ד; בעלי הדירות הקיימות יקבלו דירה גדולה יותר, עם ממ"ד וחניה
 | 
telegram

לראשונה בפרדס חנה, ייחל פרויקט פינוי בינוי, ברחוב למרחב 290-291, ביוזמת התושבים, כשאת מקומם של 28 דירות קיימות יחליף פרויקט הכולל 114 דירות חדשות. בעלי הדירות הקיימות, יקבלו דירה גדולה יותר, הכוללת ממ"ד, חניה ומרפסת שמש. 

את הפרויקט, קידמו התושבים בעצמם וזאת על פי עקרונות "המודל החברתי" אותה פיתחה "החברה לפיתוח והתחדשות עירונית". על פי המודל, בעלי הדירות הם היוזמים של פרויקט הפינוי בינוי במתחם מגוריהם. בעלי הדירות יוזמים תב"ע (תכנית בנין עיר) חדשה למתחם ולאחר אישורה הם עורכים מכרז לבחירת יזם שיתקשר איתם בהסכם פינוי בינוי.

על פי התוכנית, ייבנו שני בניינים חדשים, בני כ-14 קומות כל אחד ובסך כולל של 114 יח"ד. על פי התנאים לאישור התכנית, כ 20% מהדירות החדשות יהיו דירות קטנות. בעלי הדירות הקיימות ימסרו דירה ישנה ויקבלו במקומה דירה חדשה וגדולה יותר, הכוללת ממ"ד, חניה ומרפסת שמש.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ניר שמול, מנכ"ל החברה לפתוח והתחדשות עירונית: "בחירת יזם היא אחת מאבני הדרך החשובות במסלול הפתלתל והארוך של הליך פינוי בינוי. בחירת היזם היא הנקודה החשובה בה רואים הדיירים במו עיניהם את הפרויקט יוצא לפועל ומי היזם שיקים אותו. מדובר במהלך חשוב מאין כמוהו במיוחד בימים אלה בהם שוק הדיור נמצא במצב של חוסר ודאות בשל משבר הקורונה וההגבלות השונות על המשק. בעלי הדירות רואים ומבינים שהם בידיים טובות ולמרות המצב ולמרות שתהליכי התחדשות עירוניים הם איטיים מלכתחילה, הפרויקט שלהם מתקדם כברת דרך משמעותית".

"פרויקטים של התחדשות עירונית, הינם בין הפתרונות המרכזיים למצוקת הדיור תוך חידוש מרכזי הערים. המודל החברתי ששם את בעלי הדירות במרכז, מניע את התהליך בצורה מהירה יותר וכמעט ללא התנגדויות, שכן בעלי הדירות הם אלה שיוזמים ומקדמים שינוי בחייהם, הם ניגשים לתהליך מגובשים, ועל כך מעידה היענות הגבוהה של בעלי הדירות לקידום ההליך במתחם מגוריהם".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות